Neler Yeni

Rtx 5080 Düşük performans :/

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
Kardeşim çek ona 9800x3d takıl

İşlemciyi değiştirsen ekran kartı yerine. İade etmek istiyormuşsun da darboğaz bahane olmuş gibi oldu :D 9070xt güzel fiyatı ile aklınızı çeldi
Aynen zaten ben ıkınınca bir yerimden para fışkırıyor, kıçımı yırtıp çalışıyorum. Zaten 5070ti almayı düşünüyordum bu sistemi dizerken 35k ayırmıştım ekran kartına sonra ülkemizdeki satıcı faciası yaşanınca 6 ay vade farksız aldım 5080'i ama şu an ne dlss 4 kullanabiliyorum, ne düzgün fps alıyorum. Yarı fiyatına 9070xt varken niye 1 aylık maaşımın parasını 5080' e vereyim.

Yoach

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
yunuseren
rx7700xt ile 150 fps alıyorum 2k da neden bu kadar düşük seninki sat çek bi rx9000 serisi :D

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
grafikler program ayarları ordan cyberpunk i seçiceksin ordan listeden ayar yapicaksın
Yapmama izin vermiyor, optimize et dediğim zaman da değişmiyor, sürücü ayarlarından frame gen i x4 yaptım ama transformer modelini göremiyorum hala
1741432759005.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

darbogaz bahane 9070 şahane
Cidden yani şu paraya o kadar değmiyor ki :D

rx7700xt ile 150 fps alıyorum 2k da neden bu kadar düşük seninki sat çek bi rx9000 serisi :D
İşte onu diyorum benim rx 6800'de aldığım performansı alıyorum bu normal bi durum değil darboğazla bile. 5600- 6800 kombosuyla 7500f- 5080 kombosu aynı fps i asla vermemesi gerekiyor. Satmayacağım amazondan aldığım için iade için hala 3 haftam var ama talebi oluşturdum böyle kepazelik olamaz

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,121
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Cyberpunkda şehir içindesin kalabalık yerde. Bu hareketlilik işlemciyi yorar. Bu yüzden darboğaz oluyor. Darboğaz olmaması için %99 ekran kartı kullanımı görmen gerekiyor. İşlemciye oranla fazla güçlü ekran kartı almışsın. RTX 5080 dursun bence. İlerde yeni nesil ryzen bişeyler alırsın.

WhoCares

80+ Gold
Yapmama izin vermiyor, optimize et dediğim zaman da değişmiyor, sürücü ayarlarından frame gen i x4 yaptım ama transformer modelini göremiyorum hala
Alıntıyı görüntüle

Cidden yani şu paraya o kadar değmiyor ki :D

İşte onu diyorum benim rx 6800'de aldığım performansı alıyorum bu normal bi durum değil darboğazla bile. 5600- 6800 kombosuyla 7500f- 5080 kombosu aynı fps i asla vermemesi gerekiyor. Satmayacağım amazondan aldığım için iade için hala 3 haftam var ama talebi oluşturdum böyle kepazelik olamaz
super resolution tıklayip ordan ya DLAA seçiceksin

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Göksel
ben de cok beklentilerle 6800 den 5080 e geçtim daha gelmedi umarım aynısı olmaz ya. 7500f darboğaz ediyor olabilir mi msi afterburnerla kullanımları bi incelesen
6800den niye bu seride kart değiştin 2k da o kart seni zaten 3 4 sene daha getirirdi bende rx 6800xt var 4k da fsr açarak her oyunda 60fps alabılıyorum yanlış yaptın bence bidahaki seriyi bekleseydın

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
Cyberpunkda şehir içindesin kalabalık yerde. Bu hareketlilik işlemciyi yorar. Bu yüzden darboğaz oluyor. Darboğaz olmaması için %99 ekran kartı kullanımı görmen gerekiyor. İşlemciye oranla fazla güçlü ekran kartı almışsın. RTX 5080 dursun bence. İlerde yeni nesil ryzen bişeyler alırsın.
Yani 30k az para değil ve şu an rt açık değilken aldığım fps 5070ti ın rt açık olmadanki halinden düşük? Ben şu an 60k verip 5070ti dan düşük fpsler ile oynamak istemiyorum açıkçası 9070xt de uzun yıllar yeter bana

The Semih

80+ Gold
Resize bar ve hags nasıl açabilirim?

Resize BAR Açma (Eğer Destekliyorsa)

1. BIOS’a Gir
    • Bilgisayarı yeniden başlat.
    • Açılırken DEL veya F2 tuşuna basarak BIOS’a gir.
  2. Advanced Settings veya PCIe Ayarlarına Gir
    • BIOS içinde Advanced, Chipset veya PCIe Settings bölümünü bul.
  3. Resize BAR Ayarını Aç
    • Resizable BAR veya Above 4G Decoding seçeneklerini Enabled yap.
    • Eğer varsa CSM (Compatibility Support Module) kapalı olmalı.
  4. Değişiklikleri Kaydet ve Çık
    • F10 tuşuna bas, Save & Exit seçeneğini onayla.
  5. Windows’ta Kontrol Et
    • GPU-Z veya NVIDIA Kontrol Paneli > Sistem Bilgisi > Resizable BAR kısmından aktif olup olmadığını görebilirsin.

