Neler Yeni

Bir Konuyu Nasıl Öğrenebilirim?

X SHADOW X

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
294
Dostlar örneğin "tasavvuf" hakkında bir kitap okuyorum ansızın okumayı bırakıp felsefe kitabını okumaya başlıyorum o da aynı şekilde daha başında bırakıp kozmolojik kitaba başlayıp sabit bir konuda kalıp dogru düzgün bir şey öğrenemiyorum buda zaten bana çok fazla birhirjden bağımsız konu okuyunca unutmaya sebep açıyor nasıl düzelticem bunu? :(

Bir şeyi tekrar edersen hatırlamaya çalışırsan daha kolay öğrenirsin, kitap için yanında bir kağıda notlar al yada kitap üzerinden altını çiz oraları 1 gün sonra 1 hafta sonra tekrar et gözden geçir
Birde öğrenme kişisel bir şey sayısal zeka duygusal zeka görsel hafıza gibi alanlara ayrılıyor üstteki yöntem benim öğrenme biçimim sen de kendi yöntemini keşif edebilirsin.
Kitabı bitirmen de gerek öğrendiğini test etmek için.

Bir şeyi tekrar edersen hatırlamaya çalışırsan daha kolay öğrenirsin, kitap için yanında bir kağıda notlar al yada kitap üzerinden altını çiz oraları 1 gün sonra 1 hafta sonra tekrar et gözden geçir
Birde öğrenme kişisel bir şey sayısal zeka duygusal zeka görsel hafıza gibi alanlara ayrılıyor üstteki yöntem benim öğrenme biçimim sen de kendi yöntemini keşif edebilirsin.
Kitabı bitirmen de gerek öğrendiğini test etmek için.
Burda ana konu konuya bağımlı olamıyorum

önce içinde geçen kelimeleri not alıcaksın sonra devam ediceksin
bulduğun kelimelerin ne olduğunu öğrenip bir daha tekrar ediceksin

Hocam belki ilginizi cekmiyordur o yüzden odaklanamiyorsunuzdur
Yok hocam ilgimi çekiyor fakat aklıma birde şuna bakim buna sonra devam ederim diyorum o konuyu okuyunca başkasına geçiyorum fakat ben bir konu üzerine yığılımlı ilerlemek istiyorum konu bu hocam

Dostlar örneğin "tasavvuf" hakkında bir kitap okuyorum ansızın okumayı bırakıp felsefe kitabını okumaya başlıyorum o da aynı şekilde daha başında bırakıp kozmolojik kitaba başlayıp sabit bir konuda kalıp dogru düzgün bir şey öğrenemiyorum buda zaten bana çok fazla birhirjden bağımsız konu okuyunca unutmaya sebep açıyor nasıl düzelticem bunu? :(
dikeyde ilerlemek istedigin konuyu kafanda oturt once, boyle bir konu belirleyememissin demek ki

Geri