Neler Yeni

RTX 5070 mi RX 9070XT mi ❓❓

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Ümit
Siz konuları fazla kişiselleştiriyorsunuz. Bence bir süre forumdan uzak kalmalısınız.
sen hangi sıfatla birine uzak kalmalısın diyorsun anlamadım? konumun nedir hic tanımadıgın birine forumdan uzak kalmalısın diyorsun öğretmen edasıyla? vallahi ibretlik.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
VeV
bu forumda çok tehlikeli ve cahil bir kitle var. geçen adam gamapad tavsiyesi istiyor temudan aldığı easy bilmem ne markalı gamepadin xbox 9. nesilden iyi olduğunu iddia ediyordu, bu kolu alanlarda adamı delicesine savunuyordu. neden cünkü para verip aldılar tamam o zaman sen aldıysan en iyisi odur :D :D
bazen gülmeye geliyorum buraya iyi oluyor. aynen kankalar gülücük atıp report edin, amd çok iyi alana hayırlı olsun nvidia kim ya amd varken.
hayır desenki ben alıp kullanıcam nvidia 5000 serisinden soğudum onu anlarım, ama cahil sıçramasıyla savunuyorlar.
Selamlar konuyu baştan sona okudum da ticaret yapan biri olduğunuzu söyleyerek ve gördüğüm kadarıyla ticaretiniz yönünde yorum yaparak, forumdaki çok tehlikeli ve cahil kitleyi siz bilerek oluşturuyor veya bilmeden oluşturuyorsunuz. Yani aslında gözlemleyerek sizi tehlikeli buldum. Lütfen manipülatif söylemde bulunmayın zaten göze batıyor. İnsanlar burada kendileri iyi için en iyi tercihi araştırıyor ve başka insanlarda yardımcı olmaya çalışıyor, yanıltıcı olmak hoş değil.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
sen hangi sıfatla birine uzak kalmalısın diyorsun anlamadım? konumun nedir hic tanımadıgın birine forumdan uzak kalmalısın diyorsun öğretmen edasıyla? vallahi ibretlik.
Benim kimseye bir şey öğretme gibi bir niyetim yok, ben burada insanlara yardım amacıyla varım. Öğrenmek isteyen özelden sorup öğrenebiliyor. Farkında mısınız bilmem en başından beri size resmi şekilde yaklaşıyorum. Öğretmenler 'sen' diye hitap eder. Kendi mesajlarınızı da okumanızı öneririm 'Paşam' gibi itamlarda bulundunuz. Burada da ben size sormak isterim. Siz hangi sıfatla bana paşam diye hitap ediyorsunuz?
Forumda bilenler beni çok iyi bilir, size kendimi ifade etmeme gerek yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Ümit
Selamlar konuyu baştan sona okudum da ticaret yapan biri olduğunuzu söyleyerek ve gördüğüm kadarıyla ticaretiniz yönünde yorum yaparak. Forumdaki çok tehlikeli ve cahil kitleyi siz bilerek oluşturuyor veya bilmeden oluşturuyorsunuz. Yani aslında gözlemleyerek sizi tehlikeli buldum. Lütfen manipülatif söylemde bulunmayın zaten göze batıyor. İnsanlar burada kendileri iyi için en iyi tercihi araştırıyor ve başka insanlarda yardımcı olmaya çalışıyor, yanıltıcı olmak hoş değil.
bende bu aldığı ürünü savunup bilmeden yorum yapanları tehlikeli buluyorum. amd bu kadar iyi bir üreticiyse neden googleye yazınca 40 bin tane sikayet cıkıyor? lütfen paranız amd almaya yetiyor diye en iyisi oymuş gibi anlatmayın. gözüme batıyorsunuz ona göre.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
9070 xt 5070 ti rakibi
5070ti olsa neyse de 9070xt rakibi
Mukayese olmaz 9070 XT PARÇALAR.

