Neler Yeni

RTX 5070 mi RX 9070XT mi ❓❓

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Ümit
Biz Türkiye'de partiyi ve markaları takım tutar gibi tuttuğumuz için iyi yapılan işlere iyi iş çıkardı demeyi bıraktık. Onun yerine klavye delikanlılığı yapıp her şeyi biliyormuş gibi sağa sola tehtid savurmayı tercih ediyoruz.
tamam ama daha kart denenmedi 2 tane video izledik fpsleri falan gördük. iyi yapılan iş olduğunu anlamamız icin 1-2 ay gerekli, haksızmıyım?

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Şu bir gerçek ki %10 kâr ile Türkiye'de hiçbir satıcı satış yapmaz. Hatta çok samimi söyleyebilirim. Çoğu zaman %15 alındaki ürünleri bile rafa adam akıllı koymuyorlar.
Lütfen yazdığım gibi tamamını okuyup cevap verseniz

Not kısmından 2'ci madde'ye Bakın ve neden %10 yazdığımı ve bu konudaki düşüncem neymiş okuyun

Ayrıca Not kısmından 1'ci maddeye bakın Orda ki hesaplamayı düşünürseniz aslında %10 karın aslında %40 olan kârı %50'ye çıkarmak için yapılan extra kâr aslında

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Furkan Enes Kaplan
Bir Nvidia kullanıcısı olarak senin gibi Nvidia savunucusu görmedim. Forumdaki insanlar RX 9000 serisini gördükten sonra Nvidianın F/P konusunda geri kaldığını görüyor. Yığınla stok olmasına rağmen AMD ekran kartları bugün eridi. Sebebi ise Nvidianın rakip olarak çıkamaması. Siz işin ticari boyutuna bakıyorsunuz. Nvidia distribütörlerinin baktığı mantıkla yani bu adam enayi bu nvidia kartını ne fiyattan koysam alır zaten mantığında bakıp iş yürütmeye çalışan insanın bakış açısıyla ilerliyorsunuz. Buradaki AMD kullanıcıları salaktır algısı oluşturuyorsunuz. Burada AMD kartı alan kullanıcıların satma amacı bulunmamakta. İnsanların deneyimlerini bilmiyorsunuz. Nvidia'da olsa AMD'de olsa alt segmentlerde sorunlar yaşanıyor. Ben bu zamana kadar müşterilerime sunduğum AMD ekran kartlarından hiç şikayet almadım. Sebebi ise basit. Pulse model yerine Nitro model önermek(örnek olarak. Yani düşük segment yerine kaliteli ürünler önererek.). Evimde bulunan sunucu bilgisayarımda ve TV'me bağlı bilgisayarımda Nvidia kullanıyorum. Fakat güç tüketimi beni hiçbir zaman mutlu etmedi. Ayrıca sunucu bilgisayarımda görüntü aktarımı olmadığında herhangi bir update'de bilgisayarın açılmama durumunuda yaşayan biriyim. AMD tarafında ise oyun için 3 yıldır Sapphire RX 6900 XT nitro+ SE kullanan biri olarak bu zamana kadarda hiç sorun yaşamadım. Sorun kullanılan ürün bazında ve amaca göre kullanımdadır. Bütçesi olmayan oyun için ekran kartı arayan insanları Nvidia almaya zorlayamazsınız ya da yönlendiremezsiniz. Yukarıdan aşağı tüm yorumları okudum. Ya bir Nvidia satıcısının satamayıp insanları Nvidia ekran kartlarının satışı için yönlendirmesindesiniz (Ya da direkt olarak satıcı). Ya da Nvidia fanboyluğunuz dağı taşı aşmış durumda ve insanları AMD aldığı için kötü bir seçim yaptığına inandırmaya çalışan bir fanboysunuz.
Kesinlikle katılıyorum çıkan ürünlerinde üst segmentini almak her zaman avantajdır nitro + örneği gibi. Sadece oyun oynayacak bir insan için şuan nvidia almak kazıklanmakla eş değer hele ki amd nin bu yeni seri kartları varken artık nvidia oyuncu tarafında hiç daha alınmaz.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Bir Nvidia kullanıcısı olarak senin gibi Nvidia savunucusu görmedim. Forumdaki insanlar RX 9000 serisini gördükten sonra Nvidianın F/P konusunda geri kaldığını görüyor. Yığınla stok olmasına rağmen AMD ekran kartları bugün eridi. Sebebi ise Nvidianın rakip olarak çıkamaması. Siz işin ticari boyutuna bakıyorsunuz. Nvidia distribütörlerinin baktığı mantıkla yani bu adam enayi bu nvidia kartını ne fiyattan koysam alır zaten mantığında bakıp iş yürütmeye çalışan insanın bakış açısıyla ilerliyorsunuz. Buradaki AMD kullanıcıları salaktır algısı oluşturuyorsunuz. Burada AMD kartı alan kullanıcıların satma amacı bulunmamakta. İnsanların deneyimlerini bilmiyorsunuz. Nvidia'da olsa AMD'de olsa alt segmentlerde sorunlar yaşanıyor. Ben bu zamana kadar müşterilerime sunduğum AMD ekran kartlarından hiç şikayet almadım. Sebebi ise basit. Pulse model yerine Nitro model önermek(örnek olarak. Yani düşük segment yerine kaliteli ürünler önererek.). Evimde bulunan sunucu bilgisayarımda ve TV'me bağlı bilgisayarımda Nvidia kullanıyorum. Fakat güç tüketimi beni hiçbir zaman mutlu etmedi. Ayrıca sunucu bilgisayarımda görüntü aktarımı olmadığında herhangi bir update'de bilgisayarın açılmama durumunuda yaşayan biriyim. AMD tarafında ise oyun için 3 yıldır Sapphire RX 6900 XT nitro+ SE kullanan biri olarak bu zamana kadarda hiç sorun yaşamadım. Sorun kullanılan ürün bazında ve amaca göre kullanımdadır. Bütçesi olmayan oyun için ekran kartı arayan insanları Nvidia almaya zorlayamazsınız ya da yönlendiremezsiniz. Yukarıdan aşağı tüm yorumları okudum. Ya bir Nvidia satıcısının satamayıp insanları Nvidia ekran kartlarının satışı için yönlendirmesindesiniz (Ya da direkt olarak satıcı). Ya da Nvidia fanboyluğunuz dağı taşı aşmış durumda ve insanları AMD aldığı için kötü bir seçim yaptığına inandırmaya çalışan bir fanboysunuz.
Ağzınıza sağlık, durumu çok güzel özetlemişsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lütfen yazdığım gibi tamamını okuyup cevap verseniz

