Arama sonuçları: *

1. B

ASPAVA Dürüm yanındakiler sınırsız mı?

3 hafta civarı oldu gideli, neden sınırsız istenir bilmiyorum; fakat istersen getireceklerdir diye düşünüyorum. Bahsedilen ürünlerden getirdiler; fakat daha fazlasını isteyecek yerim kalmadı açıkçası. Ayriyeten künefe getiriyorlar ikram olarak; ancak bu bildiğimiz Bim'de satılan künefeden...
  2. B

insanlar su içmeyi bilmiyorken nasıl hayatta kalıyorlardı?

Arkadaşın yazdığı gibi "ilk bilinçli insan" diyor olabilir. Çünkü misal Homo sapiensler bizim gibi tuzak kurmak, plan yapmak yerine direkt büyük hayvanlarla teke tek mücadeleye girip çoğu zaman ölüyorlarmış ki nesillerinin tükenme sebeplerinden birisi olarak gösterilir.
  3. B

Bilim ve dinin karışımı FPU/CACHE vs apk müslümanlığının vücut bulmuş hali Basrii'yi mi izliyoruz burada?
  4. B

Burada inancın devreye girer. Müslümanlığa göre Cebrail tarım yapmayı, pişirmeyi vs. Adem ile Havva'ya öğretmiştir. Evrime göre ise maymunlar nasıl yiyorsa bizde o şekilde yiyorduk ve evrim geçirdikçe yemek yeme alışkanlığımız devam etti. Sadece üzerine pişirmek gibi inovasyonlar getirdik.
  5. B

Eski sevgilim hala beni seviyormu ?

Sizce tekrar sevgili olayım mı gibi bir soru soruyorsun. Bunun neresinde insanlık? Sevmediğin ortada, yalnızca sana ilgi göstermesi hoşuna gitmiş ve tekrar yazıp birlikte olsam mı diye düşünüyorsun.
  6. B

Kızları anlamakta güçlük çekiyorum...

"Sınıftaki kıza laf attı" dediğine göre senin de lisede olduğunu varsayıyorum. Liseden çıkana kadar bu tarz hareketleri normal karşılamaya başladım. Bulunduğumuz dönemde lise, ortaokul seviyesine düştü ve üniversiteye geçene kadar olgunlaşma gerçekleşmiyor maalesef. Çocukluğumdan bu yana arkadaş...
  7. B

Boyut olarak mı dedin bilmiyorum; fakat olgunlaşma açısından pandemi döneminin etkisi olduğunu düşünüyorum. Eve kapanıp kendi yaşlarındaki insanlarla takılmaktan ortaokul kafasında kaldılar maalesef. Boyut olarak da 1.80-1.90 boyunda 9-10. sınıflar var; fakat kızlar genellikle 1.60-1.70 uzunluğunda.
  8. B

İleride, olgunlaştığında lise zamanlarını düşünüp "ne kadar aptalca hareketler yapmışım" dememek için böyle saçma triplere girme. Normal bir şekilde, bu yaşanmamış gibi hayatına devam et. Polenden önce başka şeylere denk gelmesin de...
  9. B

İnstagram hesabında profil fotoğrafı var mı? Belki de sen olduğunu bilmiyor ve rastgele birisi olarak düşündüğü için reddediyor.
  10. B

Valorant Açılmıyor Yardım.

Konuyu doğru yere açtığınızdan emin misiniz? Hiç dikkat etmedim bilmiyorum; fakat büyük ihtimalle oyunlarla ilgili bir bölüm vardır. Oyunun dosyalarını doğrularsanız büyük ihtimalle çözülecektir.
  11. B

Amazonun her hafta binlerce ürünü imha ettiği ortaya çıktığı

O kadar ürünün saklanması için tutulan deponun ve orada çalışan işçilerin maliyetinden kaynaklı, satmayı beklerlerse düşündüğünüzün aksine zarara gireceklerdir. Ayrıca laptop, televizyon olan görsellerin temsili olduğunu ve/veya çok eski televizyon, laptoplar olduklarını düşünüyorum. Üretimi...
  12. B

Yıl 2500 olsa Donanım Arşivi konuları

1.3 multijet :love:🤤 2495 model Tofaş varken Linea alan da ne bileyim hani, vizyonsuzluk böyle bir şey olsa gerek.
  13. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Dediğim gibi, iki taraf var ve farklı kanıtlar sunuyorlar. Atatürk'ün müslüman olup olmaması hakkında şahsıma ait bir fikrim veya teorim bulunmamakta, kimseye de destek vermiyorum. Fakat 1973'te MEB tarafından yayımlanan bir kitap da 2. derece bir kanıttır, yani diğerleri gibi bu da kesin bir...
  14. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Anayasa da laik bir ülke olduğumuz söylense bile "Diyanet İşleri Bakanlığının" yalnızca İslam ile ilgili bilgiler vermesi ve ülkedeki bir çok kararın İslam ahlakına göre alınması bunun bir göstergesidir. Bir İslam ülkesi değiliz, ama İslam'ı esas alan bir yönetim biçimi ve iktidar'a sahibiz...
  15. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Kesinlikle öyle. Yalnızca Wikipedia'dan veya diğer kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla söyleyebilirim ve bu kaynaklarda da 2 farklı grubun farklı teorileri ortaya atılmıştır. Bir grup müslüman olduğunu ve savaşlarda Allah'a dua ettiğini savunurken, diğer grup onun bir dergide çıkan yazısını...
  16. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Genel kültür bilgisi olarak aklında kalsın, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Laik Türkiye Cumhuriyeti olarak kurmuştur ve hala Anayasa'da Laik bir devlet olarak biliniriz. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün müslüman olup olmadığı hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. II. Cumhuriyetin...
  17. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Anayasa'da laik bir devlet olsak da, dünya çapında İslam ülkesi olarak bilinmemizin nedenleri var. Bunlardan birisi de 5 vakit ezan okunmasıdır. Ayrıca şu anda iktidar'da olan partinin dine önem verdiğini ve halkın da ülkeyi İslam ülkesi olarak gördüğünü düşünürsek, 5 vakit ezan okunması absürt...
  18. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Varsayım yapıyor, misal ben rahatsız olmuyorum. Her neyse her şeye rağmen güzel bir sohbetti. Hepinize teşekkürler, iyi günler.
  19. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Nihayetinde tüm ibadet alanlarında eşit seviyede ses verecek hoparlörler kullanılmıyor. Bu internet alt yapısı gibi bölgeden bölgeye değişen bir durumdur. Bunun gibi durumlarda @Sherlock Holmes adlı arkadaşın belirttiği gibi çözümler üretiliyor.
  20. B

Ezan ve Saygı İlişkisi

Üzgünüm, fakat o arkadaşın mesajlarını okumayı bıraktım. İlk başta yazdığı yazı gayet düzenli ve güzeldi fakat sonra biraz adabını bozduğunun farkındayım.
Top Bottom