Rakip degiller ki
@goksel53

Beyler Keşke Sadece Başlığa bakmasaydınız ve yazdığım şeyleri'de okusaydınız

Zaten eğer oyun amaçlı alıyor Olsaydım Saten kesinlikle AMD alırdım

Ama oyun dışında Genel Olarak Yazılım/Aİ vs. Uğraşıyorum (19 yaşındayım, yani iş olarak değil)
ve bu yüzden 5070 Almayı düşünüyordum Ama Malum RX 9070XT ile neredeyse aynı fiyat ki fiyat farkı olsa bile 5070 için 30K fazla 26-27K'dan başlasaydı alırdım Sizlerin dediği gibi 9070XT, 5070'in içinden geçtigi için ve Aİ vs. Bir tık daha düzeldiği için Kararsız Kaldım

Bana kalırsa 2 Kart'da şuan Pahalı

RTX 5070
5070= 550$ / 20K +%20 KDV (4000 TL) =24K +%10 satıcı kârı olsa(2000 TL)
=26K

RX 9070XT

9070XT=600$ =22K +%20 KDV (4000 TL)
=26K +%10 satıcı kârı (2000 TL)
=28K

Not:

-
Unutmayın Açıklanan MSRP fiyatları Kartın Mağazaya değil son kullanıcı yani bizlere satılması gereken fiyatlardır yani zaten satıcı kârı vs. Açıklanan MSRP fiyatlarına dahil yani aslında 550$ olan kartlar 450 dolar falan bu yüzden vergi'de 550$ değil 450 dolar üzerinden açıklanıyor
(Ama buna rağmen ben vergiyi 550$ üzerinden hesapladım + Extra satıcı Kârı ekledim) yani hayla fiyatlar iyi diyen var mı merak ediyorum

- Ayrıca eklediğim extra Satıcı kârı'nı da %10 olarak hesaplamamın sebebi Mesut çevikin son attığı videolar'danbbirinde duyduğum için %10 ekledim

Mesut çevik:" Firmalar sizin sandığınız gibi %30-50 kâr eklemiyorlar %5 kâr ekliyorlar %10 kâr yaptıkların'da ise Öpüp başına koyuyorlar"

Aynen böyle söyledi Artık yerseniz 😂

Neyse umarım artık Tamamını Okuyarak Cevaplarsınız

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
VeV
bende bu aldığı ürünü savunup bilmeden yorum yapanları tehlikeli buluyorum. amd bu kadar iyi bir üreticiyse neden googleye yazınca 40 bin tane sikayet cıkıyor? lütfen paranız amd almaya yetiyor diye en iyisi oymuş gibi anlatmayın. gözüme batıyorsunuz ona göre.
Bu varsayımlar nereden çıkıyor acaba hala mantıksız konuştuğunuzu düşünüyorum ben daha önce 9800gt 1660 süper 6650xt 3070 ti şuan da 7800xt kullanan birisiyim. Sizin bu varsayımları önyargıları bırakıp biraz soğumanız gerekiyor. Konuyla alakalı olarak söyleyeyim şuan 9000 serisi bir kart almayı düşünmüyorum çünkü hali hazırda kartım güncel belki bir sonraki seride alırım. Burada sadece insanlara fikir olması için yardımcı olmaya çalışıyorum. Siz kendiniz kendi ağzınızla ticaret yaptığınızı ve buna yönelik yorum yaptığınızı yazdınız. Yani bu üslup hoş değil lütfen bu şekilde konuşmayınız.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
mehmet ali oğuz
@goksel53

Beyler Keşke Sadece Başlığa bakmasaydınız ve yazdığım şeyleri'de okusaydınız

Zaten eğer oyun amaçlı alıyor Olsaydım Saten kesinlikle AMD alırdım

Ama oyun dışında Genel Olarak Yazılım/Aİ vs. Uğraşıyorum (19 yaşındayım, yani iş olarak değil)
ve bu yüzden 5070 Almayı düşünüyordum Ama Malum RX 9070XT ile neredeyse aynı fiyat ki fiyat farkı olsa bile 5070 için 30K fazla 26-27K'dan başlasaydı alırdım Sizlerin dediği gibi 9070XT, 5070'in içinden geçtigi için ve Aİ vs. Bir tık daha düzeldiği için Kararsız Kaldım

Bana kalırsa 2 Kart'da şuan Pahalı

RTX 5070
=26K

RX 9070XT

9070XT=600$ =22K +%20 KDV (4000 TL)
=28K

Not:

-
Unutmayın Açıklanan MSRP fiyatları Kartın Mağazaya değil son kullanıcı yani bizlere satılması gereken fiyatlardır yani zaten satıcı kârı vs. Açıklanan MSRP fiyatlarına dahil yani aslında 550$ olan kartlar 450 dolar falan bu yüzden vergi'de 550$ değil 450 dolar üzerinden açıklanıyor
(Ama buna rağmen ben vergiyi 550$ üzerinden hesapladım + Extra satıcı Kârı ekledim) yani hayla fiyatlar iyi diyen var mı merak ediyorum

