Alınmayacak Gaming Laptoplar

Sen gerçekten throttle ne bilmiyosun ya throttle ın sadece ısı ile olduğunu sanıyorsun bide 😂 victusların genelinde ısınmasın diye özellikle intel işlemcili victuslarda edp yani elektriksel throttle limiti mevcut. Sen bu limiti SVID limit ve icc max değerleriyle oynamadan kıramazsın ki o limiti kırmak da zordur her an bilgisayarın tuğla olabilir. Edp limit ile 65 w sınırlı laptoba 115 w turbo boost çeken işlemci taksan ne takmasan ne ? Sen o işlemcinin performansını hiçbir zaman alamayacaksın zaten istersen en baba noktasal undervolt yap. Nitro cihazların farkı işte bu nitroların %90 ında bu voltaj sınırlaması yok. + Victuslar gibi bu toplama yetmeyen şarj aleti ile gelmiyor her zaman ekran kartı + işlemci + 40 w üstünde bir şarj aletiyle geliyor. Yani işlemci kendini termal sıkıntılar yoksa şartlar yerindeyse 110 wata kadar zorlayabilir nitrolarda ama senin victus cihazın yapamaz.
------

Alıntı tuşuna basarsan alıntı yapar.

------

Tamam madem her yeri limitli sen daha yüksek skorlar alırsın.Throttlestop ssi orda zaten 110watt çekmiş bakmamıssın bile.
Madem daha kötü lütfen senin istediğin şekilde yarıştıralım.
Ya sen ciddi misin ya 😂 110 w sabit çekmekle bir anlık veya düzensiz çekmeyi bir mi sanıyosun sen ? Bugün beni iyi eğlendirdin teşekkür ediyorum. Açıklamaya uğraşmiyim şu aşağıya attığım konuyu okursun https://www.google.com/amp/s/www.te...ermal-ve-edp-other-sari-oluyor.2896668/?amp=1

Ekran görüntüsü 2025-07-04 163840.webp

r23 ya da timespy skoru da olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

'benim kısıtlamasız nitromla senin anakart throttle lı cihazın yarışamaz.''
Ya bir şey söyledin arkasında dur madem limitli her yeri sen kazanırsın yarışı.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-04 163912.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-04 163912.webp
    5.7 KB · Hit: 18
Nasılsınız beyler iyi misiniz, Techolay bana haksız bir ban attığından buraya oradaki rehberimi paylaşıyorum. Uzatmadan listeye göz atabilirsiniz.

Alınmayacak Modeller:
-HP: Victus 15 serisi, 2023 Victus 16 modelleri, Intel HX model Omen 16'lar
-MSI: Thin/Cyborg serisi, fiyatı şişirilmiş Katana modelleri
-Acer: Nitro V15-16 serisi
-Dell: G15-16 serisi
-Asus: TUF serisi ve fiyatı şişirilmiş ROG G16 serisi
-Casper: Tüm modelleri
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş diğer modeller
-Erazer(Lenovo'nun alt şirketi): Clevo kasa kullanan modeller
-Gigabyte: Clevo kasa kullanan modeller

HP:

Victus 15 serisi:

-İşlemci ve ekran kartı limitli. Tam performans gösteremiyor.
-Thottle yapıyor, cihaz limitli olmasına rağmen ısınıyor.

2023 Victus 16 modelleri:

-Intel modelleri (R0XXXNT) ısınıyor ve throttle yapıyor.
-Hem Intel hem de Ryzen modellerde sensör sorunu görülebiliyor.
DİPNOT: @YüzbaşıJohnPrice Ryzen modellerdeki sorunun bilinçsiz kullanılmasından ötürü ısınıp sensörün bozulduğunu söylüyor. Şahsen bana da mantıklı geldi, Ryzen modeller 80 dereceyi geçmediğinden hafif şüpheli bir durum var ortada. Yine de şimdilik zor durumda kalınmadığı sürece önermiyorum.

Intel HX model Omen 16'lar:

-(2023-2024 modellerden bahsediyorum.) Sensör sorunu çok yaygın.

MSI:

Thin/Cyborg:

-Ekran kartları limitli (40 serisi için bu limit 45W gibi aşırı düşük bir seviye.) Bu yüzden 4060 modelleri klasik bir 4050 modelin gerisinde kalıyor.
-Tek fanlı, ondan dolayı ısınıyor.
-Fiyatları klasik limitsiz modellerle aynı ancak 1 model düşük seviye performans verdiğinden pahalı da sayılırlar.
-Battery Drain yapıyor.

Fiyatı Şişirilmiş Katana'lar:

-Klasik giriş seviyesi bir laptop ancak fiyatları üst segment cihazlara daha yakın.
-Ayrıca diğer giriş seviyesi cihazlara göre ısınıyor.

Acer:

Nitro V15-16:

-Soğutma sistemleri Aspire 7'nin makyajlı hali. Ofis laptopu soğutması bu cihaza yetmiyor.
-İşlemci ve ekran kartı limitli ki işlemci olması gerekenin çok aşağısına limitli.

