Fatih50327
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
Tartisilmaz. crucial tabi
Detaylı açıklama için teşekkür ederim çok yardımcı oldu sağolun. Tam anlamadığım şu oldu modeller birbirine yakınsa tartışma yapmak zor olur tabii ki ama diğer iki arkadaş net şekilde crucial seçerken siz de net şekilde neden Kioxia olması gerektiğini anlatmışsınız o zaman diğer iki arkadaş neden tartışmasız crucial dedi biliyor musunuz? Marka ünlü bir marka falan mı fazla bilgim dediğim gibi yok malesef.iki modelde aynı kontrolcüyü kullanıyor Phison E21T fakat nand yonga tipleri farklı Kioxia TLC (Triple-Level Cell) NAND. TLC, genellikle QLC'ye göre daha iyi dayanıklılık ve performans sunar.
CrucialQLC (Quad-Level Cell) NAND. QLC daha uygun maliyetlidir ancak tipik olarak daha düşük dayanıklılığa sahiptir ve çok büyük yazma işlemleri sırasında SLC önbelleği dolduğunda performans düşüşleri görülebilir.
Zaten bu nand yonga farkından dolayı Kioxia 600 TBW dayanlıklık yazma ömrü sunarken Crucial 220 TBW sunuyor. Bu nedenle Kioxia nand yonga kalitesinden dolayı çok daha iyi bir seçenek. Demekk ki tartışmasız değilmiş hiç bir araştırma yapmadan direkt tartışmasız daha iyi yazanları anlamıyorum.
onu arkadaşa sormak sormak lazım bende zaten sırf tartışmasız dediği için yazayım dedim kendisi açıklasın neden tartışmasızmış biz de öğrenelim. Marka büyüklüğü konusunda iki markada aynı seviye kioxia 3. sıralarda crucial 5. sıralarda ikiside büyük markaC
Detaylı açıklama için teşekkür ederim çok yardımcı oldu sağolun. Tam anlamadığım şu oldu modeller birbirine yakınsa tartışma yapmak zor olur tabii ki ama diğer iki arkadaş net şekilde crucial seçerken siz de net şekilde neden Kioxia olması gerektiğini anlatmışsınız o zaman diğer iki arkadaş neden tartışmasız crucial dedi biliyor musunuz? Marka ünlü bir marka falan mı fazla bilgim dediğim gibi yok malesef.
Yanlış anlamadıysam değişen tek şey okuma ve yazma hızları değil mi farklı bir özelliğinde herhangi bir düşüş veya farklılık yok
Açıkçası çok teşekkür ederim özellikle bu açıklamanızı daha net anladım benim için Kioxia nın daha mantıklı olduğu aşikarmış. Hem stüdyo işleri ile çok uğraşıyorum hem de çokça dosa taşıyorum o yüzden Kioxia daha mantıklı bir seçenek oluyor anladığım kadarı ile teşekkür ederim tekrardan.onu arkadaşa sormak sormak lazım bende zaten sırf tartışmasız dediği için yazayım dedim kendisi açıklasın neden tartışmasızmış biz de öğrenelim. Marka büyüklüğü konusunda iki markada aynı seviye kioxia 3. sıralarda crucial 5. sıralarda ikiside büyük marka
Kioxia, NAND flash bellek pazarında %17'lik önemli bir pazar payına sahip ve bu alanda Samsung ve SK Hynix'in ardından 3. sırada yer alıyor. Western Digital ile de NAND flash bellek üretimi için ortak girişimi bulunuyor ve bu ortaklıkla pazar payları %30'u aşıyor.
Crucial, Micron Technology'nin bir markasıdır. Micron Technology ise NAND flash bellek pazarında Western Digital ve Kioxia'dan sonra 5. sırada yer almaktadır. Crucial markası altında doğrudan bir pazar payı verisi olmasa da, ana şirketi Micron'un pazar payı bu alandaki konumunu gösterir
Zaten ürün alırken markadan ziyade modele bakılır 2 markanın da iyi veya kötü ürünleri mevcut karşılaştırma sadcece bu 2 ürün arasında
Çoğu günlük kullanıcı, hafif oyun oynayanlar ve genel üretkenlik için: Crucial P3 Plus sağlam ve genellikle daha uygun fiyatlı bir seçenektir. Hızları hala çok iyidir ve tipik kullanım için daha düşük TBW ve QLC NAND önemli dezavantajlar oluşturmaz.
Yoğun kullanıcılar, içerik yaratıcıları, sık sık büyük dosya transferi yapanlar veya ciddi oyuncular için: Kioxia Exceria Plus G3 muhtemelen daha iyi bir seçimdir. Daha yüksek dayanıklılığı (TBW) ve TLC NAND kullanımı, daha uzun ömür ve daha ağır iş yüklerinde daha tutarlı performans için daha fazla gönül rahatlığı sağlar. Biraz daha iyi rastgele IOPS ve yazma hızları da zorlu senaryolarda ona bir avantaj sağlar.
bi de bu modelde dram var diye biliyorum, @fromthe80s daha bilgili o daha iyi yardımcı olacaktırYanlış anlamadıysam değişen tek şey okuma ve yazma hızları değil mi farklı bir özelliğinde herhangi bir düşüş veya farklılık yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Açıkçası çok teşekkür ederim özellikle bu açıklamanızı daha net anladım benim için Kioxia nın daha mantıklı olduğu aşikarmış. Hem stüdyo işleri ile çok uğraşıyorum hem de çokça dosa taşıyorum o yüzden Kioxia daha mantıklı bir seçenek oluyor anladığım kadarı ile teşekkür ederim tekrardan.
Tamamdır teşekkür ediyorumbi de bu modelde dram var diye biliyorum, @fromthe80s daha bilgili o daha iyi yardımcı olacaktır
Arkadaşın önerdiği pro modelini de düşünebilirsin yazma okuma hızları farkından ziyade üzerinde DRAM Önbellek bulunur dram bellek yükske dosya transferlerinde işine yarar. Her 2 ürün de üzmez sadece pro modeli biraz daha fazla ısınacaktır anakartında ssd soğutucun varsa daha iyi olur bir de PCIe Gen 4.0 bağlantın varsa o hızları görebilirsin.Yanlış anlamadıysam değişen tek şey okuma ve yazma hızları değil mi farklı bir özelliğinde herhangi bir düşüş veya farklılık yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Açıkçası çok teşekkür ederim özellikle bu açıklamanızı daha net anladım benim için Kioxia nın daha mantıklı olduğu aşikarmış. Hem stüdyo işleri ile çok uğraşıyorum hem de çokça dosa taşıyorum o yüzden Kioxia daha mantıklı bir seçenek oluyor anladığım kadarı ile teşekkür ederim tekrardan.