Ryzen 7 7800x3d vs 9800x3d

Hocam ben 18 değilim maddi durumum iyi ama bizimkiler neye harcadığımı sorguluyor o yüzden yazın bizim şirkette 1 ay çalışacağım ordan aldığım parayı işlemciye basayım diyorum direkt çünkü elime toplu 20k geçmez birdaha ve benim anakart değişme tecrübem yok yapamam diye çekiniyorum açıkçası, şimdilik 9800x3d ile idare edeyim anakartı. 8-9 ay sonra bi tanıdığım ile bilgisayarcıya götürür hallettiririm
Anladım seni ozaman direk işlemci al

Soğutmadan bahsediyorum test ederim baktım yetmiyor konu açarım ne alabilirim diye. Anakart konusunda 9800x3d ye ayıp olacak ama idare eder diye düşünüyorum a620 9 faz var
9 faz çok ta kötü değil dostum işlemci onu idare eder benim söylediğim kule tipi soğutucuyu al 1600 TL ye ömürlük kullan

9 faz çok ta kötü değil dostum işlemci onu idare eder benim söylediğim kule tipi soğutucuyu al 1600 TL ye ömürlük kullan
Ben yinede test edeyim bence elimdekini satamam boş yere 1600 vermeyeyim. Ben yeteceğini düşünüyorum id cooling boş marka değil çünkü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anladım seni ozaman direk işlemci al
Ben bi ara eski sistemde işlemciye macun sürmek için kule tipini sökerken pinleri yamultmuştum. Umarım yine öyle olmaz ama benim hatamdı pc yi kapattığım gibi soğumadan denemiştim. Birde fanın vidaları tam sökmeden gevşetip hafif sallamayı denedim. Sanırım düzgünce kırmadan sökmek için sabrederek 1-2dk hafif hafif sağa sola silkelemek gerek

Darboğaz sadece işlemcinin ekran kartını besleyemediği durumlarda geçerlidir burada o söz konusu değil yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen

Bu arada thermalright Phantom spirit 120 se ile 9800x3d yi soğutabilirsin bu kule tipi 7 bakır borulu kesinlikle işini görür ve daha stabil gider

Ayrıca, harddisk, stok soğutucu, ram, ekran kartı darboğazları vardı. Darboğaz mantığını anlamadan burada ahkâm kesmeye gerek yok. Ender rastlanır, ama vardır.

Ben yinede test edeyim bence elimdekini satamam boş yere 1600 vermeyeyim. Ben yeteceğini düşünüyorum id cooling boş marka değil çünkü

Ben bi ara eski sistemde işlemciye macun sürmek için kule tipini sökerken pinleri yamultmuştum. Umarım yine öyle olmaz ama benim hatamdı pc yi kapattığım gibi soğumadan denemiştim. Birde fanın vidaları tam sökmeden gevşetip hafif sallamayı denedim. Sanırım düzgünce kırmadan sökmek için sabrederek 1-2dk hafif hafif sağa sola silkelemek gerek
Bende bugün anakartın işlemci pinini yamuldu biraz narin olmakta fayda var

Hocam mümkünse o anakarta 9800x3d takıp stres testi veya render vb şeyler yapmayın elinizde kalabilir sonra.
Hangisi elimde kalır :D. Yapmam zaten hiç yapmadım bu zamana kadar. Sadece valorant pubg falan oynayacağım onlardada %50 kullanımı geçmiyor sıkıntı olur mu

Geri