Ryzen 9 7900X sistemde Valorant düşük FPS veriyor

canmr

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, kendime AM5 yeni sistem topladım fakat FPS değerlerim AM4 sisteminle neredeyse aynı 50FPS fark ettiriyor.
Eski sistemim.
AMD Ryzen 5 5600X.
ASUS TUF Gaming B450 Pro anakart.
Kingston Fury 16 GB 3000MHz RAM.
Yeni sistemim.
AMD Ryzen 9 7900X.
MSI B850 Tomahawk Max Wi-Fi
RAM XPG Lancer RGB 6400MHz CL30. EXPO destekli
Soğutucu olarak da NZXT Kraken 280mm soğutucu kullanıyorum
Yeni sistemimde 350-480 arası FPS alırken eski sistemimde 350-400 FPS alıyordum.
Sorun nedir bu kadar para verip de az FPS farkları almak mantıklı gelmedi bana açıkçası.

Oyunu 2k da oynuyor olabilirsin. 1080p ayarlara çek düşük ayarlar kullan.

Merhaba, kendime AM5 yeni sistem topladım fakat FPS değerlerim AM4 sisteminle neredeyse aynı 50FPS fark ettiriyor.
Eski sistemim.
AMD Ryzen 5 5600X.
ASUS TUF Gaming B450 Pro anakart.
Kingston Fury 16 GB 3000MHz RAM.
Yeni sistemim.
AMD Ryzen 9 7900X.
MSI B850 Tomahawk Max Wi-Fi
RAM XPG Lancer RGB 6400MHz CL30. EXPO destekli
Soğutucu olarak da NZXT Kraken 280mm soğutucu kullanıyorum
Yeni sistemimde 350-480 arası FPS alırken eski sistemimde 350-400 FPS alıyordum.
Sorun nedir bu kadar para verip de az FPS farkları almak mantıklı gelmedi bana açıkçası.
Ekran kartınız nedir?
Bios güncel mi?
Sistemi yükselttikten sonra format atıp temiz kurulum yaptınız mı? Yaptıysanız driverlar güncel mi?

Son düzenleme:
Ekran kartınız nedir?
Bios güncel mi?
Sistemi yükselttikten sonra format atıp temiz kurulum yaptınız mı? Yaptıysanız driverlar güncel mi?
bios güncel temiz format attım driverler güncel ekran kartını değiştirmedim asus tuf gaming 3060 kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyunu 2k da oynuyor olabilirsin. 1080p ayarlara çek düşük ayarlar kullan.
hocam oyun en düşük ayarlarda

orta ayarda r5 5600 rx570le min 300 600fps arası oynuyorum cidden azmış xmp vs açtınız mı

Ekran kartınız nedir?
Bios güncel mi?
Expo açık mı?
Grafikler en düşükte demişsin, peki çözünürlük 1080p mi 2k mı?
Msi Afterburner kurup oyun içinde işlemci ve ekran kartı kullanımları ile işlemci çekirdek hızlarını izleme ekranına ayarlayıp buraya da görsel atabilir misin?

Son düzenleme:
Expo açık mı?
Msi Afterburner kurup oyun içinde işlemci ve ekran kartı kullanımları ile işlemci çekirdek hızlarını izleme ekranına ayarlayıp buraya da görsel atabilir misin?
hocam expo açık monitör 1080p 380hz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

orta ayarda r5 5600 rx570le min 300 600fps arası oynuyorum cidden azmış xmp vs açtınız mı
evet açtım

Sen büyük ihtimal ekran kartından patlıyorsun 3060 ti ile 2k da lol oynarken fps 150 ye falan düşerken şuan düşme yok

İşlemcin Çok ısınıp frekans kısıyor olabilir onuda kontrol edermisin Oyunlarda İşlemcin Kaç derece ve Kaç GHZ de çalışıyor.

7900X Yerine 9700x alsaydınız daha az ısınır daha fazla fps alırdınız

7900X Yerine 9700x alsaydınız daha az ısınır daha fazla fps alırdınız
Alakası yok. 280 mm sıvı soğutma var ve dandik bir şey de değil. Isındığındığından dolayı değil başka bir sorun var.

Expo açık mı?
Msi Afterburner dediğimi bi yapın hocam bir de anakart biosundan core performance boost ayarı açık mı kapalı mı diye bakın. Bu ayar auto da açık, kapalıda da kapalı oluyor, bunu kapatınca işlemci turbo frekansa çıkamıyordu. Belki böyle bir durum vardır. O yüzden bi kontrol ediverin, kapalıysa açın bu ayarı.

Msi Afterburner dediğimi bi yapın hocam bir de anakart biosundan core performance boost ayarı açık mı kapalı mı diye bakın. Bu ayar auto da açık, kapalıda da kapalı oluyor, bunu kapatınca işlemci turbo frekansa çıkamıyordu. Belki böyle bir durum vardır. O yüzden bi kontrol ediverin, kapalıysa açın bu ayarı.turbo açık h
hocam turbo açık mı bilmiyorum 3XD gaming boost açık atrı olarak cpu gaming modda

Geri