Neler Yeni

Çözüldü✓ 7600x aşırı ısınma sorunu yaşıyorum

Onxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
umut
merhabalar geçenlerde 1 hafta kadar oluyor bilgisayar toplamaya karar verdim her şey elime ulaştı ki sistem özelliklerini aşşığda belirticeğim deepcool ak620 dijital version olanı tercih ettim çünki bütcem yetmedi ancak aşırı ısınmalar oluyor kasada acaba fanlarımı yanlış taktım dedim onları düzelttim max 6 derece indirebildim acaba termalmi başka bir sorumu anlamadım lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
bf 2042 %80 kullanım 1080p de iken 92 derece sicaklık gördüm underwolt yaptım 82-88 derecelere düştü nafile
forza 5 max ayarlarda 1080p de iken 86 derece max
warframe de iken 89 dereceleri görüyor
kısacası fpslerde sorun yok donma kasmada yapmıyor ancak aşırı ısınıyor buda beni şüphelendirdi soğutucuyu yanlış taktım diye baştan kurulum yaptım termali yeniledim ki (fanın içerisinden çıkan termali kullanıyorum) bir fayda etmedi ne yapmam gerekiyor çözemedim zararlımı değilmi bilmiyorum ve ortalama 1 saatlik durumlarda oluyor boşta iken ise 46-53 derecelerde takılıyor 2k test ettiğimde ise sıcaklık artıyor ancak kullanım düşüyor değişen bir şey yok yani.

amd ryzen 5 7600x
msi 4070 ti super 3x ventus 16g
msi Pro b650m-p (MS-7E27)
2x 16 gb soğutuculu ram (32gb ram total)
750w gold + sertifiklı power supply
1tb m2
500gb normal ssd

Ekler

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    2.3 MB · Hit: 38

ege1881

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
984
İsim
Ege
merhabalar geçenlerde 1 hafta kadar oluyor bilgisayar toplamaya karar verdim her şey elime ulaştı ki sistem özelliklerini aşşığda belirticeğim deepcool ak620 dijital version olanı tercih ettim çünki bütcem yetmedi ancak aşırı ısınmalar oluyor kasada acaba fanlarımı yanlış taktım dedim onları düzelttim max 6 derece indirebildim acaba termalmi başka bir sorumu anlamadım lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
bf 2042 %80 kullanım 1080p de iken 92 derece sicaklık gördüm underwolt yaptım 82-88 derecelere düştü nafile
forza 5 max ayarlarda 1080p de iken 86 derece max
warframe de iken 89 dereceleri görüyor
kısacası fpslerde sorun yok donma kasmada yapmıyor ancak aşırı ısınıyor buda beni şüphelendirdi soğutucuyu yanlış taktım diye baştan kurulum yaptım termali yeniledim ki (fanın içerisinden çıkan termali kullanıyorum) bir fayda etmedi ne yapmam gerekiyor çözemedim zararlımı değilmi bilmiyorum ve ortalama 1 saatlik durumlarda oluyor boşta iken ise 46-53 derecelerde takılıyor 2k test ettiğimde ise sıcaklık artıyor ancak kullanım düşüyor değişen bir şey yok yani.

amd ryzen 5 7600x
msi 4070 ti super 3x ventus 16g
msi Pro b650m-p (MS-7E27)
2x 16 gb soğutuculu ram (32gb ram total)
750w gold + sertifiklı power supply
1tb m2
500gb normal ssd
1000 fps nedir be tabii ısınır

vsVens

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom

Onxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1000 fps nedir be tabii ısınır
örnek olarak attım ekran kartında bir sorun yok max 60 dereceyi gördü ki bazı oyunlarda fan bile açmıyor kasanın içerisindeki hava sürkilasyonunda sorun olsa ekran kartıda ısınır diye yorumladım

Bir anormallik var. Ben Ryzen 7 7700 işlemciyi bir süre id cooling se 214 xt modeliyle kullandım ve 90W güç çekerken 70-75 derecelerde kalıyordu. Sizdeki model çok daha iyi. İşlemci ısınıdığı zaman soğutucu bloğa bir elleyin bakalım sıcaklığı ne kadar iletiyor belli eder. Ya düzgün temas etmiyor ya da fanlarda vs sıkıntı olabilir yönerine falan bakın.

Onxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
umut
Bir anormallik var. Ben Ryzen 7 7700 işlemciyi bir süre id cooling se 214 xt modeliyle kullandım ve 90W güç çekerken 70-75 derecelerde kalıyordu. Sizdeki model çok daha iyi. İşlemci ısınıdığı zaman soğutucu bloğa bir elleyin bakalım sıcaklığı ne kadar iletiyor belli eder. Ya düzgün temas etmiyor ya da fanlarda vs sıkıntı olabilir yönerine falan bakın.
evet onu teyit ettim aslında petekler pekte sicak değil söylenilen derecelerde eski pc kullanırkende teyit etmiştim 70 derecelerdeki gibi bir sicaklık söz konusu bile değil buna eminim petekler serin çalışıyor 1 saatlik kullanımdan sonra kasanın kendisi arka taraflar yani cpu tarafları baya ısınmış oluyor bu konuyu anlamadım işte yani kısaca el yakan cinste bir sicaklık yok ancak kasanın kendisi baya sicak oluyor

Ekler

• IMG_20250308_075204.jpg
    2.6 MB · Hit: 7

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Osman Mert
evet onu teyit ettim aslında petekler pekte sicak değil söylenilen derecelerde eski pc kullanırkende teyit etmiştim 70 derecelerdeki gibi bir sicaklık söz konusu bile değil buna eminim petekler serin çalışıyor 1 saatlik kullanımdan sonra kasanın kendisi arka taraflar yani cpu tarafları baya ısınmış oluyor bu konuyu anlamadım işte yani kısaca el yakan cinste bir sicaklık yok ancak kasanın kendisi baya sicak oluyor
Hocam şu yandaki diyeyim dikey konumda 3lü fanlar ters bıçak değilse şu an içerideki havayı dışarı atma görevinde onları ters çevirip denediniz mi acaba yani dışarıdaki havayı içeriye alacak şekilde dener misiniz? Çünkü kule tipine gelecek temiz hava sadece alttan gelebilecek durumda onu da ekran kartı çekiyor olabilir ama yine de bahsettiğiniz sıcaklıklar baya yüksek

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
VeV
aynen yandaki fanlar içeri üflese daha iyi olur alttan gelenler ekran kartının sıcaklığı ile ısınır zaten

Onxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
umut
Hocam şu yandaki diyeyim dikey konumda 3lü fanlar ters bıçak değilse şu an içerideki havayı dışarı atma görevinde onları ters çevirip denediniz mi acaba yani dışarıdaki havayı içeriye alacak şekilde dener misiniz? Çünkü kule tipine gelecek temiz hava sadece alttan gelebilecek durumda onu da ekran kartı çekiyor olabilir ama yine de bahsettiğiniz sıcaklıklar baya yüksek
fanları tam tersine aldım içeri doğru üflesinler diye ancak boşta iken 42-44 derece takılıyor oyunlarda ise değişen bir şey yok acaba termal macunmu kötü diye sorguluyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşlar sorunu çözdüm

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri'rindeki ayarlarda nihai performans ayarına otomatik olarak (MSI Center) adlı uygulama kendi ayar yaptığı için performans üstelik anakartın bois ayarlarınıda otomatik yaptığı için ben eco moda alsam dahi otomatik tekrar olarak düzeltiyormuş o yüzden işlemci sürekli olarak oc olarak çalışıyor 5.2mhz 5.5mhz gibi frekanslarda çalışıyormuş ondan dolayı ısı dengesiz olarak artıp azalıyor üstelip hava soğutma ise bois olarak değilde center ayarlarına geçtiği için sicaklık değerleri değişkenlik gösterdikce anında müdehale olmadığından dolayı fanları tam güçte kullanmıyormuş aman dikkat edin ben 1 hafta kafa patlattım iyi günler :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,683
Üyeler
170,235
Son üye
RamazanBtn
Top Bottom