60 bin liraya 2K sistem tavsiyesi

Reaksiyon skoru
6
Bütçe
60000
Herkese selamlar, 60 bin liraya 2K sistem toplamak istiyorum. İşlemci olarak Ryzen 7 7700x, ekran kartı olarak da 9070xt düşünüyorum. Bütçe çıkarabilirsem 5070ti zorlayacağım ama şimdilik zor görünüyor. Bu işlemci ve ekran kartı üzerine uyumlu parçalar neler olabilir sizce?

Evet çok güçlü işlemci ama refleks 2 ve mfg deneyimi tatmak isterseniz hem 8k daha ucuza çünkü 9070xt gereksiz pahalı
açıkçası sürecin başında ben de 5070 niyetiyle araştırmaya başlamıştım ama dediğim gibi 12gb vram beni çok soğuttu. çok kararsızım şu anda. ayrıca amd fsr redstone duyurusunu yaptı, redstone ile beraber amd kartları yazılımsal olarak daha güçlü hale gelebilir mi sizce?

Hocam daha güçlü hale gelmesi çok zor yazılımsal olarak bir 10 15 yıl sonra gelebilir diye düşünüyorum tabii 15 yıl nviada öyle durmicaktır ama saf güç olarak daha iyi yapıyor işini nviada teknoloji satıyor amd saf güç bana rt açmıyorsunız hiçbirşey açmadan ultra fsr4 ile oynarsınız ama rt açtığımızda cb de 4060 ti ile aynı fps yi veriyor ikisindede rt açık ama 4060 ti ın rt çekirdekleri daha iyi oldugu için aynı fps yi veriyor
Yav hocam Allah için baştan sona okudum da ne güzel yanlış bilgiler vermişsiniz öyle :D

Evet çok güçlü işlemci ama refleks 2 ve mfg deneyimi tatmak isterseniz hem 8k daha ucuza çünkü 9070xt gereksiz pahalı bu nedenle 4gb vram e bakılmaz bence 8k fazla vermeye deger mi size kalmış
Mfg yi abartılı buluyorum bence sorulması gereken soru rtx kullanmak isteyip istememek. Refleks 2 açıkken bile normal fg den mfg geçildiği anda oyunun akıcılığı baya gidiyor dolaysıyla ben 160 fps ile komutlarımı tepki vermeyen bir oyun yerine 60fps de oynamayı tercih ettim 5080 ile hep

İşlemci olarak 9600x ya da 7700 seçilebilir aynı fiyat

60k

Herkese selamlar, 60 bin liraya 2K sistem toplamak istiyorum. İşlemci olarak Ryzen 7 7700x, ekran kartı olarak da 9070xt düşünüyorum. Bütçe çıkarabilirsem 5070ti zorlayacağım ama şimdilik zor görünüyor. Bu işlemci ve ekran kartı üzerine uyumlu parçalar neler olabilir sizce?
Özelleştirip alabilirsin ama eğer kendin toplamak istiyorsan

Kardeşim rt açmicaksın şimdi açık konuşmamı istiyorsan rt açıpta 35k lık kartın 15k lık kart ile aynı fps yi vermesi demek çöptür düzgünce izah ettim sizin gibi amd fanboy çocuklar anlamıyor maalesef
Lütfen yanlış anlamayın ama türkçe yazım kuralları çerçevesinde bence hiç izah edilemedi konu. Birkaç kez okudum ama tam olarak neyi savunduğunuzu bile anlamadım. Bağlam belli değil, cümleler bitmeden ve bittiği belirtilmeden direkt başka konulara geçiyor.

Afmf kullanın siz hocam çamur yakışır ekrana
Hocam yani neyin kafasını yaşadığınızı bilmiyorum gerçekten, hangi maddeyi alıp bugün foruma katıldınız? rx 6800'den 5080'e geçtim ve kullandığım deneyimi belirtiyorum? Hiçbir oyunda mfg açmadım zaten destekleyen oyun sayısı da az dolaysıyla bence mfg iki kart arasında seçim faktörü olmamalı. Ki şu da var ben nvdia ya geçtiğim 2 ayda oyunlarım amd ile geçen toplam 2 yılın 2 katı kadar çöktü

Hocam yani neyin kafasını yaşadığınızı bilmiyorum gerçekten, hangi maddeyi alıp bugün foruma katıldınız? rx 6800'den 5080'e geçtim ve kullandığım deneyimi belirtiyorum? Hiçbir oyunda mfg açmadım zaten destekleyen oyun sayısı da az dolaysıyla bence mfg iki kart arasında seçim faktörü olmamalı. Ki şu da var ben nvdia ya geçtiğim 2 ayda oyunlarım amd ile geçen toplam 2 yılın 2 katı kadar çöktü
Boşver reis bir şey kullanıyor bu belli bu kafa normal değil bırak 4060 ti alsın o 9070xt yerine :D

Nirşeyi savunmuyorum yanlış da anlamıyorum istediignizi söyleyip uyara bilirisniz yanlışım varsa diyorum ki (35k lık bir kart 9070XT) dogrudur buraya kadar çok güzel şimdi 4060 (ti bakın 4060Tİ 15k lık bir kart ) ile rt açtığınızda aynı fps yi veriyor onu izah etmek istedim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oglum benim aglama hemen afmf savunamayımca böyle oluyor
Yalvarıyorum bana 1 tane kaynak gösterebilir misiniz ikisinin aynı fps verdiğini? Lütfen diyorum, benim amd den geçtiğim ekran kartı 4060ti dan daha hızlıydı zaten 9070xt hangi evrende aynı fps veriyor anlamadım? Rtx açık olduğu zaman 9070xt 5070'e yakın bir bir fps veriyor bazen altında kalıyor bazen yakalıyor, kapalıyken ise oyundan oyuna 5070ti ile kapışıyor geçiyor nadir de olsa 5080'i geçiyor. Tamamen oynanan oyunlara göre değişiyor. Bu bahsettiğiniz iki kart birbirlerinden o kadar ayrı ki ikisini karşılaştıran bir inceleme yok internet üzerinde

İşlemci olarak 9600x ya da 7700 seçilebilir aynı fiyat

60k
hocam 9600x ile 9070xt darboğaz yapar mı sizce?

Geri