Ryzen 7 9800x3D boşta 55-56 derece

gokoser

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistemimde ryzen 7 9800x3d işlemci, arctic liquid freezer II 420 a rgb sıvı soğutma var. Anakartım da gigabyte x870 gaming x modeli. İşlemcime başarılı undervolt yaptım occt normal ve extreme modda max 66 derece gördü. Ama sıkıntım şu sistem oyunda veya yükte 60-66 derece ama boştayken 55-56 derece ve forumlara baktığımda kimse benim boşta aldığım sıcaklığı almıyor. Gcc üzerinden fan hızını arttırsam da hiçbir değişim görmedim acaba sıvı soğutma bağlantısını mı yanlış yaptım aklıma başka bir şey gelmiyor. Yardımcım olabilirseniz çok sevinirim.

Sistemimde ryzen 7 9800x3d işlemci, arctic liquid freezer II 420 a rgb sıvı soğutma var. Anakartım da gigabyte x870 gaming x modeli. İşlemcime başarılı undervolt yaptım occt normal ve extreme modda max 66 derece gördü. Ama sıkıntım şu sistem oyunda veya yükte 60-66 derece ama boştayken 55-56 derece ve forumlara baktığımda kimse benim boşta aldığım sıcaklığı almıyor. Gcc üzerinden fan hızını arttırsam da hiçbir değişim görmedim acaba sıvı soğutma bağlantısını mı yanlış yaptım aklıma başka bir şey gelmiyor. Yardımcım olabilirseniz çok sevinirim.
Bence o işlemci için o değerler güzel

Belki baktığın yazılım yanlış gösteriyordur. Ben hava soğutucu kullanıyorum, NZXT CAM ile baktığımda 10 derece fazla gösteriyor yazılım. ASUS Armoury Crate yazılımı daha düşük gösteriyor.

normal sıcaklıklar ayrıca armoury createden gelen verilere pek bakmayın biraz sorunlu bir program bazen çok yanlış gösteriyor

normal sıcaklıklar ayrıca armoury createden gelen verilere pek bakmayın biraz sorunlu bir program bazen çok yanlış gösteriyor

Bende durum böyle. Armoury Create daha düşük gösteriyor. NZXT CAM yazılımı internetten araştırdığımda herkes çok yüksek gösteriyor demiş.. Bu arada ben 12400F kullanıyorum yanlış olmasın. Belki yazılım yanlış gösteriyordur.

Screenshot_1.webp

Son düzenleme:
Bende durum böyle. Armoury Create daha düşük gösteriyor. NZXT CAM yazılımı internetten araştırdığımda herkes çok yüksek gösteriyor demiş.. Bu arada ben 12400F kullanıyorum yanlış olmasın. Belki yazılım yanlış gösteriyordur.

Alıntıyı görüntüle
Amd var madem direk adrenalin edition dan bakın tam doğru orada yazıyor

Amd var madem direk adrenalin edition dan bakın tam doğru orada yazıyor
Önceden gözüküyordu da şimdi yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam biosta ayarların nasıl tam bilmiyoruz belki fazla voltaj verdin ondan da ısınıyor olabilir yada güç planınla alakalı olabilir. soğutma edilgen mi aktif mi ?

Hocam biosta ayarların nasıl tam bilmiyoruz belki fazla voltaj verdin ondan da ısınıyor olabilir yada güç planınla alakalı olabilir. soğutma edilgen mi aktif mi ?
Hala var gözükmüyor ise silip tekrar yükleyin banada oldu bikere

Biosta ayarlar all cores -25 voltaj ve watt değerleri tam hatırlamıyorum kaç yaptım ama işlem sırasında 100 watt 0.950 voltaj sınırda çekiyor üstü yok. Güç planı dengeli de kullanıyorum. Soğutma edilgen nedir hiç bakamdım ama fan ayarı yapmadım biosta hiç olduğu gibi bıraktım sadece masaüstünden gcc üzerinden yaptım

Kasa modeli nedir macun olarak ne kullandınız
Kasa montech king 95 pro 6 fanlı modeli, macun da kyronaut extreme kullandım

benim 7500f te bu şekilde. pbo all core -35 stabil çalışıyor ama boşta 50 derece. aynı soğutucu anakartı kullananların 35-40 max. anlayamadım gitti arada böyle işlemciler denk geliyor galiba. silikon kalitesi kötü olsa direkt iade ederdim

Kasanın yan taraflarını açıp bakabilir misin sıcaklık değerlerine. Aynı işlemci olsa test edecem de maalesef yok. Edilgen kısmı güç planında ayarlarını içinde etkin edilgen oradan seçiyorsun biosdan da bak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,419
Üyeler
183,114
Son üye
moyikan
Geri