normal hocamtesti tekrar yaptım bu arada yükleyemiyorum sıcaklıklar benzer gpu 60 hotspot 80 çıktı.
Amd ekran kartlarının hotspotları yüksek oluyor geneldeGpu sıcaklığı çok iyi ama hot spot bi tık fazla sanki. Gpu sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında 10 - 12 derece olması gerekiyor diye biliyorum.
7800xt de 89 gördüm maxAmd ekran kartlarının hotspotları yüksek oluyor genelde
Ben de aynı ekran kartını akvaryum kasada kullanıyorum sıcaklıklar biraz yüksek, hocam ekran kartı fan profilini ilk başta nasıl ayarladınız?akvaryum kasa aldık sıcaklıklar kötü fakat sizce çok proplem yaşarmıyım uzun kullanınmda
hocam sizin sıcaklıklar nasıl benim ayarlar böyleBen de aynı ekran kartını akvaryum kasada kullanıyorum sıcaklıklar biraz yüksek, hocam ekran kartı fan profilini ilk başta nasıl ayarladınız?
görüntüsü varsa paylaşır mısınız rica etsem?
Hocam bende şöyle bir sorun oldu, ben sistemi kurdum falan her şey iyi güzel en ufak oyuna girer girmez fanlar direkt kısa sürede %100 e çıkıyordu, hatta furmark testinde açar açmaz öyleydi. Meğersem fan profili çok agresif olarak ayarlanıp o şekilde gelmiş, hotspot 70 derece olduğunda fanlar %100 oluyordu siz düşünün.hocam sizin sıcaklıklar nasıl benim ayarlar böyle
kasayı ilk kurduğumda fan benimdde böyleydi roket kalkar gibi ses çıkarıyordu şimdi biraz kurcalayca farkettim sıvı soğtucu fanı %25 ile çalışıyormuş fulledim çok sesli çalışmıyor allahtan yeni furtest böyleHocam bende şöyle bir sorun oldu, ben sistemi kurdum falan her şey iyi güzel en ufak oyuna girer girmez fanlar direkt kısa sürede %100 e çıkıyordu, hatta furmark testinde açar açmaz öyleydi. Meğersem fan profili çok agresif olarak ayarlanıp o şekilde gelmiş, hotspot 70 derece olduğunda fanlar %100 oluyordu siz düşünün.
ben de fan profilini biraz düzelttim sessiz ve çok aşırı sıcak çalışmayacak şekilde 2 profil oluşturdum. birisinde tam yük altında fanlar %69 da çalışıyor, diğerinde tam yük altında %51 de çalışıyor.
en sessiz fan profili ile yaptığım furmark testinin görselini koyuyorum buraya.
9070 serisinin hot spot sıcaklıkları yüksek, memory daha kötü.Gpu sıcaklığı çok iyi ama hot spot bi tık fazla sanki. Gpu sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında 10 - 12 derece olması gerekiyor diye biliyorum.