Not kısmından 2'ci madde'ye Bakın ve neden %10 yazdığımı ve bu konudaki düşüncem neymiş okuyun

Ayrıca Not kısmından 1'ci maddeye bakın Orda ki hesaplamayı düşünürseniz aslında %10 karın aslında %40 olan kârı %50'ye çıkarmak için yapılan extra kâr aslında
Tamamını okumuştum aslında sadece oranların biraz iyimsel kaldığını söylemek istedim.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
tamam ama daha kart denenmedi 2 tane video izledik fpsleri falan gördük. iyi yapılan iş olduğunu anlamamız icin 1-2 ay gerekli, haksızmıyım?
Bakın burada ben size zaten AMD süper mükemmel bir kart çıkarttı demiyorum. AMD, NVİDİA aksine sunumda gösterdiklerini yaptı. Benim durumum iyi AMD'nin en üst segment kartlarından birini aldım (9070 XT Nitro+). Testlerini kendim de yapacağım, baktım beğenmedim satacağım ve gidip farklı bir kart alacağım. Bunu da gelip bu forumda paylaşacağım.
Durumları birazda öğrenci olup oyun oynamaya çalışan insanlar tarafından düşünün, 10-15 bin TL farklardan bahsediyoruz. İnsanlar bu paralarla ev geçindirmeye çalışıyor.

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Mehmet cal
Arkadaşlar rop falan geçelimde güç girişi eriyor daha saçma bir şey olabilir mi?

