Sıvı soğutucu karşılaştırması

bilemedim hocam dediğiniz işlemciler biraz pahalı gibi geliyor hava soğutmada ne bileyim içime sinmiyor
hocam çift kule baba soğutucular 1.6k felan 9800x3d yi bile soğutuyor eğer ki amacın estetikse sıvı alman daha mantıklı ama 7700 de hava ile soğur 9700x yapıp veya 7800x3d sadece kasaya para vermek daha mantıklı gibi şuan
7700 kendi başına 9k 9700x 12k 7800x3d 14k bandında onun yerine hava alıp biraz havayla idare edersiniz amd işlemcileri hava soğutma ile soğuyor bir sorun çıkarmaz kasayı alırsınız bütçeniz olunca daha iyi bir sıvı alırsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kral bütçe olarak 65k ve civarı düşünüyorum direkt sıfırdan pc toplayacağım fiyatı makul gibi olduğu için bu kasayı seçtim anakartıda ona göre matx olarak alırım diye düşündüm
65k ya istersen daha stabil bir sistem toplarız hangi parçaları seçtin

hocam çift kule baba soğutucular 1.6k felan 9800x3d yi bile soğutuyor eğer ki amacın estetikse sıvı alman daha mantıklı ama 7700 de hava ile soğur 9700x yapıp veya 7800x3d sadece kasaya para vermek daha mantıklı gibi şuan
7700 kendi başına 9k 9700x 12k 7800x3d 14k bandında onun yerine hava alıp biraz havayla idare edersiniz amd işlemcileri hava soğutma ile soğuyor bir sorun çıkarmaz kasayı alırsınız bütçeniz olunca daha iyi bir sıvı alırsınız

65k ya istersen daha stabil bir sistem toplarız hangi parçaları seçtin
asus tuf rtx 5070 oc
7 7700
xiokia exceria pro 1tb
gskill ripjaws 32gb
msi b650m p
msi mag pano m100r pz
gigabyte 750w 80 plus gold
msi mag coreliquid 360r v2
düşündüğüm sistem buydu

asus tuf rtx 5070 oc
7 7700
xiokia exceria pro 1tb
gskill ripjaws 32gb
msi b650m p
msi mag pano m100r pz
gigabyte 750w 80 plus gold
msi mag coreliquid 360r v2
düşündüğüm sistem buydu
total bütçe kaç hocam

böyle bir şekilde tam 65k yapıyor bütçeniz olunca gidip arctic 3 siyah veya farklı bir siyah sıvı için konu açarsınız daha rahat olur sizin için

64960 yapıyor total

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,131989302.html anakartın wifi sız hali

böyle bir şekilde tam 65k yapıyor bütçeniz olunca gidip arctic 3 siyah veya farklı bir siyah sıvı için konu açarsınız daha rahat olur sizin için

64960 yapıyor total
çok teşekkürler hocam bu değerli öneriler için sağlıcakla kalın iyi günler

bazı markaların meshlerde iyi oluyor hava akışı

kanka attığın sıvılar güzel sisteminde güzel ama 7700 yerine 9700x yapıp belli bir yere kadar hava soğutucu ile idare etmek daha mantıklı gibi kasa güzel olur estetik seviyorsanız ama dediğim gibi 7700 yerine 9700x 7800x3d felan çekilebilir

akvaryum olupta gayet iyi hava akışı sağlayan markalar mevcut adam kasaya para vermek istiyorsa versin bütçeden tasarruf edince alacağım soğutmaların bir çoğu aynı performansı veriyor
ben malesef aynı fikirde değilim ama görüntüyü önemseyenlerde var saygı duyuyorum 👍

önemli değil hocam ben teşekkür ederim iyi günler anakartın wifi lı versiyonunda ramler biraz daha hızlı o.clock yapılabiliyor ona göre seçim yaparsınız wifie lı olan işinize yarar mı bilemem
çok teşekkürler hocam bu değerli öneriler için sağlıcakla kalın iyi günler

ben malesef aynı fikirde değilim ama görüntüyü önemseyenlerde var saygı duyuyorum 👍
tabii ki herkesin kendi fikri ama kasa önerisi veya kasa yorumu istiyen birine bunlar alınmaz demekte mantıklı değil iyi forumlar

Geri