🔥İndirim KTC H27T22C 27 İnç 2K 180 Hz IPS 6.291 TL

Sonunda mükemmel ayarlara ulaştım sizde deneyebilirsiniz; Güncel ayarlar aşağıda ki gibidir.

Parlaklık 75
Kontrast 55
Siyah Eşitlik 50
Ön ayar kişisel
Keskinlik 50
Profesyonel Mod Yerel
Renk Sıcaklığı Normal
Gama 1.8

Ben baya iyi görüntü aldım bu ayarlarla.

Sonunda mükemmel ayarlara ulaştım sizde deneyebilirsiniz; Güncel ayarlar aşağıda ki gibidir.

Parlaklık 75
Kontrast 55
Siyah Eşitlik 50
Ön ayar kişisel
Keskinlik 50
Profesyonel Mod Yerel
Renk Sıcaklığı Normal
Gama 1.8

Ben mavi filtre önleyici yüzde 25 yapınca daha hoş geldi tabi tercih meselesi

Parlaklık 75
Kontrast 55
Siyah Eşitlik 50
Ön ayar kişisel
Keskinlik 50
Profesyonel Mod Yerel
Renk Sıcaklığı Normal
Gama 1.8

Fiyatının hakkını veriyo mu baba sipariş vericem bi monitör eksik setup ta çıldıracam.

Fiyatının hakkını veriyo mu baba sipariş vericem bi monitör eksik setup ta çıldıracam.
Daha geniş renk gamutu istiyorsan sonic t80 al. Biraz daha iyi kontrast istiyorsan ktc al. Sonic t80 ve asus rog strix xg27acs aynı paneli kullanıyor. Arka aydınlatma panele tümleşik. Yani renk, kontrast ve parlaklık açısından aynılar. Malzeme kalitesi, işçilik, yazılım, kalibrasyon ve piksel overdrive optimizasyonu gibi farklılıklar var elbet. Asus daha kaliteli bu konularda.

Daha geniş renk gamutu istiyorsan sonic t80 al. Biraz daha iyi kontrast istiyorsan ktc al. Sonic t80 ve asus rog strix xg27acs aynı paneli kullanıyor. Arka aydınlatma panele tümleşik. Yani renk, kontrast ve parlaklık açısından aynılar. Malzeme kalitesi, işçilik, yazılım, kalibrasyon ve piksel overdrive optimizasyonu gibi farklılıklar var elbet. Asus daha kaliteli bu konularda.
Üstad renk gamutu mu kontrast mı hangisini istediğimi nerden anlicam cahil bir kullanıcıyım 😄. T80 yorumlarına baktım da pek iç açıcı değil hocam bazıları ölü piksel yokken 1 ay sonra ölü piksellerin çıktığını bazen de ekranın çizgi çizgi olduğunu söylüyor nedeni nedir?

Son düzenleme:
Üstad renk gamutu mu kontrast mı hangisini istediğimi nerden anlicam cahil bir kullanıcıyım 😄. T80 yorumlarına baktım da pek iç açıcı değil hocam bazıları ölü piksel yokken 1 ay sonra ölü piksellerin çıktığını bazen de ekranın çizgi çizgi olduğunu söylüyor nedeni nedir?
Kalite kontrol ile alakalı olabilir. Asus 10 üniteden 3 tanesinde fire veriyorsa gamepower 5 tanesinde verir gibi. Asus xg27acs içinde bir ton şikayet okudum. Coil whine, çizgilenme, aşırı ips glow vs reddit veya forumları gezersen görürsün. Eğer 3-5 tane yorum gördüysen fazla takılma, eğer onlarca yorum görüyorsan sıkıntı. 6-7k arasına alabileceğin en geniş renk gamutu sonic’te var. Dell ve ktc daha zayıf bu konuda. Dell de birde panel revizesi şikayetleri var. Sorunsuz marka ve model zor. Hele bu bütçede ekstra zor. Tr’ye gelen model sayısı da kısıtlı. Mag275qf çöp, q27g4xf ile alakalı kullanıcı yorumu veya panel bilgisi yok. R27qe ile alakalı da malum şikayet çoktu zamanında. Asus xg27acs de benzer durum geçerli. Elde monitör kalmıyor anlayacağın.

Benim elimde birtane MSI G274QPX var. MSİ en tepe 2K IPS monitoru diyebilirsiniz. KTC ise yan ekran olarak kullanıyorum şuanda. Evet ciddi farklar var ancak F/P baktığımızda KTC iyi iş çıkartmış eğer bütçem kısıtlı olsaydı veya yan ekran olarak kullanmak istiyorsam KTC alınır.

KTC'de de çok keyifle video, film izlenir ve oyun oynanır. tabii ki yinede tercih ve karar tamamen size ait.

Ek olarak fotoğraflar renk ayarlarından önce çekildi, renk ayarlarından sonra daha iyi görüntü elde ettim.

Ekler

• IMG_4407.webp
    IMG_4407.webp
    835.4 KB · Hit: 133
  • IMG_4406.webp
    IMG_4406.webp
    822.2 KB · Hit: 134
  • IMG_4403.webp
    IMG_4403.webp
    1.8 MB · Hit: 132
  • IMG_4404.webp
    IMG_4404.webp
    2.1 MB · Hit: 132
  • IMG_4405.webp
    IMG_4405.webp
    1.4 MB · Hit: 135
Benim elimde birtane MSI G274QPX var. MSİ en tepe 2K IPS monitoru diyebilirsiniz. KTC ise yan ekran olarak kullanıyorum şuanda. Evet ciddi farklar var ancak F/P baktığımızda KTC iyi iş çıkartmış eğer bütçem kısıtlı olsaydı veya yan ekran olarak kullanmak istiyorsam KTC alınır.

KTC'de de çok keyifle video, film izlenir ve oyun oynanır. tabii ki yinede tercih ve karar tamamen size ait.

Ek olarak fotoğraflar renk ayarlarından önce çekildi, renk ayarlarından sonra daha iyi görüntü elde ettim.
KTC daha dolgun renk vermiş gibi, ya da ışık açısından mı öyle çıkmış acaba?

Hocam alakasız ama masayı nerden aldınız?

Geri