Neler Yeni

RTX 5070 mi RX 9070XT mi ❓❓

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
ya hocam ben sürekli alıp satan biriyim, amd alsam satmaya kalkınca 2 ay beklemem gerek ağır satılan bir marka.
nvidia satmak istediğim zaman 1 haftaya gidiyor bu açıdan bakmalısın.
kullanıcı olsam bile amd alırken 2 kere düsünürüm, yazılım konusunda asla güvenilir bir ekibi yok.
25 bin olsa bence amd kartın hakkı budur o zaman işte sen haklıydın.
sen alıp satıyorsun bu işten gelir elde eden birisin. Bu adam alıp satmıyor kendi bütçesini düşünmek zorunda. Adam nvidia alsın piyasa canlasın kafası sanırsam bu..

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Ümit
Yok Rtx 3050, 4060 alsın Nvidia sonuçta 😂 AMD almaya gerek yok

O yere göğe sığdıramadıgınız Nvidia sorunsuz filan değil 5 driver üst üste halen siyah ekran hataları veriyor ve duzeltemediler hâlen.

Ayrıca sen kart alırken niye ikinci el piyasasına bakıyorsun ki satmak için mi alıyorsun kullanmak için mi? O kart bozulmadığı sürece min 5 yıl çok rahat gider sonuçta 1 ay kullanıp satmayacaksın
5000 serisi sorunlu zaten ama nvidia bunu düzeltir insanlarda bu güven var .
peki ya amd ekibine güvenen var mı? ya ben anlamıyorum gercekten haftada bir kart alıp satıyorum amd modellerine teklif bile zor geliyor. bizde mi sorun var anlamadım..
bundan sonra amd kartları bu forumda satarım ne cok hayranı varmış.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
508
İsim
Göksel
ya hocam ben sürekli alıp satan biriyim, amd alsam satmaya kalkınca 2 ay beklemem gerek ağır satılan bir marka.
nvidia satmak istediğim zaman 1 haftaya gidiyor bu açıdan bakmalısın.
kullanıcı olsam bile amd alırken 2 kere düsünürüm, yazılım konusunda asla güvenilir bir ekibi yok.
9070xt 5070 yi yer sıçmaz

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
5000 serisi sorunlu zaten ama nvidia bunu düzeltir insanlarda bu güven var .
peki ya amd ekibine güvenen var mı? ya ben anlamıyorum gercekten haftada bir kart alıp satıyorum amd modellerine teklif bile zor geliyor. bizde mi sorun var anlamadım..
bundan sonra amd kartları bu forumda satarım ne cok hayranı varmış.
amd modellerine teklif gelmez çünkü nvidia şimdiye kadar iyi gidiyordu, ( şimdiye kadar )
Bende şahsen nvidia almak istiyordum hatta yapay zeka ile uğraşırım diye gidip 2. elde 3090 bile düşündüm cuda çekirdeği fazla diye.
Ama amd nin bu son gelen 9000 serisi ile yapay zeka da da yeteri kadar bence performans veriyor bakınca. Çok çok iyi değil evet ama kendilerini geliştireceklerdir.

Zertyuh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Onur Baran
Sa bu ay artık PC'mi toplayacağım Ama RTX 5070 mi veya RTX 9070XT mi almalıyım kararsız kaldım Sizce hangisini almalıyım

Öncelikle eğer RTX 5070 Olması gerektigi gibi 26K'dan Başlasaydı kesinlikle 5070 alırdım çünkü Yazılım ile vs. Uğraşıyorum ama RX 9070XT ile Aynı fiyatta 2'side 30K'dan başlıyor ve RX 9070XT çok daha güçlü bu yüzden karasız kaldım
ben her zaman biraz daha fazla verip iyisini alma taraftarıyım o yüzden nvdia tercih ediyorum evet yeni amd kartları iyi ama bence nvdia rakipsiz

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Ümit
bu zeka ile okuma yazma öğrenmen şaşırttı
senin gibi cebinde 3 kurusu olup aldığı ürünü vatanı savunur gibi savunan adamlara laf anlatmaktan yoruldum ben ya.
toplasan 50 iq çıkar elemanda 25 bin lira verdi diye gerçekleri görmezden geliyor, milletin zekasına laf ediyor :D

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Mukayese olmaz 9070 XT PARÇALAR.
Ama öyle deme hacım "nvidia gibi teknoloji de tur bindirmiş bir marka varken amd alınmaz." mazallah nvidia alırsın kartın siyah ekran verir, rop eksik gelir, normalin 2-3 katı fiyata kart alırsın pardon alamazsın.

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Ümit
amd modellerine teklif gelmez çünkü nvidia şimdiye kadar iyi gidiyordu, ( şimdiye kadar )
Bende şahsen nvidia almak istiyordum hatta yapay zeka ile uğraşırım diye gidip 2. elde 3090 bile düşündüm cuda çekirdeği fazla diye.
Ama amd nin bu son gelen 9000 serisi ile yapay zeka da da yeteri kadar bence performans veriyor bakınca. Çok çok iyi değil evet ama kendilerini geliştireceklerdir.
eğer dediğin gibiyse işler değişir zaten, bende tam olarak bunu diyorum.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
508
İsim
Göksel
Ama öyle deme hacım "nvidia gibi teknoloji de tur bindirmiş bir marka varken amd alınmaz." mazallah nvidia alırsın kartın siyah ekran verir, rop eksik gelir, normalin 2-3 katı fiyata kart alırsın pardon alamazsın.
nvidianın hatalarını görmezden geliyorlar boşver kime ne anlatıyorsun 5000 serisinde ki hatalar say say bitmiyor hala fanboylar nvidia övüyor işte sadece yazılımsal değil donanımsal bile hata yapıyorlar artık

• Beğen

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Ümit
yahu paşam amd ikinci elde satılmıyor millet yılmış, ister kabul et ister etme paşa günlün bilir.
diğer arkadaşın dediği gibi bu seride işler değişirse bilemem onu.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Sizin dediğiniz nvidia kartlarında stok problemi ve tavsiye edilen satış fiyatında çıkmış olsaydı mantıklı olurdu. Herkesin durumu aynı olmayabilir, ortada performans olarak rezil olan kartlara da gidip 60 bin TL para vermek bana saçma geliyor. Ben 5070 Ti siparişi verip iptal ettim çünkü durumlar midemi bulandırdı.

• Beğen

The Semih

80+ Gold
Beni bilen bilir bu forumda hiçbir zaman AMD önermem. Fakat RTX 5000 serisinde dönen oyunları farkına varın, bu nesilde AMD düşünüyor oyuncuları. NVIDIA kart çıkartmak için çıkardı resmen. ve parasını asla haketmiyor TR için konuşuyorum, 2x fiyatla satılıyor ve almayın arkadaşlar geçen konu açtım.

9070XT de dolar bazında yüksek geldi TR ye 850 dolar koymuşlar +100 dolar fahiş. Lansmanda içerden bilgiye göre 750 dolara satılması gerekiyordu.

Son duruma bakarsak bu nesilde 9070XT oyun için alıyorsanız önerdiğim kart, fakat oyun ve oyun dışında iş yapıyorsanız mesela 3D modelleme, Render işleri ve yapayzekadan görsel ve metin yapmak gibi, Malesef 9000 serisi halen çok zayıf, Karttan para kazanıyorsanız NVIDIA almanız gerekiyor halen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,066,679
Üyeler
169,455
Son üye
AykutBayraktar