Millenicom 1000mbps ping ve bufferbloat ilişkisi

Zyprox

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhabalar, Millenicom'dan 1000mbps internet kullanıyorum Ttnet altyapısı ile. Genellikle Ea Fc (Fifa) oynarım ve eski internetim Türknet 100mbps iken ms değerim sürekli 30-35 arasındaydı. Millenicom'dan sonra 40-50 arası geziyor ve nadir de olsa oyun içinde ping dalgalanmaları yaşıyorum. Bufferbloat testi yapmamı söyledi bir kaç arkadaşım. Test sonucunu aşağı ekliyorum. Modemim Keenetic Hopper Dsl. Turknet ping değerim daha iyiydi ancak 1000mbps hız daha cazip geldi ancak pişman oldum. Bölgemde TTnet 1000mbps veriyor ve temsilci ile görüştüğümde millenicom'dan daha iyi ping değerleri alırsınız dediler ancak taahhütlü olmasından dolayı, beğenmemem halinde cayma bedeli ödeyecek olmam beni düşündürüyor. Fikirlerinizi alabilirim.
1751987313610.webp

Merhabalar, Millenicom'dan 1000mbps internet kullanıyorum Ttnet altyapısı ile. Genellikle Ea Fc (Fifa) oynarım ve eski internetim Türknet 100mbps iken ms değerim sürekli 30-35 arasındaydı. Millenicom'dan sonra 40-50 arası geziyor ve nadir de olsa oyun içinde ping dalgalanmaları yaşıyorum. Bufferbloat testi yapmamı söyledi bir kaç arkadaşım. Test sonucunu aşağı ekliyorum. Modemim Keenetic Hopper Dsl. Turknet ping değerim daha iyiydi ancak 1000mbps hız daha cazip geldi ancak pişman oldum. Bölgemde TTnet 1000mbps veriyor ve temsilci ile görüştüğümde millenicom'dan daha iyi ping değerleri alırsınız dediler ancak taahhütlü olmasından dolayı, beğenmemem halinde cayma bedeli ödeyecek olmam beni düşündürüyor. Fikirlerinizi alabilirim.
Alıntıyı görüntüle
Millenicom her konuda pişmanlıktır. Arıza yaşarsın müşteri temsilcisi ile görüşemezsin robot ile görüşür 2 tuşlarsın arıza kaydı açılır ve beklersin. Belkide ufak bir problemdir ekranlardan çözülebilir bir problemdir ama beklemek zorundasın. Ve asla hatalarını kabul etmezler. Port probleminden dolayı TürkTelekom portumu değiştirdi hızım düşürüldü üstüne 550TL para yansıttılar Millenicoma söyledim daha beni haksız çıkarma derdindeler. Bu benim yaşadığım ilk olay değil çıkmayı düşünüyorum paylaşmak istedim

Millenicom her konuda pişmanlıktır. Arıza yaşarsın müşteri temsilcisi ile görüşemezsin robot ile görüşür 2 tuşlarsın arıza kaydı açılır ve beklersin. Belkide ufak bir problemdir ekranlardan çözülebilir bir problemdir ama beklemek zorundasın. Ve asla hatalarını kabul etmezler. Port probleminden dolayı TürkTelekom portumu değiştirdi hızım düşürüldü üstüne 550TL para yansıttılar Millenicoma söyledim daha beni haksız çıkarma derdindeler. Bu benim yaşadığım ilk olay değil çıkmayı düşünüyorum paylaşmak istedim
Evet kesinlikle bence de pişmanlık ancak Türk Telekom'a geçersem değerlerin iyileşip iyileşmeyeceğini kestiremiyorum. Herhangi bir tanıdığım da yok ttnet kullanan. Gigafiber olsaydı hemen geçerdim ancak sadece ttnet var bulunduğum yerde. İstanbul Anadolu Yakası

Evet kesinlikle bence de pişmanlık ancak Türk Telekom'a geçersem değerlerin iyileşip iyileşmeyeceğini kestiremiyorum. Herhangi bir tanıdığım da yok ttnet kullanan. Gigafiber olsaydı hemen geçerdim ancak sadece ttnet var bulunduğum yerde. İstanbul Anadolu Yakası
Altyapı zaten TürkTelekomun her yerde böyle. Benimde altyapı Türktelekom ama Millenicom kullanıyorum. Turknet geçsem yine altyapı TürkTelekom un. Keşke burda da olsa 1000Mbps. Turknet vermiyor mu o hızı sana?

