Sistem Toplama Tavsiyesi

xanny

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba Yks den çıktığımda ilk defa bir bilgisayar toplamak istiyorum eskiden laptop kullanıyordum almayı düşündüğüm parçalar

bunları almayı düşünüyorum şu an 113bin civarı bir fiyata gelmesi lazım bu fiyat bandını çok yukarı çekmeden neleri değiştirebilirim ya da değiştirmeli miyim chatgpt psu da corsair 850x shift önerdi anakarta başka daha ucuz bir şey söyleyip o farkla rami yükseltebilirsin falan dedi mesela

dediğim gibi ilk defa sistem toplayacağım monitör ve klavye de alacağım için fiyat 115 civarlarında kalsa iyi olur

Merhaba Yks den çıktığımda ilk defa bir bilgisayar toplamak istiyorum eskiden laptop kullanıyordum almayı düşündüğüm parçalar

bunları almayı düşünüyorum şu an 113bin civarı bir fiyata gelmesi lazım bu fiyat bandını çok yukarı çekmeden neleri değiştirebilirim chatgpt psu da corsair 850x shift önerdi anakarta başka daha ucuz bir şey söyleyip o farkla rami yükseltebilirsin falan dedi mesela

dediğim gibi ilk defa sistem toplayacağım monitör ve klavye de alacağım için fiyat 115 civarlarında kalsa iyi olur
Çok orantısız bir sistem
Ramleri patriot viper cl30 16x2 olarak değiştir
Anakartı ben olsam b850plus tuf gaming alırdım atx olanı
Kasaya da o parayı vermezdim asus a21 plus alırdım aynı şekilde o soğutucuya da vermezdim o parayı çok gerekesiz pahalı hava soğutma olarak phantom sprit alırdım illa sıvı soğutma şartsa arctic freezer III tercih ederdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buda PSU

Çok orantısız bir sistem
Ramleri patriot viper cl30 16x2 olarak değiştir
Anakartı ben olsam b850plus tuf gaming alırdım atx olanı
Kasaya da o parayı vermezdim asus a21 plus alırdım aynı şekilde o soğutucuya da vermezdim o parayı çok gerekesiz pahalı hava soğutma olarak phantom sprit alırdım illa sıvı soğutma şartsa arctic freezer III tercih ederdim

Buda PSU
1350w psu ya gerek var mı kasa ve sıvı soğutmanın gereksiz pahalı olduğunu biliyorum ama güzel gözükmesini istiyorum renkleri falan uyumlu olsun istiyorum

ram için

anakart için

olur mu

Son düzenleme:

bunları almayı düşünüyorum şu an 113bin civarı bir fiyata gelmesi lazım bu fiyat bandını çok yukarı çekmeden neleri değiştirebilirim ya da değiştirmeli miyim chatgpt psu da corsair 850x shift önerdi anakarta başka daha ucuz bir şey söyleyip o farkla rami yükseltebilirsin falan dedi mesela

105k ya 5080 9800x3d sistemler toplanıyor hocam fp ürünler seçmemişsiniz örnek bir sistem atayım size.

Bu paraya 5080 9800x3d toplanır.

galax ekran kartını ilk defa gördüm iyi mi kasayı da h9 flow seçmiştim siz elite versiyonunu seçmişsiniz daha bile iyi galax ekran kartı hakkında bir fikrim yok birde ekstradan anakart iyi mi ilk arkadaş başka bir şey alırdım falan demişti son olarak da son attığım corsair ramler patriotlardan kötü mü

galax ekran kartını ilk defa gördüm iyi mi kasayı da h9 flow seçmiştim siz elite versiyonunu seçmişsiniz daha bile iyi galax ekran kartı hakkında bir fikrim yok birde ekstradan anakart iyi mi ilk arkadaş başka bir şey alırdım falan demişti son olarak da son attığım corsair ramler patriotlardan kötü mü
Diğer markalarla arasında tek fark soğutma şöyle aşağı resim atayım burdaki asus kartın fiyatı 87k msi tr de stoğu yok siz galax'ı 54.5k ya alacaksınız performans farkı ise %1 olur maks. Galax köklü bir marka, anakart ise fiyatına göre baya dolu. Ram olarak patriot fiyat performans olarak en iyisi cl 30 6000mhz en stabil çalışan frekans işinizi görür.

