Neler Yeni

Oyunlarda TÜRKÇE Dil DLC Olarak Satılsa ?

RagnarLodbrok

80+ Bronze
Neden ücretsiz olarak sunsunlar ? Bir yapımcı olsam ve bir ülkede ki kullanıcıların %80'i yaptığım ürünlere oyunlara "korsan" olarak erişim sağlıyorsa bana para kazandırmıyorsa şeyimden aşşa kasımpaşa.İngilizce oynamaya devam etsinler derim.Sen adamlara para kazandıracaksın ki adamda sana hizmet versin.
O zaman sizin mantığınıza göre adam da oyuna benim dilimi koyacak ki gidip 60-70 dolar verip oyunu alayım.

Thadox

80+ Bronze
Olay maliyetten ziyade şirketlerin işbilmezliği bence. Yapımcı şirket girişimde bulunsa komuniteler zaten ücretsiz çeviri yapar. Örneğin çıkaracağın oyun ünlü bir seri ise (witcher , gta , far cry vb.) çıkar komüniteden destek istersin , dersin ki bu oyuna kendi dilinizde çeviri yapın bizde oyuna entegre edip adınızı da jenerikte teşekkür olarak ekleyelim , böyle bir jest yaparsın iki taraf kazanmış olur , hem senin dil diye maliyet bahanen kalmaz hem çeviriyi yapan ekip adını duyurmuş olur (bir nevi reklam) hem de oyuncular dil desteğine erişmiş olur. Bi bana mı gayet yapılabilir geliyor bu yoksa çok mu ütopik ?
Hocam bu gereğinden fazla mantıklı olmuş. Bazı oyun şirketlerinin akıl almaz saçma sapan projelerini düşününce bu onlara fazla akıllıca gelir.

RagnarLodbrok

80+ Bronze
Zaten almıyosun ki :D Oyun sektörü 2000 yılından beri varsa Türkiyeden ne para kazanıyorlardır ki sanki ??
Yani hocam korsan kullanmaya şahsen karşıyım zaten ama kullanan birisine de özellikle de bu ekonomik şartlarda niye kullanıyorsun diye söylenme hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bir AAA oyun 70 dolardan satılıyor bu da neredeyse asgari ücretin %10'u hatta daha fazlası yapıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca yapay zekanın bu kadar ilerlediği bir dönemde bir oyuna dil desteği eklemenin bir oyun firması için çok bir maaliyeti olacağını da düşünmüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,654
Üyeler
169,592
Son üye
napol
Top Bottom