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Furkan Enes Kaplan
Bakın burada ben size zaten AMD süper mükemmel bir kart çıkarttı demiyorum. AMD, NVİDİA aksine sunumda gösterdiklerini yaptı. Benim durumum iyi AMD'nin en üst segment kartlarından birini aldım (9070 XT Nitro+). Testlerini kendim de yapacağım, baktım beğenmedim satacağım ve gidip farklı bir kart alacağım. Bunu da gelip bu forumda paylaşacağım.
Durumları birazda öğrenci olup oyun oynamaya çalışan insanlar tarafından düşünün, 10-15 bin TL farklardan bahsediyoruz. İnsanlar bu paralarla ev geçindirmeye çalışıyor.
Güle güle kullanın hocam testlerini dört gözle bekliyorum :D. Arkadaş 2 ay sonra bakalım demiş ama kartlar daha yazılım güncellemeleri ile desteklenecek ve belki de performans da biraz daha artış olacak. Amd için mükemmel bir çıkış oldu ve rüzgarı arkalarına aldılar eski hatalardan ders çıkardıkları da belli eski hatalarını yapacaklarını hiç sanmıyorum aksine üstüne koymaya devam edecekler gibi duruyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
mehmet ali oğuz
Arkadaşlar rop falan geçelimde güç girişi eriyor daha saçma bir şey olabilir mi?
5090 alamıcamıza göre erimez dert etme . Zaten 5090 alırsan da kabloyu 50 kere kontrol edersin o fiyata :)

• Hahaha
Reaksiyonlar: VeV1

mehmet445

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Mehmet cal
5090 alamıcamıza göre erimez dert etme . Zaten 5090 alırsan da kabloyu 50 kere kontrol edersin o fiyata :)
Şuan eriyenlere noldu? iade yapıldı mı? Veya kendi paralarıyla tekrar tamir mi ettirdiler?

EDİT: 5080-5090 şuan için.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Hocam Konu boyunca Tüm mesajlarınızı okudum ve

Ya Çok boş yapan bir geri****** fanboysunuz Yada İnsanların demek istediği'ni yanlış anlamış daha doğrusu hiç anlayamamışsınız (kararı siz verin)

Öncelikle 1 kişi bile AMD, Nvidia'dan iyi demiyor zaten Herkes AMD F/P olarak Nvidia'dan çok daha iyi diyor mesela 9070XT ,RTX 5070Tİ Rakibi bir kart ama 5070Ti en kötüsü 46K'dan başlıyor ama AMD'nin 9070XT'si Asus prime gibi iyi bir modeli 32K'dam başlıyor Arada 14K fiyat Farkı var

Eğer 2'side Aynı fiyat olsaydı veya Nvidia 1-2K pahalı Olsaydı Zaten herkes Nvidia Alırdı kimse buna itraz etmiyor zaten Sorun Aynı güçteki bir karta yazılım konusunda bir tık daha iyi diye +15K verecek kadar sala* değiliz

Umarım anlamışsınızdır

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Güle güle kullanın hocam testlerini dört gözle bekliyorum :D. Arkadaş 2 ay sonra bakalım demiş ama kartlar daha yazılım güncellemeleri ile desteklenecek ve belki de performansa biraz daha artış olacak. Amd için mükemmel bir çıkış oldu ve rüzgarı arkalarına aldılar eski hatalardan ders çıkardıkları da belli eski hatalarını yapacaklarını hiç sanmıyorum aksine üstüne koymaya devam edecekler gibi duruyor.
Öncelikle teşekkür ederim, gün içerisinde güzel bir kutu açılışı ve ön inceleme paylaşacağım (Bir aksilik olmazsa). Yurt dışı testlerinden gördüğüm kadarıyla kartın OC tarafında önü çok açık, kart yer yer 400 watt üzerinde güç tükettiği de testlerde gözüküyor. AMD oyun yapımcılarını desteklerse güzel bir iş ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Biz Türkiye'de partiyi ve markaları takım tutar gibi tuttuğumuz için iyi yapılan işlere iyi iş çıkardı demeyi bıraktık. Onun yerine klavye delikanlılığı yapıp her şeyi biliyormuş gibi sağa sola tehtid savurmayı tercih ediyoruz.
amd nefret ederim ama fiyat farkına bakılırsa ben bile ekran kartımı satıp üstüne ekleyip 9070xt alacağım galba ama
ASUS MARKA OLMAYACAK VE İTOPYADAN ALINMAYACAK :ROFLMAO:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,066,847
Üyeler
169,483
Son üye