Nothingin ilk incelemeleri gayet olumlu. Asimetrik tasarım sektörde farklılık yaratmış. o ne işe yaradığı belirsiz ışıklardan kurtulup en azından Matrix bile olsa ekrana geçiş yapılması kullanışlılık açısından daha iyi olmuş. Zaten bir telefonun arkası da ancak bu kadar özelleştirilebilirdi. Kamera sensörleri de kaliteli seçilmiş ama fiyatı yurtdışında bile pahalı. O fiyat bareminde samsung başta olmak üzere dişli rakipleri var. Arayüz sade ancak işlevsellik anlamında birtakım problemleri var. Genel olarak iOS kopyası olsa da, biraz daha geliştirilmesi şart denilmiş. Yapay zeka ile ilgili bi miktar adım atılsa da aynı segmentte samsung açık ara lider. Üstelik Samsungun güncelleme sözü , nathinge oranla daha vaadkar. Hal böyle olunca Samsung, aynı paraya halen tercih edilebilir duruyor. Arayüz,kamera ve yapay zeka ile karşılaştırıldığında tercih belli.
Nothingin ilerlemesi rekabet açısından iyi olsa da daha katedecek çok yolu var diye düşünüyorum. Ülkemize gelişi gelecek yılı bulabilir. Kaldı ki 3a serisi gelmedi. Cmf gelecek, ancak üretimi ülkemizde yapılacağı için onun da satışa çıkması epey zaman alır.
3 serisi ancak 30 bin bandında olursa tercih edilir. 40 hatta 50k bandında şansı yok diye düşünüyorum.
Apple gelirsek, 16e pil ömrü açısından gayet lumlu değerlendirildi. Yapay zeka özellikleri öyle ya da böyle zaten gelecek. Tek yumuşak karnı, kamerası cihazın. Ancak yazılım dengesi ve uzun güncelleme ömrü, hatta ikinci eldeki gücünü de düşündüğümüzde, nothing yerine apple daha mantıklı olacaktır. Zaman zaman 37 bandına düşüyor üstelik. Şu anda 42 civarı. 2 ay sonra yeni modeller gelecek. Air modelinin e serisinden bir miktar daha pahalı olacağı öngörülüyor. Dolayısıyla e ile air arasında makas az ise , insanlar air alacaktır. Bu da 16e'nin biraz daha ucuzlamasına zemin hazırlayabilir. Aceleniz yoksa , yeni iPhone modellerini bekleyip, fiyatlarına göre tercihinizi yapabilirsiniz. Zira E modeli daha yeni çıktı, ne zaman alsanız, yaklaşık 1 yıl en son sistem kullanan orta seviye bir telefona sahip olacaksınız.
Benim tavsiyem beklemeniz, bekleyemem derseniz apple almanız yönünde olacaktır. İos şart değilse, 40-45 bandındaki samsunglara da göz atmanızda kesinlikle fayda var diye düşünüyorum.