HAGS (Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması) Açma

1. Ayarlar’ı Aç
    • Başlat Menüsü > Ayarlar (Settings) tıkla.
  2. Ekran Ayarlarına Git
    • Sistem (System) > Ekran (Display) sekmesine gir.
  3. Grafik Ayarlarına Gir
    • Sayfanın en altına in, Grafik Ayarları (Graphics Settings) seçeneğini aç.
  4. HAGS’i Aç
    • Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması (Hardware-Accelerated GPU Scheduling) ayarını Açık (On) yap.
  5. Bilgisayarı Yeniden Başlat
    • Ayarların uygulanması için bilgisayarı yeniden başlat.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
6800den niye bu seride kart değiştin 2k da o kart seni zaten 3 4 sene daha getirirdi bende rx 6800xt var 4k da fsr açarak her oyunda 60fps alabılıyorum yanlış yaptın bence bidahaki seriyi bekleseydın
Hocam 4 sebebi vardı, 1. si artık oyunlar kötü optimize ediliyor ve performanslar gittikçe düşüyor, 2. si rtx açmak istiyordum artık, 3. sü param varken yükseltme yapıp bir sonraki 4 senede kafamı rahat ettirmek istedim, 4. fsr 3 cidden kötü gözüküyor ve hiç açmadım ömrümde

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Göksel
Yani 30k az para değil ve şu an rt açık değilken aldığım fps 5070ti ın rt açık olmadanki halinden düşük? Ben şu an 60k verip 5070ti dan düşük fpsler ile oynamak istemiyorum açıkçası 9070xt de uzun yıllar yeter bana
7500f 5080e 2k da aaa oyunda darboğaz yapacağını düşünmüyorum varsın % 10 darboğaz yapsın yine fpsin bundan 2 kat fazla olmalı

Hocam 4 sebebi vardı, 1. si artık oyunlar kötü optimize ediliyor ve performanslar gittikçe düşüyor, 2. si rtx açmak istiyordum artık, 3. sü param varken yükseltme yapıp bir sonraki 4 senede kafamı rahat ettirmek istedim, 4. fsr 3 cidden kötü gözüküyor ve hiç açmadım ömrümde
4k da fsr 3 iyi de 2k ile 1080pde kötü

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes

Resize BAR Açma (Eğer Destekliyorsa)

1. BIOS’a Gir
    • Bilgisayarı yeniden başlat.
    • Açılırken DEL veya F2 tuşuna basarak BIOS’a gir.
  2. Advanced Settings veya PCIe Ayarlarına Gir
    • BIOS içinde Advanced, Chipset veya PCIe Settings bölümünü bul.
  3. Resize BAR Ayarını Aç
    • Resizable BAR veya Above 4G Decoding seçeneklerini Enabled yap.
    • Eğer varsa CSM (Compatibility Support Module) kapalı olmalı.
  4. Değişiklikleri Kaydet ve Çık
    • F10 tuşuna bas, Save & Exit seçeneğini onayla.
  5. Windows’ta Kontrol Et
    • GPU-Z veya NVIDIA Kontrol Paneli > Sistem Bilgisi > Resizable BAR kısmından aktif olup olmadığını görebilirsin.

HAGS (Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması) Açma

1. Ayarlar’ı Aç
    • Başlat Menüsü > Ayarlar (Settings) tıkla.
  2. Ekran Ayarlarına Git
    • Sistem (System) > Ekran (Display) sekmesine gir.
  3. Grafik Ayarlarına Gir
    • Sayfanın en altına in, Grafik Ayarları (Graphics Settings) seçeneğini aç.
  4. HAGS’i Aç
    • Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması (Hardware-Accelerated GPU Scheduling) ayarını Açık (On) yap.
  5. Bilgisayarı Yeniden Başlat
    • Ayarların uygulanması için bilgisayarı yeniden başlat.
Teşekkürler hocam, peki destekleyip desteklemediğini nerden öğrenebilirim?

7500f 5080e 2k da aaa oyunda darboğaz yapacağını düşünmüyorum varsın % 10 darboğaz yapsın yine fpsin bundan 2 kat fazla olmalı

4k da fsr 3 iyi de 2k ile 1080pde kötü
Ama 4k da oynamıyorum ve şu an yetiyor da eminim maks 1-2 seneye yetmez, dediğim gibi param varken yükseltmek istedim konu niye yükselttin konusu değil zaten. Ama ilk mesaj hakkında haklısınız bence darboğaza takılan insanların atladığı nokta da o, %80-90 larda çalışıyor tamam darboğaz var hadi ama 2k da benim 6800'de verdiği fps i vermesi hiçbir gerçeklikte normal bir durum değil. 1660s den 6800 e geçtiğimde darboğaza rağmen fps im doğal olarak arttı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,370
Üyeler
169,564
Son üye
watchkeeper
Top Bottom