O monitör 10k bandına düşüyor diye biliyorum 12k bandına üst seviye ipsler varken g65b almak biraz mantıksız va olduğundan dolayı değil 12k edecek bir fiyatı yok 10-11k bandına kral ilah ilan ederim ama bende bunu alacaktım iş vs yapacağım için ips almam gerekiyorOnun yerine g65b daha mantıklı arada 500 lira fark var. Smart TV özelliğini ve konsol desteğini de kullanacam
geçen sene eylülde aldım hiçbir sorun yaşamadım ghosting de yok denecek kadar az hissetmiyorsun yaniEn çok bu 2 model arasında kaldım. G65b öğrenci indirimiyle 9k ama hiç tanıdık üniye giden yok.
G65bde çok ghosting var deniyor
Xg27acs daha ucuz
Fiyatı düşerse g65b alırımO monitör 10k bandına düşüyor diye biliyorum 12k bandına üst seviye ipsler varken g65b almak biraz mantıksız va olduğundan dolayı değil 12k edecek bir fiyatı yok 10-11k bandına kral ilah ilan ederim ama bende bunu alacaktım iş vs yapacağım için ips almam gerekiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Böyle 10k bandına düştüğü zaman değerlendirmek lazım bence kendi şahsi fikrim
hocam ben bulamadım nasıl açıcam ver ne onuda bilmiyorumkumandadan
yani en mantıklısı olarak ama dediğim gibi 12k bandına yakışan bir monitör değil üst seviye ipsler var kendi fiyat bandında bütçe kralı derim direkt hayırlı olsun şimdidenFiyatı düşerse g65b alırım
Gaming genden sistem alırsam orada asus rog xg27acs 9800 lira baya ucuz
Çoğu IPS'den iyi deniyor VA olmasına rağmen. Kafam çok karışık ne alacam bilmiyomyani en mantıklısı olarak ama dediğim gibi 12k bandına yakışan bir monitör değil üst seviye ipsler var kendi fiyat bandında bütçe kralı derim direkt hayırlı olsun şimdiden![]()
Ben de çok araştırdım bu iki modeli, G65B de XG27ACS de cok guzel monitorler, fakat Xg27acs aldığınızda şanssızsanız kaplaması hatalı ürün gelme ihtimali var, mat kaplaması sorunlu üretimlerde monitör açık renklerde sanki elini yağa batırmış da ekranda gezdirmiş gibi görünüyor diyor insanlar, redditde bu monitörü kaplaması hatasız olan ürün gelene kadar 4-5 kere iade edip tekrar sipariş verdiğini söyleyen çok insan var.En çok bu 2 model arasında kaldım. G65b öğrenci indirimiyle 9k ama hiç tanıdık üniye giden yok.
G65bde çok ghosting var deniyor
Xg27acs daha ucuz
Kumandadan freesync yada gsync ac. Sonraen üst kisma gel kumanda ile , parlaklığının oldugu kısma. Orada en alta geldiğinde VRR control yazan yeri göreceksinhocam ben bulamadım nasıl açıcam ver ne onuda bilmiyorum
İlk önce şunu anlamanız lazım, ben o mesajda g65b ile alakalı bir şey söylemedim. Çoğu va monitörde ghosting sorunu var, azımsanmayacak düzeyde hemde. En iyilerinden bile olan g65b de bile birazcık var. Üst düzey FPS oyuncusuysan veya sürekli fps oyunları oynuyorsan yine ips alman gerekir. Arkadaş yanlış bilgi verdiği için düzelttim. Bunda bir sakınca yok.Samsung G65b monitör ile normal VA ları kiyaslamaniz o kadar saçma ki. Rtings'i madem kaynak olarak gösterdin , ac bak bakalım G65b nin incelemesine. IPS monitörlerden daha hızlı bir monitör olduğu yazıyor. buradan bakabilirsiniz. her VA aynı değildir. Iyi bir VA > IPS . Nedense insanlarda genel bir yargı var VA monitorlere karşı.
fps oyun bol bol oynayan bir insanim. Ipsden , bu monitore gectikten sonra tek bir fark bile olmadi.İlk önce şunu anlamanız lazım, ben o mesajda g65b ile alakalı bir şey söylemedim. Çoğu va monitörde ghosting sorunu var, azımsanmayacak düzeyde hemde. En iyilerinden bile olan g65b de bile birazcık var. Üst düzey FPS oyuncusuysan veya sürekli fps oyunları oynuyorsan yine ips alman gerekir. Arkadaş yanlış bilgi verdiği için düzelttim. Bunda bir sakınca yok.
Ayrıca G65b’yi bana anlatmanız ilginç, aylardır forumlarda öneren benim. 3 farklı forumda konusunu açtım.
Rehber: Samsung G65B tercih edilir mi?
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...www.technopat.net
Renk gamutu
%68 Rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da.
![]()
![]()
![]()
![]()
Kontrast oranı
VA panel olduğu için yüksek kontrast oranına sahip, haliyle siyah performansı da iyi.
![]()
Parlaklık
Parlaklığı oldukça yüksek, 380 nit çoğu senaryoda yeterli gelecektir.
...![]()
- Tayfunns
- Cevaplar: 4
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Hatta abdullah hacıgül video çeksin diye konu bile açtım. İnsanların her va monitörün ghosting sorunlu olduğunu düşünmesinler diye.
Va panellere büyük bir ön yargı var (ghosting muhabbeti) ancak istisna modellerde var. G65b, neo g7, neo g8, mag275cqrf qd, neo g9, 25g3zm, 25m2n3200w, q27g3xmn, q27g40xmn, h27e22 ve m27t20 gibi modellerde ghosting bazılarında çok az bazılarında da normal birinin fark etmeyeceği düzeyde.
Yani üst düzey rekabetçi veya tüm gün rekabetçi oynayanlar haricinde tolere edilebilir performans gösteriyorlar. Buna karşılık ips’ten kat kat yüksek kontrast oranı ve siyahlar elde edebiliyorsunuz. Bu da daha iyi görüntü kalitesi demek, ayrıca bu saydığım gibi kaliteli va paneller zaten geniş renk...
Bana rtings’e bakın demek yerine forumdaki monitör konularını açıp bir gözgezdirin.
Birde iyi va>iyi ips diyorsunuz. Zaten ben bununda konusunu açtım? Rehbere bir gözatın.
Rehber: 2026'da monitör alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Fazla detaya girmeden herkesin anlayacağı şekilde bilgilendireceğim. Çok önemli olmayan kısımlara detay bilgi diye ekleyeceğim, isteğe bağlı okuyabilirsiniz veya geçebilirsiniz. Öncelikle monitör seçmeden önce incelemesi bulunan bir model seçmeniz gerekiyor. Bunun sebebi kâğıtüstünde yazanların...www.technopat.net
Yazdıklarımı okumuyorsun galiba. Koyu renklerde birazcık ghosting var ama normal birinin fark etmeyeceği düzeyde. İps’ten çok daha kötü ghosting sorunlu almayın demedim amaç rekabetçi ise muadil ips monitörler daha iyi dedim. Bir şey söylemeden önce okuyun artık.fps oyun bol bol oynayan bir insanim. Ipsden , bu monitore gectikten sonra tek bir fark bile olmadi.