Dell:

G15-16:

-Anakart sorunları var.
-İşlemcisi aşırı ısınıyor.
-GPU kendisine rastgele 30W limit atıyor.

Asus:

TUF Serisi:

-Özellikle Intel işlemcili modeller ısınıyor.

Fiyatı Şişirilmiş ROG G16'lar:

-Coil Whine yapıyor.
-Fiyatları kalitesinin çok üstünde.

Casper:

Bu markanın ne kadar rezil olduğunu çok uzun anlatmak isterdim ancak kısa bir şekilde anlatacağım.
Kendi ürünlerini alan kullanıcıyı indirimde ucuz fiyata aldı diye dava ettiler.
Yüzsüz gibi içerik üreticilerine para verip kendi ürünlerini övdürdüler.
Çoğu televizyon kanalında her 10 reklamdan 3-4'ü Casper reklamı yani reklamlarla kalitesizliklerini kapatmaya çalışıyorlar.
Neyse modellerin sorunlarına geçelim.
-Çok ısınıyor.
-Çok fazla arızalanıyor.
-Fanları resmen uçak motoru.
-Servisi berbat.

Monster:

Clevo kasa modeller:

-Çok ısınıyor.
-Fan sesleri çok yüksek.

Fiyatları şişirilmiş diğer modeller:

-Giriş seviyesi olmasına rağmen çok pahalılar.
-Bazı Tongfang modeller 90 dereceyi görebiliyor.

Erazer:

Clevo kasa modeller (4060 ve 4070 modelleri genelde):

-Çok ısınıyor.
-İşlemcide çok feci limit var, performansı %5-10 azaltıyor.

Gigabyte:

Clevo kasa modeller (Gigabyte G5 ve G7):

-Çok mu çok ısınıyor.
-Ekran kartları limitli.

Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
Dell de tek sorun 30w sınırlaması o da şuan güncel bioslarda düzeldi ısınma sorumu vs kalmadı bende g15 5530 var

Alıntıyı görüntüle
r23 ya da timespy skoru da olur.

'benim kısıtlamasız nitromla senin anakart throttle lı cihazın yarışamaz.''
Ya bir şey söyledin arkasında dur madem limitli her yeri sen kazanırsın yarışı.
2. Sayfada erengore nin yorumunu oku veya ben alıntılayayım 😂

Bu dediğiniz limitlere ragmen daha çok FPS alırsam oyunlarda çok gülünç olur.(eğer varsa tabi)
Afedersin de nereye alıyorsun? GPU Heavy oyunlarda benzer performansı alırsın. Çünkü CPU 45W altı güç çekebilir yer yer. Ama CPU seven bir oyunda sen bu işlemciyle oyna, deliye döndürür seni. Neyse dilerim ki görürsün.

2. Sayfada erengore nin yorumunu oku veya ben alıntılayayım 😂

Bu dediğiniz limitlere ragmen daha çok FPS alırsam oyunlarda çok gülünç olur.(eğer varsa tabi)
Afedersin de nereye alıyorsun? GPU Heavy oyunlarda benzer performansı alırsın. Çünkü CPU 45W altı güç çekebilir yer yer. Ama CPU seven bir oyunda sen bu işlemciyle oyna, deliye döndürür seni. Neyse dilerim ki görürsün.
Ya tamam gel daha fazla alırsan cihazı hediye edicem yemin ediyorum ya bu kadar kolpacı kaçak olma, yarış istiyosun yarış hadi. erengöre de gelsin izlesin çağır.

Bak şimdi bundan sonra "Herşeyi açık açık" yazacağım Bella Ramsey denen torpilli troliçenin hayranı. Sen elindeki R1 cihazının değeri düşmemesi için arızalı olduğu bilgisini sansürlemeye çalışıyorsun başka mantıklı açıklaması olamaz. "Malllluummmm" partine malum parti dendiği için de adama saldırıp duruyorsun.,

S1 modelinde sorun yaşadığımı videolu şekilde paylaşmama rağmen "S1" serisinde sorun yok diye geziyorsun. Yalana bayılıyorsun. Tedavi olman gerek.

S1'i yaşayan benle beraber herkesin mailini "Mesajınızı paylaşabilir miyim?" cevabına dönüş oldukça yazacağım. Biri benim. Şimdi elinde aynı cihaz var diye değeri düşmesinden korktuğun R1 cihazına bakalım. Diğer R1 mağdurlarının dönüşü oldukça da paylaşacağım.

Kullanıcı 1:

-- Ekran görüntüsü karışmış. Sildim. --

Kullanıcı 2:

Alıntıyı görüntüle

Diğerlerinden onay geldikçe yazacağım. Sanıyorsun ki tek bir mecra var, herkes şikayetvara başvuracak.

Cihaz.TV videosunu izle dedim bir kulağından girip diğer kulağından çıkmış. Gerçi malum partililerin işlemcileri de pek bilgi işleyemiyor ama neyse :)

O zaman önerirken "monitör de almalısınız" diyeceksin. Böyle bir şey var mı Ak-Vada?

