Çözüldü✓ Yeni alınan RAM'ler orijinal mi?

pompakeş

80+
Reaksiyon skoru
11
Selamlar yeni almış olduğum bu RAM orijinal midir?

Kingston çip tarafında DRAM markası yazmıyor bunlar olabilir mi acaba bilemedim genel kullanımda bir sorun yok.

Ekler

• IMG_1316.webp
    IMG_1316.webp
    3.3 MB · Hit: 55
Chatgpt

Selam! CPU-Z ekran görüntüsüne göre RAM’inle ilgili bazı önemli detaylar şöyle:

---

💾 Genel Bilgiler:

Marka: Kingston

Model: DDR4-3200 (1600 MHz efektif)

Kapasite: 16 GB

Modül Türü: UDIMM

SPD Ext.: XMP 2.0

Üretim Haftası/Yılı: 35. hafta, 2024

Rütbe (Rank): Dual Rank

Gerilim: 1.35V (XMP profili), 1.20V (JEDEC)

---

🔍 Orijinallik Açısından Değerlendirme:

CPU-Z yazılımı bazen DRAM üreticisini (Micron, Hynix, Samsung vs.) gösterirken bazı RAM modüllerinde bu alan boş kalabiliyor. Bu, RAM’in sahte olduğunu göstermez.

Ancak yine de bazı işaretlere bakarak yorum yapabiliriz:

KriterDurumYorumu

Marka adıKingston görünüyorGüvenilir marka
XMP 2.0 profili var✔️Gerçek Kingston RAM'ler genellikle XMP profil içerir
Zamanlamalar ve frekanslar tutarlı✔️JEDEC ve XMP tabloları teknik olarak doğru
DRAM üretici bilgisi eksik⚠️Bu bazen normaldir ama sahte ürünlerde de sık olur
Genel kullanımda sorun yok✔️Stabil çalışıyor olması iyi işarettir

---

✅ Ne Yapabilirsin?

1. Kingston resmi doğrulama: RAM’in üzerindeki barkod/etiket varsa Kingston'ın resmi sitesinden doğrulatabilirsin.

2. Thaiphoon Burner gibi araçlar daha fazla detay (DRAM üreticisi dahil) verebilir.

3. RAM'in kutusu, garanti belgesi veya satın aldığın yerin güvenilirliği de önemlidir. Aliexpress, Letgo vb. yerlerden alındıysa şüpheli olabilir.

ggörünmüyor

📌 Özet:

Ekran görüntüsüne göre RAM sahte gibi görünmüyor.

DRAM üreticisinin görünmemesi tek başına sahte olduğunu göstermez.

Sistem kararlı çalışıyorsa, XMP düzgün tanınıyorsa büyük ihtimalle orijinaldir.

İstersen RAM’in fiziksel üzerindeki etiketi de fotoğraflayıp atabilirsin, oradan da değerlendirebilirim.

Selamlar yeni almış olduğum bu RAM orijinal midir?

Kingston çip tarafında DRAM markası yazmıyor bunlar olabilir mi acaba bilemedim genel kullanımda bir sorun yok.
kingston sitesinden doğrulama yap hocam

Chatgpt

Selam! CPU-Z ekran görüntüsüne göre RAM’inle ilgili bazı önemli detaylar şöyle:

---

💾 Genel Bilgiler:

Marka: Kingston

Model: DDR4-3200 (1600 MHz efektif)

Kapasite: 16 GB

Modül Türü: UDIMM

SPD Ext.: XMP 2.0

Üretim Haftası/Yılı: 35. hafta, 2024

Rütbe (Rank): Dual Rank

Gerilim: 1.35V (XMP profili), 1.20V (JEDEC)

---

🔍 Orijinallik Açısından Değerlendirme:

CPU-Z yazılımı bazen DRAM üreticisini (Micron, Hynix, Samsung vs.) gösterirken bazı RAM modüllerinde bu alan boş kalabiliyor. Bu, RAM’in sahte olduğunu göstermez.