Altyapı zaten TürkTelekomun her yerde böyle. Benimde altyapı Türktelekom ama Millenicom kullanıyorum. Turknet geçsem yine altyapı TürkTelekom un. Keşke burda da olsa 1000Mbps. Turknet vermiyor mu o hızı sana?
Maalesef vermiyor. Sadece TürkTelekom altyapısı var ancak görüştüğüm temsilci millenicom'dan çok daha iyi ping değerleri alırsınız diyor. Ne kadar doğru bilemem tabii

Maalesef vermiyor. Sadece TürkTelekom altyapısı var ancak görüştüğüm temsilci millenicom'dan çok daha iyi ping değerleri alırsınız diyor. Ne kadar doğru bilemem tabii
Şöyle söyliyim benim de Türktelekom başka altyapı yok ama Turknete girebiliyorum. TürkTelekom portları kullanılıyor. Benim alacağım maks hız binamda örnek 58mbps boş port varsa TürkTelekom sahasındaki portlara bağlanıyor o hızı alıyorum. Turknet neden vermesin? Hizmet numarası ile sorgu yaptırın Turkneti arayıp. Ha belki TürkTelekom 1000Mbps yi diğer operatörlere vermiyordur onu bilmiyorum ama sorgulamanız lazım. Siteden sorgu yaptığında altyapı yok vs diyebilir onun sebebi boş port olmamasıdır. E devletten hizmet numaranı öğren Turknet ara deki Turknet geçmek istiyorum ama altyapı yok diyor size geçemiyor muyum diye sor ve sonra hizmet numaram var bununla altyapımı kontrol eder misiniz de. Millenicom kullanıyorum şuan falan de. Bende öyle dedim Millenicom kullanıyorum altyapı yok diyor dedim sitenizde boş port yok ondan öyle yazar dedi. Hizmet numarası ile sorgu yapınca maks altyapının aldığı hızı söylüyorlar ve dersin şuanki porttan devam etsem boş port olunca işte 1000Mbps e geçebilir miyim de. Tabi sana altyapınız 1000Mbps destekliyor derse. Umarım anlatabilmişimdir

Türknet Tt altyapıdan 100 dışında tarife yok.
Tt de 3 aylık esnek paket var; ama tarife ücreti yüksek gibi + kur. ücreti.
Millenicom'dan deneme amaçlı statik ip alıp denediniz mi?

Türknet Tt altyapıdan 100 dışında tarife yok.
Tt de 3 aylık esnek paket var; ama tarife ücreti yüksek gibi + kur. ücreti.
Millenicom'dan deneme amaçlı statik ip alıp denediniz mi?
Evet turknette 100 dışında tarife gigafiber altyapım olmadığı için yok. Sadece Türktelekom var altyapı. Millenicom'dan statik ip alıp denemedim ama sizce farkeder mi? Ayrıca esnek paketlerde 1000mbps göremedim. Siz denk geldiniz mi?

İnternet kalitesi santrale göre değişir. En iyi firma TT. Onda bile santral kötüyse kötü internetin olur. Komşualara sorup almak en iyisi.

Son düzenleme:
Dostum keenetic router alıyorsun ve internet hızını 800 mbps civarına düşürüyorsun ve sorun çözülüyor.

Türknet 75 Mbps Paket , Fiber Yok Ve Bufferbloat Test Sonuçlarım !

Modem : Keenetic Extra DSL

1752241876975.webp

keenetic hopper dsl kullanıyorum zaten ama yine de değişen bir şey yok
SQM ayarları vesaire onları yaptın mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Büyük ihtimal hız çok yüksek olduğu için bağlantı dengesiz oluyor 700-800 arasına düşürüp dene.

Geri