catsped
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 947
Bazı şeyleri insan ancak yaşayarak anlıyor ama yine de anlatmaya çalışayım; kadınlarda baskın hormon östrojen, erkeklerde ise testosteron ve bu fark aslında davranışları da etkiliyor. Testosteronun baskın olduğu erkekler daha sert, kontrolsüz, saldırgan ya da “delikanlı” tavırlarla öne çıkabiliyor. Genç yaştaki birçok kız çocuğu da, ne yazık ki, erkekliği sadece bu dışa dönük, kaba saba tavırlarla tanıdığı için bu tür adamlardan etkileniyor. Lanlı lunlu konuşan, ortamda kendini belli eden, eğitimsiz ama kendinden emin görünen bu tipler, aslında kadınların gözünde güçlüymüş gibi algılanıyor. Oysa o güç dediğin şey bir yanılsama, çünkü gerçek güç bağırmakta, tehdit etmekte ya da el kaldırmakta değil; kendini bilen, duygularını yönetebilen, karşısındakine saygı gösterebilen insanda olur. Ama maalesef bu gerçeği çoğu zaman geç fark ediyorlar. Önce ses yükseliyor, sonra hakaret başlıyor, ardından tokat geliyor. O an geldiğinde fark ediyorlar ki, başta “erkeklik” sandıkları şey aslında şiddetin başka bir yüzüymüş. Fakat o noktada çoğu kişi ya bu ilişkiden çıkacak gücü kendinde bulamıyor ya da hâlâ değişeceğini umuyor. Bu döngü böyle sürüp gidiyor. O yüzden sana tavsiyem, kendi yoluna odaklan. Kim neye çekiliyor, kim kiminle birlikte olmuş, kim neden bunları yaşıyor diye kafanı yorma. Sen kendine değer kat, kendini tanı, kendini geliştir. Kendi ruhunu, hayatını güzelleştirdikçe sana iyi gelecek insan da zamanı geldiğinde seni bulur zaten. Gerçekten sevecek, değer verecek, anlayacak biri mutlaka çıkar karşına. Şu an yaşın küçükse, bırak bu işlerin ağırlığı altında ezilme, akışına bırak, her şey zamanla anlam kazanıyor. Büyüdükçe öğreniyorsun. Bu lafıma güven zamanında ben de senin gibiydim gerçekten büyüdükçe hayatın getirdiği tecrübe sana her şeyi öğretiyor. Düşünme koy göteYok hocam sorun değil. Açık açık konuşun ki hatalarımdan ders çıkarayım. Erkeklik derken neydene kastettiniz anlamadım? Bu serserilerde nasıl bir erkeklik duygusu var da etkileniyorlar?