Ekler

• Screenshot_8.webp
    Screenshot_8.webp
    53.3 KB · Hit: 21
Diğer markalarla arasında tek fark soğutma şöyle aşağı resim atayım burdaki asus kartın fiyatı 87k msi tr de stoğu yok siz galax'ı 54.5k ya alacaksınız performans farkı ise %1 olur maks. Galax köklü bir marka, anakart ise fiyatına göre baya dolu. Ram olarak patriot fiyat performans olarak en iyisi cl 30 6000mhz en stabil çalışan frekans işinizi görür.
gainward ve inno3d den daha mı iyi hem daha ucuz hemde en fazla %1 performans kaybı diyorsunuz aşırı mantıklı bu kartı almak o zaman birde son olarak bu 1 click oc nedir nasıl oluyor?

gainward ve inno3d den daha mı iyi hem daha ucuz hemde en fazla %1 performans kaybı diyorsunuz aşırı mantıklı bu kartı almak o zaman birde son olarak bu 1 click oc nedir nasıl oluyor?
oc Overclock demek güç tüketimini vs. artırarak ekran kartının daha fazla performans vermesini sağlar lakin ömrü kısalır 5080 güçlü bir kart zaten gerek yok.

önce şuna karar vereceksiniz
ben sırf akvaryum kasa sevdaları ile
9-10k lık marka sıvı soğutma sevladarı ile
marka değeri taşıyan ama pahalı olan ürünler ile
kendimi tatmin etmek istiyorum mu

aynı paraya daha fiyat performans ama sorunsuz daha güçlü bileşenler mi

bunun sorusuna kendinize sorup net cevabı paylaşırsanız
sistem yorumlamamız daha mantıklı olacak

oc Overclock demek güç tüketimini vs. artırarak ekran kartının daha fazla performans vermesini sağlar lakin ömrü kısalır 5080 güçlü bir kart zaten gerek yok.
onu biliyorum 1 click olunca ne oluyor onu sormuştum birde anakart ve cpu dan emin miyiz galiba dediğiniz şekilde alacağım çünkü

önce şuna karar vereceksiniz
ben sırf akvaryum kasa sevdaları ile
9-10k lık marka sıvı soğutma sevladarı ile
marka değeri taşıyan ama pahalı olan ürünler ile
kendimi tatmin etmek istiyorum mu

aynı paraya daha fiyat performans ama sorunsuz daha güçlü bileşenler mi

bunun sorusuna kendinize sorup net cevabı paylaşırsanız
sistem yorumlamamız daha mantıklı olacak
kasadan eminim sıvı soğutma da eğer işini iyi yapıyorsa 3k fazla verip güzel bir görüntü oluşturmaya razıyım onun haricinde psu anakarttan ramlerden eminsek arkadaşın dediği gibi toplayacağım sistemi

onu biliyorum 1 click olunca ne oluyor onu sormuştum birde anakart ve cpu dan emin miyiz galiba dediğiniz şekilde alacağım çünkü

kasadan eminim sıvı soğutma da eğer işini iyi yapıyorsa 3k fazla verip güzel bir görüntü oluşturmaya razıyım onun haricinde psu anakarttan ramlerden eminsek arkadaşın dediği gibi toplayacağım sistemi
3k fazla verip daha iyi görünümlü bir sistem yapmaya razıyım diyorsunuz

ama siz gereksiz yere 3k dan çok daha fazla para harcıyorsunuz

daha önce söylediklerimi burada tekrar yazacam

sadece akvaryum kasa almakla
sadece akvaryum kasanın içindeki rgb fanlar ile
sisteminizin çok çok güzel görüneceğini düşünüyorsunuz

ama öyle değil o işler
klasik kablolamalar ne kadar yakışıyor bu tarz sistemlere
kalite olarak demiyorum lakin seçtiğiniz anakart ram modellerinin ne kadar katkısı var bu görselliğe

akvaryum kasa da şıklık arıyorsan
ve gerçekten bu kasaya iyi para ödedi isen
içinin tamamen konsept bir yapıda özelleştirilerek görsel bir güzellik oluşturulması lazım k bir anlamı olsun

yoksa biraz at .... kelebek olayı oluyor verdiğin paraya karşılık aldığın görsele baktığında

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,674
Üyeler
183,322
Son üye
efeyilmaz000
Geri