Neler Yeni

Rtx 5080 Düşük performans :/

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
Anakarta farklı bir ssd takıp boot ettiğinizi söylemişsiniz. O ssd yi takınca format atarak mı kurdunuz yoksa eskiden yüklü bir windows mu boot ettiniz? İkinci şekilde yaptıysanız driver çakışması olabilir. Cyberpunkta o seçeneklerin çıkmaması kartı tanımıyor demektir. DDU ile ekran kartı driverını silip temiz yükleme yapın. Güncel AMD chipsetinizide yükleyin. 7500f de o ekran kartına darboğaz yapar ama 60 fps altına da düşürmez hiçbir oyunda. O yüzden sıkıntı olmaz.
Ddu ile temize çektim tekrardan kurdum, hala transformer ve mfg yok :/ ve 60fps alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

OLM BEN ANLAMADIM ADAM KARTIN VAAT ETTIĞI AYARLAR GOZUKMUYOR DIYO SIZ DARBOĞAZ DIYORSUNUZ NE ALAKA BEN ANLAMADIM LÜTFEN AYDINLATIN
Hocam... Beni bi sen anlıyorsun gerçekten... Adamlar hala darbiğaza takılıyor değerler normal değil ve özellikler gözükmüyor diyorum darboğaz diyorlar.

İşte sen ekran kartı %99 kullansın diye zorladığın için bu sefer fps düşüyor. Bak ben mesela dağda kimse yokken test ettim 1080p darboğaz olmadı. Çünkü işlemci rahat.

Alıntıyı görüntüle
Dağa çıktım, işlemci kullanımı %30 ekran kartı 98 ve fps 60-65 ten 70-75 e çıktı. Hocam yani anlamıyorum...

1440p ultrada bir test yap. Her şey kapalı olsun. Sadece saf güç.
Onu zaten yaptığımı söylemiştim şu an 1440p ultra rtx dlss her şey kapalıyken oyunda 70 fps alıyorum diye de yazdım. Bu ekran kartı dlss olmadan ultra rtx de şehir içinde ışıklarla 70+fps alırken ben yoğun olmayan varoş bir mahallede rtx kapalı 70 fps alıyorum saf güçte. Ve üstüne hala dlss 4 özellikleri bende gözükmüyor ve kinse bunun üzerine bir çözüm söylemiyor. Şu kadar uğraşacağıma bugün lol ümü oynayayım yarın iade için gelsinler rahat rahat devam edeyim. 95k verdikten sonra 1 hafta boyunca bilgisayarda oyun oynayamamak ve tüm boş zamanımı pc deki problemleri çözmeye çalışmaya harcamaktan bıktım usandım

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,430
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Oruç mu başınıza vurdu ramazan ramazan alkol mü aldınız? Adam diyor ki ben kartın teknolojilerini kullanamıyorum, karttan da çok düşük performans alıyorum. Tamam performans kaybını darboğaza bağladınız güzel peki neden bu adam karttaki teknolojileri kullanamıyor biraz da bu tarafa mı odaklansanız? Anakart modelin nedir?

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
OLM BEN ANLAMADIM ADAM KARTIN VAAT ETTIĞI AYARLAR GOZUKMUYOR DIYO SIZ DARBOĞAZ DIYORSUNUZ NE ALAKA BEN ANLAMADIM LÜTFEN AYDINLATIN
Benim cyberpunk'ın korsan olmasıyla bir bağlantı var mıdır acaba?

Oruç mu başınıza vurdu ramazan ramazan alkol mü aldınız? Adam diyor ki ben kartın teknolojilerini kullanamıyorum, karttan da çok düşük performans alıyorum. Tamam performans kaybını darboğaza bağladınız güzel peki neden bu adam karttaki teknolojileri kullanamıyor biraz da bu tarafa mı odaklansanız? Anakart modelin nedir?
İşte gerçekten, ben de anlamıyorum, ki performans kaybının bile darboğaz miktarına kıyasla çok olduğunu söylüyorum, bakın hiçbir dlss 4 ayarını da açamıyorum acaba bir sıkıntı var ve performans onla mı alakalı diyorum hala darboğaza at gözlüğüyle takılıyorlar. Bütün yapılması gereken şeyleri yaptığım haliyle HİÇBİR dlss 4 ayarını kullanamıyorum arkadaşlar! Anakartım colorful b650m battle ax v15

