Fps oyunlarında fps sabitlemek mantıklı mı?

Evet ama 1-2 ms için kapatmak bana saçma geliyor, açınca görüntü çok smooth olduğu için göz zevki tamamen. Özellikle benim gibi hikayeli oyunları 60 a kitleyip oynuyorsanız gsync zorunlu açılmalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Driverdan açılıyor gsync ve monitör ayarlarından.
Hikayeli oyunlar için katılıyorum kesinlikle

Evet ama 1-2 ms için kapatmak bana saçma geliyor, açınca görüntü çok smooth olduğu için göz zevki tamamen. Özellikle benim gibi hikayeli oyunları 60 a kitleyip oynuyorsanız gsync zorunlu açılmalı.

akıcılıktan ödün vermemesi gerekiyor

3 4 gün öncesine kadar ben kapalı kullanıyordum. Cs2 de gecikme 5 8ms arası gidip geliyordu. Nvidia reflexi hem oyunda hem nvidia denetim masaından açık olarak ayarlayıp dikey eşitlemeyi açtım ms 6.5 sabit oldu. Söyledikleri kadar gecikme yaratmıyor hatta daha az gecikme oluyor. Oyun baya akıyor birde. Bence açılmalı.

uzun zamandır tartışılan bir konu biliyorum. 240hz bir monitörde 240fps sabitlemek işlemci açısından iyi olabilir ama 240hz 500fps almakda delay ve %1 low fps e faydası olmaz mı?
Evet sabitlemek gecikmeyi düşürüyor.

Hikayeli oyunlarda kitlemeye gerek var mı ki hocam?

İşte bunu gözlemlemen gerekiyor çünkü değişken çok fazla işlemcin ekran kartın nasıl cevap veriyor görmen gerekli bunun için de en iyi ayarı test ederek bulman gerekli

Kısacası hiçbir oyunda kart kullanımını %99 da tutmamaya çalışın, hem sıcaklık artıyor hemde gecikme artıyor. FPS sabitlemek herşekilde ekran kartına avantaj sağlar.

Evet sabitlemek gecikmeyi düşürüyor.

Hikayeli oyunlarda kitlemeye gerek var mı ki hocam?
Kişisel zevke giriyor hocam, ben gamepadle oynadıgım için bazı oyunları 60a sabitleyip reflex açınca yağ gibi akıyor oyun. Driverda Ultra low latency açın reflex desteklenmeyen oyunlarda oda çok kullanışlı, düşük hz monitörlerde bariz fark veriyor. Hz düşük olursa vsync açınca gelen gecikme hissi rahatsız eder, işte Low latency Ultra yapınca minimuma iniyor o rahatsızlık.

İşte bunu gözlemlemen gerekiyor çünkü değişken çok fazla işlemcin ekran kartın nasıl cevap veriyor görmen gerekli bunun için de en iyi ayarı test ederek bulman gerekli
adam videoda 240hz monitörünüz varsa 300-400fpsler veriyorsa çıkın önemli değil diyor cs2 için bu söyledikleri, gsync gibi ayarlar competive oyunlarda gecikme yapabilir diyor, fpsinizi sınırlamayın 144hz den sonra yırtılmalar pek olmuyormuş.

adam videoda 240hz monitörünüz varsa 300-400fpsler veriyorsa çıkın önemli değil diyor cs2 için bu söyledikleri, gsync gibi ayarlar competive oyunlarda gecikme yapabilir diyor, fpsinizi sınırlamayın 144hz den sonra yırtılmalar pek olmuyormuş.
CS2 ye ilk girdiğinde ekrana pop up ekranı çıkıyor, Valve bu şekilde açmanızı tavsiye ediyor.

1751561318861.webp

Ben Fps oyunlarında fps sabitleyince micro stutter yiyorum sık sık. O nedenle fps kilidi kullanmıyorum. Yeni nesil kartlarda yaşanmıyordur tabi onu bilemem.

Geri