Bütçenizi Söyleyin Sistem Önereyim

Merhaba, selamlar,

3ds Max ve Corona Renderer kullanıyorum. Bu amaçla, tercihen RTX serisi bir ekran kartına sahip, 60-70 bin TL civarında (belki biraz daha fazla) bir sistem toplamak istiyorum. Amacım, en az 5 yıl boyunca rahatça kullanabileceğim güçlü ve dayanıklı bir bilgisayar sahibi olmak.

Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada, forumdaki ilk mesajım, iyi günler!
İşlemci
İşlemci Soğutucu
GPU
SSD
Anakart
RAM
PSU
Kasa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam 30 39k bandında bir sistem önerir misiniz hocam tercihen ekran kartı nvidia da olsun, anakart gpu gibi teknolojilerde güncellik de güzel olur mümkünse .sistemi video edit gibi işer için kullancağım biraz da oyun da var tabi
Bu bütçeye 7800xtden mantıklı seçenek yok. Hazır olması zorunlu mu?

1080 p ultra oyun
50k
7800x3d işlemci
İşlemci
Soğutucu
GPU
SSD
Anakart
RAM
Kasa

50-55k bütçeyle sorunsuz Rust oynayabileceğim bir kasa önerisi yapabilir misiniz? Sadece kasaya bu bütçeyi ayıracağım ekipmanlar için 10 k bütçe ayırdım onlar ekstra olacak. İkinci el 2k bir monitör ve orta yollu kulaklık klavye vs alacağım.
İşlemci
Soğutucu
GPU
SSD
Anakart
RAM
Kasa

Son düzenleme:
İşlemci
İşlemci Soğutucu
GPU
SSD
Anakart
RAM
PSU
Kasa

Bu bütçeye 7800xtden mantıklı seçenek yok. Hazır olması zorunlu mu?

İşlemci
Soğutucu
GPU
SSD
Anakart
RAM
Kasa

İşlemci
Soğutucu
GPU
SSD
Anakart
RAM
Kasa
evet hocam hazır olması zorunlu ayrıca video edit gibi işler için kullancağım bu yüzden nvida olsun bir de bu sistem nasıl incelyebilir misiniz : https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx4060-ti-h610m-500gb-m-2-ssd-16gb-ddr5ram.html

İşlemci
RAM
SSD
Kasa
Anakart
GPU
Soğutucu

40 45k bandında bir sistem önerir misiniz hocam tercihen amd ekran kartlı ama nvidia da olabilir, anakart gpu gibi teknolojilerde güncellik de güzel olur mümkünse
GPU
İşlemci
Soğutucu
Anakart
RAM
SSD
Kasa

peki amd olarak nasıl bi sistem önerirsin ?
Monitör
GPU
İşlemci
Soğutucu
Anakart
RAM
SSD
Kasa

evet hocam hazır olması zorunlu ayrıca video edit gibi işler için kullancağım bu yüzden nvida olsun bir de bu sistem nasıl incelyebilir misiniz : https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx4060-ti-h610m-500gb-m-2-ssd-16gb-ddr5ram.html
Alınmaz ve ayrıca 16gb ram edit için hiç olmaz. Normalde bile 32 altı önermiyorum.

Son düzenleme:
Bütçenizi ve kullanım amacınızı söyleyin, ona göre sistem önereyim.
max 100.000 TL bütçem var ve işlemci olarak 9800x3d kullanacağım ama diğer parçalardan emin değilim. kaliteli parçalar olsun istiyorum , ismi bilindik sağlam modeller olursa iyi olur . ilerleyen zamanlarda beni üzmesin. Parça değiştirmeyi düşünmediğimden anakart için çokta lüks bir şeye gerek yok. Ramler ile , işlemci ile , ekran kartı ile falan sorunsuz çalışsın yeterli benim için. Sistem tavsiyesini bekliyorum gerek hazır olur gerek parça parça fark etmez. Ekran kartı Nvidia tercihimdir

Hocam 5060 ti var elimde darboğaz yapmayacak bir sistem önerebilir misiniz ? Teşekkürler

70k sınır after effects , render ve hafif oyun için kullanılıcak hazır sistem olması şart maalesef. minimum 32gb ram ve 1tb ssd lazım.

max 100.000 TL bütçem var ve işlemci olarak 9800x3d kullanacağım ama diğer parçalardan emin değilim. kaliteli parçalar olsun istiyorum , ismi bilindik sağlam modeller olursa iyi olur . ilerleyen zamanlarda beni üzmesin. Parça değiştirmeyi düşünmediğimden anakart için çokta lüks bir şeye gerek yok. Ramler ile , işlemci ile , ekran kartı ile falan sorunsuz çalışsın yeterli benim için. Sistem tavsiyesini bekliyorum gerek hazır olur gerek parça parça fark etmez. Ekran kartı Nvidia tercihimdir
GPU
İşlemci
Soğutucu
Anakart
RAM
SSD
Kasa

Geri