The Semih

80+ Gold
Benim cyberpunk'ın korsan olmasıyla bir bağlantı var mıdır acaba?
Cyberpunk hangi sürümü kullanıyorsun en son çıkan güncelleme mevcutmu sende ? DLSS4 son çıkan güncellemede geldi CP için.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,430
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
İşte gerçekten, ben de anlamıyorum, ki performans kaybının bile darboğaz miktarına kıyasla çok olduğunu söylüyorum, bakın hiçbir dlss 4 ayarını da açamıyorum acaba bir sıkıntı var ve performans onla mı alakalı diyorum hala darboğaza at gözlüğüyle takılıyorlar. Bütün yapılması gereken şeyleri yaptığım haliyle HİÇBİR dlss 4 ayarını kullanamıyorum arkadaşlar! Anakartım colorful b650m battle ax v15
Başka oyunda da denersen daha net bir sonuç çıkarırız. Ekran kartı sürücün güncel peki BİOS güncel mi? Güncel ise BİOS'a gir Colorful'da nerede bilmiyorum PCİE 5.0'ı 4.0'a al öyle dene.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
Cyberpunk hangi sürümü kullanıyorsun en son çıkan güncelleme mevcutmu sende ? DLSS4 son çıkan güncellemede geldi CP için.
Evet son çıkan 2.1

Başka oyunda da denersen daha net bir sonuç çıkarırız. Ekran kartı sürücün güncel peki BİOS güncel mi? Güncel ise BİOS'a gir Colorful'da nerede bilmiyorum PCİE 5.0'ı 4.0'a al öyle dene.
Evet bios da güncel dün güncelledim

The Semih

80+ Gold
Evet son çıkan 2.1

Evet bios da güncel dün güncelledim
Başka oyunlardada test edip paylaşman lazım dostum 1 tane oyunda kartı sorgulama, korsan demişşin zaten. PC de güçlü sistem isteyen başka bir oyuna gir test yap paylaş buraya bakalım sonuçlara, ayrıca karta furmark testide yap ordaki değerlerede bakalım.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,430
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,314
İsim
eyyüb
@Furkan²
knk ne yapmışsın öyle hdd 'nin pcsi var :D

Son düzenleme:

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
Şimdi ghostrunner 2 indirdim, o da dlss 4 destekliyormuş ama onda da ne transformer modeli ne de 4x framegeni gördüm

Tamam o zaman dediğim gibi pcie v 5.0'dan 4.0'a geçirip dene.
O da 4 te olmalı ama kontrol edeyim

Başka oyunlardada test edip paylaşman lazım dostum 1 tane oyunda kartı sorgulama, korsan demişşin zaten. PC de güçlü sistem isteyen başka bir oyuna gir test yap paylaş buraya bakalım sonuçlara, ayrıca karta furmark testide yap ordaki değerlerede bakalım.
Başka şu an oyun yok, dlss 4 destekleyen ghostrunner 2 indirdim ve gene dlss 4 özellikleri görünmüyor. Kosran değil steamden indirdim

The Semih

80+ Gold
Şimdi ghostrunner 2 indirdim, o da dlss 4 destekliyormuş ama onda da ne transformer modeli ne de 4x framegeni gördüm

O da 4 te olmalı ama kontrol edeyim

Başka şu an oyun yok, dlss 4 destekleyen ghostrunner 2 indirdim ve gene dlss 4 özellikleri görünmüyor. Kosran değil steamden indirdim
Hepsinde ayarlarda transformer yada 4x MFG yok zaten APP'den aktif ediyorsun. Benim bildiğim Cyberpunk da Alan Wake 2 de felan oyunun ayarlarında seçenek olarak gözüküyor, yapımcılar güncellemediği için APP den manuel güncelliyorsun.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Kerem Eldes
Hepsinde ayarlarda transformer yada 4x MFG yok zaten APP'den aktif ediyorsun. Benim bildiğim Cyberpunk da Alan Wake 2 de felan oyunun ayarlarında seçenek olarak gözüküyor, yapımcılar güncellemediği için APP den manuel güncelliyorsun.
Cyberpunkta uygulamadan da yapamıyorum oyundan da, şu an alan wake 2 yi sadece korsan indirebilirim ya da steamden cyberpunk indirebilirim, hangi şekilde test etmem daha mantıklı olur sizce?

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,430
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,654
Üyeler
169,592
Son üye
napol
Top Bottom