Parçalar uyumlu mu??

Psu ve kasayı 2-3k toplam 5-6k arası düşünüyordum beklediğimden pahalıymış psu 850 mantikli olurda kasa olarak 2500 gibi fiyatlarda ekran kartına uyan varmı?
750w psu dahil kasalar da çalıştırmaya yeter ama ben uzun ömürlü olması açısından 850w tavsiye ettim. Bütçeyi 7k civarına çıkarma şansınız varsa ömürlük kasa ve psu alırsınız. Psu olarak bunları önerebilirim , kasa konusunda ihtiyaçlarınızı bilmediğim için net öneri yapamayacağım , sıvı soğutma mı hava soğutma mı kullanacaksınız bilmiyorum.

Hocam ryzen 5 7500f ekran kartına göre bi tık düşük kalmış eğer bütçen varsa ryzen 7 7800x3d yi öneririm aktif olarak kullanıyorum 360mm sıvı soğutma ile gayet güzel işler çıkartıyor bütçen çok fazla yoksa ryzen 5 7600x de tavsiye ederim güzel bi 240mm sıvı soğutma ile güzel işler yapar
Sıvı soğutmayı pek gerekli bulmuyorum. 7600x de değermi ki?

Selam uzun süre sonra pc toplamaya karar verdim aşağıdaki parçaları buldum.
İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray
Anakart : Asus Prime B650M-K AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart
Ram : Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2)
Ssd : Adata XPG Gammix S70 Blade 1TB 7400-5500MB PCIe Gen4x4 M.2 NVMe SSD
Ekran kartı : ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Soğutucu : Thermalright Phantom Spirit 120 SE İşlemci Soğutucu
Bu parçalar uyumlu mu? sorun çıkartırmı? Darboğaz gibi bir problem yaşarmıyım? Ve kasa bulamadım kaç watt olması gerek bilmediğimden dolayı kasa önerirseniz sevinirim. Son olarak da rtx 4070 super veya 4070 ti super düşünüyordum ama 9070 XT çok daha güçlü demişler rtx mi alayım 9070 XT mi?
İlerde iskemci yüksektceksen anakart zorlayabilir ama uyumlu

750w psu dahil kasalar da çalıştırmaya yeter ama ben uzun ömürlü olması açısından 850w tavsiye ettim. Bütçeyi 7k civarına çıkarma şansınız varsa ömürlük kasa ve psu alırsınız. Psu olarak bunları önerebilirim , kasa konusunda ihtiyaçlarınızı bilmediğim için net öneri yapamayacağım , sıvı soğutma mı hava soğutma mı kullanacaksınız bilmiyorum.

Önemliyse bunlardan biri olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlerde iskemci yüksektceksen anakart zorlayabilir ama uyumlu
60ın üstüne çıkmasını istemiyorum yoksa işlemci anakart daha iyi olabilirdi ekran kartını düşürüp yapmak mantıklı gelmiyor pek.

Şimdilik kasa ve psuyu ucuza bulursam bu şekilde alacağım gibi yükseltmelerde de ççok sorun olcağın sanmıyorum hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Şimdilik kasa ve psuyu ucuza bulursam bu şekilde alacağım gibi yükseltmelerde de ççok sorun olcağın sanmıyorum hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hocam kasa öneriside yapiyim kendi kullandığım kasayı önericem n11'den Zoko Amiral White DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,915
Üyeler
183,028
Son üye
keskin50
Geri