kingston sitesinden doğrulama yap hocamSelamlar yeni almış olduğum bu RAM orijinal midir?
Kingston çip tarafında DRAM markası yazmıyor bunlar olabilir mi acaba bilemedim genel kullanımda bir sorun yok.
Hocam detaylı cevap için teşekkür ederim ikinci el aldım kutu yok garanti yok bilmiyordum ramların sahte üretilebileceğini ondan üstüne düşmedim. sonra tamamen şansa ilginç şekilde youtube’u açarken öneri videosu geldi ram sahteliği hakkında bir baktım hakikaten varmış. Evet sistemde hiçbir sorun yaşamadım hatta diğer 16 yı çıkarıp sade şekilde kullanmayı denedim aktif kullanımda oyunlar vs hiçbir problem yaşamadımChatgpt
Selam! CPU-Z ekran görüntüsüne göre RAM’inle ilgili bazı önemli detaylar şöyle:
---
Genel Bilgiler:
Marka: Kingston
Model: DDR4-3200 (1600 MHz efektif)
Kapasite: 16 GB
Modül Türü: UDIMM
SPD Ext.: XMP 2.0
Üretim Haftası/Yılı: 35. hafta, 2024
Rütbe (Rank): Dual Rank
Gerilim: 1.35V (XMP profili), 1.20V (JEDEC)
---
Orijinallik Açısından Değerlendirme:
CPU-Z yazılımı bazen DRAM üreticisini (Micron, Hynix, Samsung vs.) gösterirken bazı RAM modüllerinde bu alan boş kalabiliyor. Bu, RAM’in sahte olduğunu göstermez.
Ancak yine de bazı işaretlere bakarak yorum yapabiliriz:
KriterDurumYorumu
Marka adıKingston görünüyorGüvenilir marka
XMP 2.0 profili varGerçek Kingston RAM'ler genellikle XMP profil içerir
Zamanlamalar ve frekanslar tutarlıJEDEC ve XMP tabloları teknik olarak doğru
DRAM üretici bilgisi eksikBu bazen normaldir ama sahte ürünlerde de sık olur
Genel kullanımda sorun yokStabil çalışıyor olması iyi işarettir
---
Ne Yapabilirsin?
1. Kingston resmi doğrulama: RAM’in üzerindeki barkod/etiket varsa Kingston'ın resmi sitesinden doğrulatabilirsin.
2. Thaiphoon Burner gibi araçlar daha fazla detay (DRAM üreticisi dahil) verebilir.
3. RAM'in kutusu, garanti belgesi veya satın aldığın yerin güvenilirliği de önemlidir. Aliexpress, Letgo vb. yerlerden alındıysa şüpheli olabilir.
ggörünmüyor
Özet:
Ekran görüntüsüne göre RAM sahte gibi görünmüyor.
DRAM üreticisinin görünmemesi tek başına sahte olduğunu göstermez.
Sistem kararlı çalışıyorsa, XMP düzgün tanınıyorsa büyük ihtimalle orijinaldir.
İstersen RAM’in fiziksel üzerindeki etiketi de fotoğraflayıp atabilirsin, oradan da değerlendirebilirim.
sorun yoksa sahte değildir. sahte olsa sisteminiz kararlı çalışmazdı diye düşünüyorum. yinede ssd'nin barkodun dan kontrol edebilirsiinz.Hocam detaylı cevap için teşekkür ederim ikinci el aldım kutu yok garanti yok bilmiyordum ramların sahte üretilebileceğini ondan üstüne düşmedim. sonra tamamen şansa ilginç şekilde youtube’u açarken öneri videosu geldi ram sahteliği hakkında bir baktım hakikaten varmış. Evet sistemde hiçbir sorun yaşamadım hatta diğer 16 yı çıkarıp sade şekilde kullanmayı denedim aktif kullanımda oyunlar vs hiçbir problem yaşamadım
kingston sitesinden doğrulama yap hocam
ssd bildiğimiz m2 ssd barkodumu yoksa ram mı?sorun yoksa sahte değildir. sahte olsa sisteminiz kararlı çalışmazdı diye düşünüyorum. yinede ssd'nin barkodun dan kontrol edebilirsiinz.
Pardon ssd yazmışım. Ram olacaktıssd bildiğimiz m2 ssd barkodumu yoksa ram mı?
Hocam cevap için çok teşekkür etmekle birlikte son olarak bir soru sorucam biostan xmp açık ram aktife 3200mhz gözüküyor sürekli en ufak işlemlerde bile 3200 olarakta çalışıyormu? veya nasıl öyle çalıştırabilirim ayarı varmı MSİ A520M-APRO anakartımPardon ssd yazmışım. Ram olacaktı![]()
harbiden bu durumlara maruz kalmamak adına asla amazon veya hepsiburadanın kendi satıcısından şaşmamak gerekSahtede olabilir. İşin komik kısmı o kadar iyi sahte yapiyorlarki orjinalinden daha orjinal
ram barkodussd bildiğimiz m2 ssd barkodumu yoksa ram mı?
Sorma gitsin özellikle kingston markada böyle bir sorun var dediğin gibi adamlar öyle bir yapıyorki sahte olduğunu ayırmak imkansız yani ama çoğunun şu açığı varmış xmp özelliği yokmuş onu öğrenmiş oldumSahtede olabilir. İşin komik kısmı o kadar iyi sahte yapiyorlarki orjinalinden daha orjinal
Yada en garantisi vatan diye düşünüyorumharbiden bu durumlara maruz kalmamak adına asla amazon veya hepsiburadanın kendi satıcısından şaşmamak gerek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ram barkodu