Ryzen 7 7800x3d vs 9800x3d

Peki kule tipi yetermi bendeki
7800’e en en kaliteli kule tipi soğutucuların bile zorla soğuttunu okumuştum ama 9800’e yeterli gelir belki soğutucunuzu bilmiyorum ama bilsemde yeterli bilgi sahibi değilim bileşenleri daha iyice tanımaya çalışıyorum bende

Anakart a620 9fazlı idare eder mi? bi süre 9800 ü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sonucunda ne olabilir? İşlemciden tam performans alamazmıyım. Sadece işlemci kullanan oyun oynuyorum ztn

Ben senin yerinde olsam; 7800'ü alıp, ekran kartını da 20k'ya birisine okutup, işlemciden arttırdığın parayla daha güzel bir ekran kartına upgrade yapmaya çalışırım. Ayrıca 7800'e sıvı soğutucu lazım, kule tipi yetersiz kalabilir.

Ben senin yerinde olsam; 7800'ü alıp, ekran kartını da 20k'ya birisine okutup, işlemciden arttırdığın parayla daha güzel bir ekran kartına upgrade yapmaya çalışırım. Ayrıca 7800'e sıvı soğutucu lazım, kule tipi yetersiz kalabilir.
9800x3d ye yeter mi peki? Kule tipi

7800’e en en kaliteli kule tipi soğutucuların bile zorla soğuttunu okumuştum ama 9800’e yeterli gelir belki soğutucunuzu bilmiyorum ama bilsemde yeterli bilgi sahibi değilim bileşenleri daha iyice tanımaya çalışıyorum bende
Kasama 360mm sıvı soğutma sığmaz

Sen gel beni dinle pişman olma 7k ona vereceğine bir tane sıvı sogutma al kalan parayla güzel bir anakart al
Bende şuan benzer bir sistem topladığım için yazıyorum

Peki sence 7800x3d + anakart mı? 9800x3d yi a620 ile bir süre idare etmek mi?

7800 + anakart. Ekran kartı konusunda da sıkıntı çekmemiş olursun. Ama sıvı soğutmayı unutma, fazla ısınabilir ve performansını etkileyebilir. Yine de sen bir araştırmanı yap. Fazla ısındığını ve kule tipi soğutucuların fazla soğutmadığını okudum.

Zotac 4060 Ti 16gb ekran kartın buysa darboğaz olabilir. Alacağın işlemciler çok güçlü, ekran kartın nispeten eski ve güçsüz sayılabilecek nitelikte. Böyle bir durumda ekran kartın CPU tarafından gönderilen verileri ya da talimatları istenilen hızda işleyemez. Bunun sonucunda ise bilgisayarınız, ekran kartınızdan kaynaklı darboğaz sorunu yaşayabilir. Özellikle 9800 tercih edersen.
Darboğaz sadece işlemcinin ekran kartını besleyemediği durumlarda geçerlidir burada o söz konusu değil yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen

Fps oyunları için 7500f den geçeceğim bütçemi ancak canavar fps fark edecekse zorlarım örneğin 7800x3d valoda 650 veriyorken 9800x3d 850-900 veriyorsa zorlayabilirim. Eğer okadar fark yok 70-80 fps fark eder değmez 7k farka derseniz 7800x3d alırım
Bu arada thermalright Phantom spirit 120 se ile 9800x3d yi soğutabilirsin bu kule tipi 7 bakır borulu kesinlikle işini görür ve daha stabil gider

Darboğaz sadece işlemcinin ekran kartını besleyemediği durumlarda geçerlidir burada o söz konusu değil yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen

Bu arada thermalright Phantom spirit 120 se ile 9800x3d yi soğutabilirsin bu kule tipi 7 bakır borulu kesinlikle işini görür ve daha stabil gider
Bendeki iş görmezmi yine test ederim olmadı phantom spiritin çift fanlısına geçerim.

Sen gel beni dinle pişman olma 7k ona vereceğine bir tane sıvı sogutma al kalan parayla güzel bir anakart al
Bende şuan benzer bir sistem topladığım için yazıyorum
Anakartı 1 yıl sonra alsam 9800x3d yi hemen aradan çıkarmak iyi olmazmı

Bendeki iş görmezmi yine test ederim olmadı phantom spiritin çift fanlısına geçerim.

Anakartımı diyon soğutmayımı hangisini

Anakartımı diyon soğutmayımı hangisini
Soğutmadan bahsediyorum test ederim baktım yetmiyor konu açarım ne alabilirim diye. Anakart konusunda 9800x3d ye ayıp olacak ama idare eder diye düşünüyorum a620 9 faz var

Sen işlemciyi baya istiyorsun galiba çok istiyorsan al ben olsam ilk anakart alırdım

Sen işlemciyi baya istiyorsun galiba çok istiyorsan al ben olsam ilk anakart alırdım
Hocam ben 18 değilim maddi durumum iyi ama bizimkiler neye harcadığımı sorguluyor o yüzden yazın bizim şirkette 1 ay çalışacağım ordan aldığım parayı işlemciye basayım diyorum direkt çünkü elime toplu 20k geçmez birdaha ve benim anakart değişme tecrübem yok yapamam diye çekiniyorum açıkçası, şimdilik 9800x3d ile idare edeyim anakartı. 8-9 ay sonra bi tanıdığım ile bilgisayarcıya götürür hallettiririm

Geri