Anakartımın tek slotu görüntü vermiyor

AHmadg_q

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar, anakartım MSI B450M ve 16 GB RAM kullanıyorum. Ancak sistemim ve oyunlar sadece 8 GB RAM kullanabiliyor. Önce slotlardan şüphelendim ve tek tek denedim. İlk slota taktığımda iki RAM de çalışıyor, ama ikinci slota gelince ikisi de görüntü vermiyor. Ancak iki RAM’i birden taktığımda sistem toplamda 16 GB RAM algılıyor, fakat bunun sadece 8 GB’ını kullanabiliyor. Acaba slot mu bozuk?

Arkadaşlar, anakartım MSI B450M ve 16 GB RAM kullanıyorum. Ancak sistemim ve oyunlar sadece 8 GB RAM kullanabiliyor. Önce slotlardan şüphelendim ve tek tek denedim. İlk slota taktığımda iki RAM de çalışıyor, ama ikinci slota gelince ikisi de görüntü vermiyor. Ancak iki RAM’i birden taktığımda sistem toplamda 16 GB RAM algılıyor, fakat bunun sadece 8 GB’ını kullanabiliyor. Acaba slot mu bozuk?
bilgisayar calışırken slottan ram sökmeye felan calıstın mı ?

Arkadaşlar, anakartım MSI B450M ve 16 GB RAM kullanıyorum. Ancak sistemim ve oyunlar sadece 8 GB RAM kullanabiliyor. Önce slotlardan şüphelendim ve tek tek denedim. İlk slota taktığımda iki RAM de çalışıyor, ama ikinci slota gelince ikisi de görüntü vermiyor. Ancak iki RAM’i birden taktığımda sistem toplamda 16 GB RAM algılıyor, fakat bunun sadece 8 GB’ını kullanabiliyor. Acaba slot mu bozuk

Sistem 16gb görüyorsa kullanıyordur

Oyunlarda dene 2k 4k çek 8 gb aştığını görürsün

bilgisayar calışırken slottan ram sökmeye felan calıstın mı ?
hayır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem 16gb görüyorsa kullanıyordur

Oyunlarda dene 2k 4k çek 8 gb aştığını görürsün
oyundada denedim 8 gbyi geçmiyor cp2077 dede denedim hatta last of ys 1 de ram hatası veriyor hiç açnmıyor

benim ramlerimin markası mhz leri filan farklı acaba ondan olurmu

hayır

oyundada denedim 8 gbyi geçmiyor cp2077 dede denedim hatta last of ys 1 de ram hatası veriyor hiç açnmıyor

benim ramlerimin markası mhz leri filan farklı acaba ondan olurmu
Olur tabi annem olmaz mi bios ta profilini açınca ne görünüyor

Biosta ram xpm gibi profilini seçiyor mu? Profil 1 2 felan

Böyle

Ekler

• 1000017424.webp
    1000017424.webp
    41.6 KB · Hit: 9
İki farklı markayi biosta görüyor ama kullanmıyor

Normalde göremez eğer uyumsuzluk olursa

Slot bozuk dicem zaten hiç görmez