Aynen kanka aras kargo

Zihniyetine değil trollüğüne tepki gösteriyorum. Buna da saldırma demem torpilize bella hayranı ;)

Bas baya forumlarda yazdıklarını görüyoruz :D İnsanlara S1 ve R1 güvenilir gösteriyorsun. :D

Sen hayatımda gördüğün en normal malum partilisin. S1'deki arızayı ben insanlara video ile gösterdim. Halen yalan diyorsun. Onu da geçtim HP'nin cihazlarında problem var demek ile nasıl çıkara ulaştığımı acaip merak ediyorum. HP bizi kıskanıyor.

Ben mesajları paylaşmaya kendi platformum ve takipçilerim ile devam edeceğim. Ama seni bu forumda da engelliyorum. Cevap vermeye değmezsin.

Lenovo LOQ ve HP Victus'lardan geçici süre uzak durun. Sorunlu modeller. İşlemcileri de fark etmiyor. AMD işlemcili yanan Lenovo LOQ haberleri de duyduk.

En güzeli Asus'a Acer'a yönelin.
Hocam relax ol tamam adam o partiyi tutuyor olabilir o yumurta kafa aktörü seviyor olabilir de bayağı laf etmişsin.

Keşke en baştan şu r1019nt'de sorun yaşayan arkadaşım ss'ini ataydın da konu bu kadar çok uzamasaydı.

Hocam bir de arkadaş videosunu falan attıysa atabilir misiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: vada
Bayağı laf etmişsin.
Çünkü başka bir forumda da sürekli konuları tartışmaya çekip insanları rahatsız ediyor ve yanlış bilgi yayınlamaya yemin etmiş durumda.

Keşke en baştan şu r1019nt'de sorun yaşayan arkadaşım ss'ini ataydın da konu bu kadar çok uzamasaydı.
Paylaşacağım zaten. Onay geldikçe paylaşacağım. Bana DM yazanlardan izinsiz paylaşım yapamam.

Hocam bir de arkadaş videosunu falan attıysa atabilir misiniz?
Paylaşacağım. Ama videoları toplamadan önce birkaç gün beklemenizi istemem gerek. NAS serverime bile erişemiyorum.

Şimdilik konuk olduğum bu videoyu paylaşmak istiyorum. Lütfen Youtube yorumlarını da okuyun. Video içerisinde "Detroit: Become Human" oynayan cihazın kapanıp açıldığını göreceksiniz. O cihaz S1.

Son düzenleme:
Elimdeki S0007NT Victus hakkında o kadar garip düşüncelere sahibim ki şu sorunlar çıktığından beri. Cihazımda sensör sorunu şu anlık yok ama olacak korkusu yüzünden ne cihazı düzgün kullanabiliyorum ne de cihazdaki RAM ve SSD'yi güncelleyebiliyorum. Bir de özellikle yaz geldiğinden beri cihaz o kadar fazla ısınıyor ki. 7840HS işlemci 99.9 dereceyi gördü. Sıkça da 80 derece üstüne çıkıyor. Benim sebebini sıcaklığa bağladığım bilgisayarın aniden donup yanıt vermemesi de cabası.

Elimdeki S0007NT Victus hakkında o kadar garip düşüncelere sahibim ki şu sorunlar çıktığından beri. Cihazımda sensör sorunu şu anlık yok ama olacak korkusu yüzünden ne cihazı düzgün kullanabiliyorum ne de cihazdaki RAM ve SSD'yi güncelleyebiliyorum. Bir de özellikle yaz geldiğinden beri cihaz o kadar fazla ısınıyor ki. 7840HS işlemci 99.9 dereceyi gördü. Sıkça da 80 derece üstüne çıkıyor. Benim sebebini sıcaklığa bağladığım bilgisayarın aniden donup yanıt vermemesi de cabası.
Isınıyorsa macun değişin benim 3.ayda firladi sıcaklıklar değiştim duzeldi.Kacinci aydasiniz bilmiyorum ama hallsensore davetiye cikariyosunuz.

Son düzenleme:
Isınıyorsa macun değişin benim 3.ayda firladi sıcaklıklar değiştim duzeldi.Kacinci aydasiniz bilmiyorum ama hallsensore davetiye cikariyosunuz.

13. aydayım şu an. Servise verecektim fakat sensör sorunu yüzünden servisler çok yoğun olduğu için ne kadar süreceğini bilmediğimden göndermedim. Bir de servisin termal macunlarının kalitesiz olduğuna dair mesajlar da görmüştüm ondan daha iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum.

Son düzenleme:
13. aydayım şu an. Servise verecektim fakat sensör sorunu yüzünden servisler çok yoğun olduğu için ne kadar süreceğini bilmediğimden göndermedim. Bir de servisin termal macunlarının kalitesiz olduğuna dair mesajlar da görmüştüm ondan daha iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum.
Garantisi dolmadan kesinlikle cihazı garantiye verdin. Yoksa elinizde bozuk ürün kalacak.

Servise vermeyin kendiniz yapın.Eger verirseniz de önüne arkasına "sensör sorunu yoktur sadece macun değişimi" tarzinda bir şey yazın.Boş yere sensör fişini çekebilir hatta anakart degistirebilirler bunlar yaşandı.

Geri