Ancak yine de bazı işaretlere bakarak yorum yapabiliriz:

KriterDurumYorumu

Marka adıKingston görünüyorGüvenilir marka
XMP 2.0 profili var✔️Gerçek Kingston RAM'ler genellikle XMP profil içerir
Zamanlamalar ve frekanslar tutarlı✔️JEDEC ve XMP tabloları teknik olarak doğru
DRAM üretici bilgisi eksik⚠️Bu bazen normaldir ama sahte ürünlerde de sık olur
Genel kullanımda sorun yok✔️Stabil çalışıyor olması iyi işarettir

---

✅ Ne Yapabilirsin?

1. Kingston resmi doğrulama: RAM’in üzerindeki barkod/etiket varsa Kingston'ın resmi sitesinden doğrulatabilirsin.

2. Thaiphoon Burner gibi araçlar daha fazla detay (DRAM üreticisi dahil) verebilir.

3. RAM'in kutusu, garanti belgesi veya satın aldığın yerin güvenilirliği de önemlidir. Aliexpress, Letgo vb. yerlerden alındıysa şüpheli olabilir.

ggörünmüyor

📌 Özet:

Ekran görüntüsüne göre RAM sahte gibi görünmüyor.

DRAM üreticisinin görünmemesi tek başına sahte olduğunu göstermez.

Sistem kararlı çalışıyorsa, XMP düzgün tanınıyorsa büyük ihtimalle orijinaldir.

İstersen RAM’in fiziksel üzerindeki etiketi de fotoğraflayıp atabilirsin, oradan da değerlendirebilirim.
Hocam detaylı cevap için teşekkür ederim ikinci el aldım kutu yok garanti yok bilmiyordum ramların sahte üretilebileceğini ondan üstüne düşmedim. sonra tamamen şansa ilginç şekilde youtube’u açarken öneri videosu geldi ram sahteliği hakkında bir baktım hakikaten varmış. Evet sistemde hiçbir sorun yaşamadım hatta diğer 16 yı çıkarıp sade şekilde kullanmayı denedim aktif kullanımda oyunlar vs hiçbir problem yaşamadım

Hocam detaylı cevap için teşekkür ederim ikinci el aldım kutu yok garanti yok bilmiyordum ramların sahte üretilebileceğini ondan üstüne düşmedim. sonra tamamen şansa ilginç şekilde youtube’u açarken öneri videosu geldi ram sahteliği hakkında bir baktım hakikaten varmış. Evet sistemde hiçbir sorun yaşamadım hatta diğer 16 yı çıkarıp sade şekilde kullanmayı denedim aktif kullanımda oyunlar vs hiçbir problem yaşamadım
sorun yoksa sahte değildir. sahte olsa sisteminiz kararlı çalışmazdı diye düşünüyorum. yinede ssd'nin barkodun dan kontrol edebilirsiinz.

Sahtede olabilir. İşin komik kısmı o kadar iyi sahte yapiyorlarki orjinalinden daha orjinal

Pardon ssd yazmışım. Ram olacaktı 😀😀😀
Hocam cevap için çok teşekkür etmekle birlikte son olarak bir soru sorucam biostan xmp açık ram aktife 3200mhz gözüküyor sürekli en ufak işlemlerde bile 3200 olarakta çalışıyormu? veya nasıl öyle çalıştırabilirim ayarı varmı MSİ A520M-APRO anakartım

Sahtede olabilir. İşin komik kısmı o kadar iyi sahte yapiyorlarki orjinalinden daha orjinal
Sorma gitsin özellikle kingston markada böyle bir sorun var dediğin gibi adamlar öyle bir yapıyorki sahte olduğunu ayırmak imkansız yani ama çoğunun şu açığı varmış xmp özelliği yokmuş onu öğrenmiş oldum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

harbiden bu durumlara maruz kalmamak adına asla amazon veya hepsiburadanın kendi satıcısından şaşmamak gerek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ram barkodu
Yada en garantisi vatan diye düşünüyorum

Ramlerin arkasını ve önünün fotoğrafını atar mısın? (Seri numaraları karalayabilirsin)
Ayrıca Parti numarası yazması gerekiyordu diye biliyorum. Ben şuanlık sahte olduğunu düşünüyorum.
Söylediğim gibi ramin fotoğraflarını gönderirsen daha iyi karar verebilirim

Geri