https://www.hepsiburada.com/acer-aspire-5-i5-12450h-16-gb-512-gb-ssd-freedos-15-6-ips-1920x1080-tasinabilir-bilgisayar-nx-kn4ey-002-p-HBCV00006LVQEN?magaza=BOZDAN Teknoloji
Benim de kastım aslında bu laptopun böyle olmadığı ve 16/512 versiyonunun olduğu ancak fiyatı ortada. 8/256 olmaması gerekiyor ve doğru, 13k para da kimi için 1 aylık kira ancak ürün gamı laptop, 8/256 olmasının sebebi de fiyatının kırılması için. Yani bu cihaz 16/512 olduğunda daha pahalı da olsa sorun olmaz ancak 8/256 olması göze hoş gelmiyor. Ek SSD ve RAM'le 14.5k oluyor fiyatı (768 GB SSD ve 16 GB RAM). Bütçeye odaklı ürünlerde uğraşmak gerekiyor artık. Markaların bize sunduklarını da hâlimize göre yorumlamamız gerek.
@enes.exe
Bu laptopun işlemcisi şöyle bir yerde:
İki ürünü karşılaştırmak için değil, skalasını karşılaştırmak için bu modeli yazdım; yani Acer ofis laptopunda kullandığını oyuncu laptopunda kullanıyor. Daha güçlüsüne rastlamadım.
DDR5 fazla fark ettirmez. Diğer ürün güç olarak çok daha geride ancak hem ekranı büyük hem tasarımı daha iyi hem de pil performasını iyi verebilen bir model. Güç önemliyse diğerine bakılmalı.