leroxy
Reaksiyon skoru
17,943

Profil mesajları Mesajlar Mesajlarının Kategorileri Hakkında

• Yıllardır kullandığım G733 kulaklığımı type c converterımla ilgili sorundan ötürü kullanmayı bırakıp en son 2 yıl önce falan taktığım Blackshark V2X kulaklığa döndüm.
    Sürücüleri harbiden çok iyiymiş, mikrofonu da caster seviyesinde. Görünüş olarak da espor sahnede kullanılan RIG kulaklıklara benziyor.

1723031378265.png
    1723031400036.png
    2023'te alarak hata ettiğimi düşündüğüm 2.1 Samsung soundbar'ımı nihayet sattım. Yerine dile kolay 13 yıllık 5.1 surround ses sistemi aldım. Salonda TV-Koltuk mesafesi uzak olmasından ve center hoparlörün olmamasından ötürü sesi gereksiz fazla açıyorduk çünkü diyalogları duyamıyorduk. Yeni setupın arka hoparlörlerini kule, ön hoparlörlerini soundbar gibi tv ünitesinin üzerine yatay yerleştirdim. Gerçekten müthiş bir fark var ve çok daha baba bir ses geliyor. Eksi yanı bunlar ses için değil sinema için üretildiğinden müzik performansı eski modellerde biraz kötü. Subwoofer'ın kablosu da biraz kısa kaldığından istediğim verimi alamadım ama şimdilik gayet tatmin edici.
    Anker'in en pahalı (güncel 4.000TL) kulaklığı: Soundcore Space Q45
    Fiyatına göre gayet müthiş kulaklık. Bas manyakları çok sevecek. Diğer kulaklıklarındaki gibi sesi çok dışarı vermiyor. İyi bir markanın Android telefonunu kullanıyorsanız en iyi seçenek.
    ANC tizlerde her cihazda olduğu gibi çok iyi çalışmasa da genel olarak frekanslarda fazla yeterli. Transparan mod dışarıdaki önemli şeyleri duysan yeterli kafasında olmuş, çok yüksek bir sesi yok.
    Pil ömrü zaten gigantik seviyede, ANC kapalı 65 saat ANC açık 50 saat ömür biçmişler. Pazartesiden beri kullanıyorum güncelledim ettim ona rağmen hiç şarja takmadım henüz.
    Sennheiser 450BT düzeyinde kulaklıkların yerine tercih edilmelidir. Bazıları Sony'nin XM4'ü ile kıyaslamış da o kadar da değildir diye düşünüyorum. Sennheiser Accentum Wireless ile Sony XM4 arasında bir kulaklık olmuş bana kalırsa.

Eksileri:
    ANC/Transparan modlarda baslar ve ses genel olarak daha tatmin edici. Normal mod niyeyse boşluktan geliyormuş gibi. Tınısı çok fark ediyor. EQ ile denendi.
    iPhone performansını diğer cihazlara kıyasla beğenmedim. LDAC az da olsa fark ettiriyor (LDAC sadece Android'de var). Windows 11 laptop bile iPhone'dan bir tık daha iyi :P Tabii en iyi sesi isteyen kablo kullanır.

5 yıldır kulak üstü kullanmadığım için başta garip geldi ama alışılır. Uzun vadede S23/24 serilerine geçmeyi düşünüyorum o yüzden pek dert etmiyorum ses kalitesi muhabbetini.
    Bilgisayarınızı Steam ile konsola çevirin.

Oturum açma şifresini kaldırdıktan sonra Steam'de "Arayüz>Steam'i Geniş Ekranda başlat ve Bilgisayarım başladığında Steam'i çalıştır'ı" aktifleştiriyoruz. Görev yöneticisinden de başlangıç uygulamaları sekmesine girerek açık olduğundan emin oluyoruz.
    Artık bilgisayarımızda oturum açtığımızda (şifre olmadığı için otomatik açılacak) karşımızda Steam'in geniş ekran arayüzünü görmemiz mümkün olacak. Geniş ekran modundan bilgisayarı kapatma, yeniden başlatma gibi işlevleri de gerçekleştirebiliyoruz.
    Özellikle bluetooth bir xbox gamepad kullanıyorsanız bilgisayarınızda BT'yi açık bırakın. Kontrolcü otomatik olarak bağlanıp, bilgisayar kapatıldığında da kapanacaktır.

Bu özellikle depolama ile ilgili derdi olmayan ve tüm oyunlarını Steam kütüphanesinde barındıranlar için gayet güzel bir yöntem.
    İZBAN'dan gelen dedublüman şarkısının ve genel metro/emu elektrikli raylı sistemlerin çıkardığı ses hız kontrol yani VVVF sisteminden kaynaklı. Bilmeyenler için daha açmak gerekirse faz ve nötr nedir sorusunu cevaplamak gerekir. Faz dediğimiz 3 adet enerji kaynağı düşünelim. Bunlar evrensel olarak R,S,T olarak adlandırılır. R fazı 0 derece, S fazı 120 derece, T fazı 240 derecedir.
    Ülkemizde 50Hz frekansı kullanılmaktadır. Yani kullandığımız cihazlar 50Hz frekansında çalışmaktadır. Nötr ise bir devrenin dönüşü olarak adlandırabiliriz. Nasıl ki bir pilin + ve - kutbu varsa, fazın da devresini tamamlayacağı bir nötr'ü vardır. Alternatif akım 3 faz'la çalışan motorlarda nötr yoktur, burada az önce belirttiğim gibi R,S,T fazlarının derecesi ile motora istenilen hareket verilir.
    Fakat VVVF sistemi tamamen farklıdır. VVVF fazlar arası dereceleri ile değil, motora gönderilen frekanslarla hareket ettirilir. Bu sayede motorlar hız kontrollü çalışır. Aynı durduğunu ve kalktığını hissettirmeyen asansörler gibi. Bu sesin kaynağı ise motora gönderilen frekans ve motorun çektiği yüksek gerilimden kaynaklanır. Yük ne kadar artıyorsa motorun çektiği gerilim artacaktır bu sayede hareket esnasında motor (EMU) daha yüksek inleyerek çalışacaktır ve belli bir hıza ulaşıldığında ses ortadan kaybolacaktır.

@şahin doğan konuyu güncelledim hocam. Mütevazi yorumlarınızı bekliyorum.
    İyi ki bir iPhone aldık...
    Şu ekonomide alabileceğiniz en iyi BT kulak içi kulaklık Galaxy Buds 2 olabilir. Kulaklığı alalı 1 yıl olacak, eski kulaklıklarımdaki gibi toz filtresinin sökülmesi (metal çünkü), silikonların şekil değiştirmesi vs. şeyler yaşamadım. Aldığım gün kardeşimin samsung cihazından ayarlamalarını yaptım. 1 yıl olacak hala taş gibi maşallah umarım başına bir iş gelmez. 3K'ya satılan Anker Soundcoreları dinleyip bir de Buds 2'ye bakıyorum hem ses yüksekliği hem bas netliği olarak gayet iyi. Tek olumsuz yanı tüm özellikleri iPhone ile kullanılamıyor. Olsun bu haliyle bile muazzam.

Ben alırken 1200'e aldım, o zamanlar dolar 19 liraydı. Şimdi dolar 28 liralarda geziniyor kulaklığın fiyatı halen artmadı 1300 TL'ye bulunuyor.
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,456
Üyeler
193,402
Son üye
itsTexa
Geri