G65b almadan önce buna dikkat edin

Bence dikkate alınıp iade edilmesi gereken bir durum var burada göz bozmuyor diyip ileride daha kötü bir hale gelebilir
ileride ne olur bilemem ama düşünmüyorum öyle bir sorun olacağını tavsiyeniz için teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu biraz da üreticiden kaynaklı ama bu panel 180 hz olsa hiç bir şey olmuyacak mesela zaten panel üretildikten sonra çıkabildiği fps değerleri belirleniyor üretici bunu 180 yapsa hiç bir sorun olmuyacak demek ki over Drive bile kurtarmıyor
bu monitörde over drive ayarını bulamadım yardımcı olurmusun abi

Ya bir de VA panel curved olduğundan ışık süzmeleri bana böyle çok saçma geliyor. Gözle çok fark edilmiyor ama kamerayı tuttuğunuzda ekranda karanlık/siyah bir görüntü varsa fotoğraf çekmek çok zor her yerden ışık patlıyor. Genelde karanlık modda kullanıyorum bilgisayarı, koyu renklerde çok ton farkı oluşuyor farklı açılara göre. Monitör çok güzelde sanırım bundan sonra IPS tercih edeceğim.

Buraya bir bak hocam
ileride ne olur bilemem ama düşünmüyorum öyle bir sorun olacağını tavsiyeniz için teşekkürler

bu monitörde over drive ayarını bulamadım yardımcı olurmusun abi

Ya bir de VA panel curved olduğundan ışık süzmeleri bana böyle çok saçma geliyor. Gözle çok fark edilmiyor ama kamerayı tuttuğunuzda ekranda karanlık/siyah bir görüntü varsa fotoğraf çekmek çok zor her yerden ışık patlıyor. Monitör çok güzelde sanırım bundan sonra IPS tercih edeceğim.
bende öyle bir sorun yok normal renklerinde çıkıyor fotoğraf

bende öyle bir sorun yok normal renklerinde çıkıyor fotoğraf
Genelde karanlık modda kullanıyorum bilgisayarı, koyu renklerde çok ton farkı oluşuyor farklı açılara göre. Genelde siyah, gri tonlarında oluyor bu. Işık süzmelerini fazla parlayan yerleri görebiliyorum.

Değişim nasıl yaptırabiliriz garantiden? Ya da iade mümkün müdür acaba alalı 3-4 ay oluyor.

Overdrive modunu değiştirip denedinmi ?

Eğer ilk geldiğinden beri böyleyse kronik bir sorun olabilir genel olarak VA panellerde var bu sorun
Overdrive moduyla alakalı değil, zaten g65b için doğru düzgün tek mod standart. Hızlı veya extreme gibi modlar overshoot sorununa sebep oluyor.

Çoğu kişi farketmiyor zaten. Bence dert edilecek bir konu değil, alırsın denk gelirse veya rahatsız olursan değişim yaparsın. G65B'yi sürekli öneriyoruz, scanline kısmından şikayetçi olan çok az insan gördüm. Ya millet fark etmiyor ya da az rastlanan bir durum. O yüzden 180hz ips yerine çok mantıklı bir model. Koyu renkler haricinde 180hz ips modellerden daha hızlı. Diğer alanlarda da ezici bir üstünlüğü var bu modelin.

Nadirende VRR titremesinden şikayetçi olanlar görmüştüm, bu kadar çok önerilmesine rağmen yine çok az duyduğum bir şikayetti. Bunun haricinde bu modele özgü bir şikayet görmedim. VRR titremesi va ve oledlerde yaygın bir durum bu arada. İPS'te nadiren görülüyor.

Buraya bir bak hocam
teşekkürler

Overdrive moduyla alakalı değil, zaten g65b için doğru düzgün tek mod standart. Hızlı veya extreme gibi modlar overshoot sorununa sebep oluyor.

Çoğu kişi farketmiyor zaten. Bence dert edilecek bir konu değil, alırsın denk gelirse veya rahatsız olursan değişim yaparsın. G65B'yi sürekli öneriyoruz, scanline kısmından şikayetçi olan çok az insan gördüm. Ya millet fark etmiyor ya da az rastlanan bir durum. O yüzden 180hz ips yerine çok mantıklı bir model. Koyu renkler haricinde 180hz ips modellerden daha hızlı. Diğer alanlarda da ezici bir üstünlüğü var bu modelin.
güzel yorumunuz için teşekkürler bazı arkadaşlara sorun çıkartabilir diye düşündüm fakat dediğiniz gibi fark edilmeyecek kadar az

Bende de aynı monitör var ama farketmedim bişey monitöre çok yakınlaşınca paneller görünüyor o da normal sanırsam.

teşekkürler

güzel yorumunuz için teşekkürler bazı arkadaşlara sorun çıkartabilir diye düşündüm fakat dediğiniz gibi fark edilmeyecek kadar az
Bende Asus veya bunlardan birini alacağım Samsung g65b yi gördüğümden beridir istiyorum rtings de baya sağlam puan almış keşke o aoc modeli tr de olsaydı ama maalesef 🙁😕

Çember içine aldığım yerler bazıları normalden parlak, bazıları da böyle silik koyu gibi duruyor. Fotoğraftan biraz fark ediliyor ama anlık ekrana baktığımda böyle okurken forumda bir şeyler mesela bariz fark ediliyor koyu tonlarda.
Ekran görüntüsü 2025-06-07 215253.webp

Bu arada G2725D de bile pek belli olmasa da scanline varmış biraz. İPS monitör olmasına rağmen. İlginç durumlar...

Dakika 9:43'ten itibaren izleyin.

Başka bir va monitörde de bu sorunu yaşayan görmüştüm, sadece samsung'un hızlı va monitörlerinde olan bir durum değil gibi gözüküyor. @Fantastiktürk

Çember içine aldığım yerler bazıları normalden parlak, bazıları da böyle silik koyu gibi duruyor. Fotoğraftan biraz fark ediliyor ama anlık ekrana baktığımda böyle okurken forumda bir şeyler mesela bariz fark ediliyor koyu tonlarda.
Alıntıyı görüntüle
iade etmeyi deneyin ilginç bir sorunmuş

Bende de aynı monitör var ama farketmedim bişey monitöre çok yakınlaşınca paneller görünüyor o da normal sanırsam.
normal hocam o

Bende Asus veya bunlardan birini alacağım Samsung g65b yi gördüğümden beridir istiyorum rtings de baya sağlam puan almış keşke o aoc modeli tr de olsaydı ama maalesef 🙁😕
yinede fiyatının en iyisi g65b sanırsam eğer scanline kafaya çok takmıyorsanız alın zaten oyun oynarken veya bir şeyle ilgilenirken fark etmiyorsunuz çok az var

iade etmeyi deneyin ilginç bir sorunmuş
Valla aldığımdan beri pek önemsemedim ama verdiğimiz para karşılığında olmaması lazım yani.
Bayramdan sonra bi bakıcam servisle görüşürüm.
İlk geldiğinde scanline sorunu vardı zaten direk, müşteri hizmetlerine anlatıyorum ne olduğunu bilmiyor sorunun :D

Scanline zaten çoğu zaman farkedilmiyor sabit görüntüde renklere dikkatli bakınca belli oluyor ama bu bölgesel karanlık yerler ve ölü piksel son noktayı koydu. Ekstra sorunlar çıkmasa çok iyi monitör.

Geri