Ses ve yamukluk var.

Reaksiyon skoru
8
İyi günler herkese . Oyun açtığım zaman kasadan cızırtı sesi geliyo sesin kaynağı ne bulamadım bide 80 dereceyi falan buluyo. Bi sorun da ekran kartı ve soğutu yamuk gibi , sizce nasıl

Ekler

• 1000033247.webp
    1000033247.webp
    1.1 MB · Hit: 37
  • 1000033246.webp
    1000033246.webp
    1.1 MB · Hit: 38
  • 1000033248.webp
    1000033248.webp
    1.5 MB · Hit: 35
İşlemci soğutucu ağır gelmiş, ona da destek atman lazım ama ekran kartının üzerine koyma. Kasanın yukarısından ip bağla.

80 Derece işlemci sıcaklığı mı ekran kartı mı ?

Egzoz fan ne tarafa dönüyor ? Saat yönü / saat yönünün tersi ?

Kasanın hava sirkülasyonu iyi değil, ekstra olarak fanlar yetersiz kalıyor. Bu tarz kasalar gösteriş içindir. İçerisine 10 tane fan koyup soğutamıyorum diyen de var. Mesh kasaya geçebilirsen daha iyi olur.

Sogutucunun fanını yamuk takmışsın.

Hocam önceden varmıydı yoksa sonradan mı başladı? Ama tahminimce coilwhine sesidir ekran kartından geliyordur
sanırsam hep vardı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci soğutucu ağır gelmiş, ona da destek atman lazım ama ekran kartının üzerine koyma. Kasanın yukarısından ip bağla.

80 Derece işlemci sıcaklığı mı ekran kartı mı ?

Egzoz fan ne tarafa dönüyor ? Saat yönü / saat yönünün tersi ?

Kasanın hava sirkülasyonu iyi değil, ekstra olarak fanlar yetersiz kalıyor. Bu tarz kasalar gösteriş içindir. İçerisine 10 tane fan koyup soğutamıyorum diyen de var. Mesh kasaya geçebilirsen daha iyi olur.
hocam işlemci r5 7600 80 derece oluyo oyunlarda fanlar doğru mu inan bilmiyorum

Cızırtı çok büyük ihtimalle kablolamadan.
1751387214267.webp

Bir şey çarpıyor gibi cızırtı geliyorsa kablolama, değilse fanlar yüksek rpm'de doğal olarak ses yapıyor.

7600 Yükte 80 derece çok kötü değil ama o soğutucu ile fazla. Montajı sen yaptıysan, belki etiketi çıkarmamış olabilirsin. Ya da macunu kötü sürmüşte olabilirsin.

Cızırtı çok büyük ihtimalle kablolamadan. Alıntıyı görüntüle
Bir şey çarpıyor gibi cızırtı geliyorsa kablolama, değilse fanlar yüksek rpm'de doğal olarak ses yapıyor.

7600 Yükte 80 derece çok kötü değil ama o soğutucu ile fazla. Montajı sen yaptıysan, belki etiketi çıkarmamış olabilirsin. Ya da macunu kötü sürmüşte olabilirsin.

kule tipi olanı ben taktım etiket sökülü . fazla yük sıkıntı çıkarır mı peki

kule tipi olanı ben taktım etiket sökülü . fazla yük sıkıntı çıkarır mı peki
Soğutucunun linkini atar mısınız ? 7600'i 80 derecede çalıştırmaması lazım. Yükte bile max 70 - 75'lerde gezmesi lazım.

Geri