- Ayrıca eklediğim extra Satıcı kârı'nı da %10 olarak hesaplamamın sebebi Mesut çevikin son attığı videolar'danbbirinde duyduğum için %10 ekledim

Mesut çevik:" Firmalar sizin sandığınız gibi %30-50 kâr eklemiyorlar %5 kâr ekliyorlar %10 kâr yaptıkların'da ise Öpüp başına koyuyorlar"

Aynen böyle söyledi Artık yerseniz 😂

Neyse umarım artık Tamamını Okuyarak Cevaplarsınız
Gene okumadım 5070ti diyorum :D Nvdia yıkılmaz kapı

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
lütfen bu şekilde konuşmayınız.
Öyle demeyin lütfen şimdi size ne sıfatla söylüyorsunuz diyecek. Konuşacak çok şey var da neyse...

Şu bir gerçek ki %10 kâr ile Türkiye'de hiçbir satıcı satış yapmaz. Hatta çok samimi söyleyebilirim. Çoğu zaman %15 alındaki ürünleri bile rafa adam akıllı koymuyorlar.

• Hahaha

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Furkan Enes Kaplan
Fiat la Honda karşılaştırması olmuş

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
amd iyi iş çıkardı bence amd
Biz Türkiye'de partiyi ve markaları takım tutar gibi tuttuğumuz için iyi yapılan işlere iyi iş çıkardı demeyi bıraktık. Onun yerine klavye delikanlılığı yapıp her şeyi biliyormuş gibi sağa sola tehtid savurmayı tercih ediyoruz.

• Hahaha

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
VeV
Dediğiniz gibi sadece oyun değil diyorsanız nvidia daha iyi bir seçenek olabilir. Zaten yakın performanslar artık karar sizde :)

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Bir Nvidia kullanıcısı olarak senin gibi Nvidia savunucusu görmedim. Forumdaki insanlar RX 9000 serisini gördükten sonra Nvidianın F/P konusunda geri kaldığını görüyor. Yığınla stok olmasına rağmen AMD ekran kartları bugün eridi. Sebebi ise Nvidianın rakip olarak çıkamaması. Siz işin ticari boyutuna bakıyorsunuz. Nvidia distribütörlerinin baktığı mantıkla yani bu adam enayi bu nvidia kartını ne fiyattan koysam alır zaten mantığında bakıp iş yürütmeye çalışan insanın bakış açısıyla ilerliyorsunuz. Buradaki AMD kullanıcıları salaktır algısı oluşturuyorsunuz. Burada AMD kartı alan kullanıcıların satma amacı bulunmamakta. İnsanların deneyimlerini bilmiyorsunuz. Nvidia'da olsa AMD'de olsa alt segmentlerde sorunlar yaşanıyor. Ben bu zamana kadar müşterilerime sunduğum AMD ekran kartlarından hiç şikayet almadım. Sebebi ise basit. Pulse model yerine Nitro model önermek(örnek olarak. Yani düşük segment yerine kaliteli ürünler önererek.). Evimde bulunan sunucu bilgisayarımda ve TV'me bağlı bilgisayarımda Nvidia kullanıyorum. Fakat güç tüketimi beni hiçbir zaman mutlu etmedi. Ayrıca sunucu bilgisayarımda görüntü aktarımı olmadığında herhangi bir update'de bilgisayarın açılmama durumunuda yaşayan biriyim. AMD tarafında ise oyun için 3 yıldır Sapphire RX 6900 XT nitro+ SE kullanan biri olarak bu zamana kadarda hiç sorun yaşamadım. Sorun kullanılan ürün bazında ve amaca göre kullanımdadır. Bütçesi olmayan oyun için ekran kartı arayan insanları Nvidia almaya zorlayamazsınız ya da yönlendiremezsiniz. Yukarıdan aşağı tüm yorumları okudum. Ya bir Nvidia satıcısının satamayıp insanları Nvidia ekran kartlarının satışı için yönlendirmesindesiniz (Ya da direkt olarak satıcı). Ya da Nvidia fanboyluğunuz dağı taşı aşmış durumda ve insanları AMD aldığı için kötü bir seçim yaptığına inandırmaya çalışan bir fanboysunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,066,859
Üyeler
169,483
Son üye
Yasuke
Top Bottom