Silah satın almak yasal mı?

YasinMKC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,082
Şuanda 17 yaşındayım 5-6 aya 18 olucam. Bir tane silah almayı düşünüyorum ruhsat alıp, sarsılmaz felan. Satın almak yasal mı türkiyede yada devlet mi satıyor nasıl oluyor bilgisi olan var mı

Şuanda 17 yaşındayım 5-6 aya 18 olucam. Bir tane silah almayı düşünüyorum ruhsat alıp, sarsılmaz felan. Satın almak yasal mı türkiyede yada devlet mi satıyor nasıl oluyor bilgisi olan var mı
Yivsiz av tüfekleri (örneğin avcılık ve spor amaçlı tüfekler) için 18 yaşından itibaren ruhsat alınabilir.
Ancak tabanca gibi ateşli silahlar için yaş sınırı 21’dir.

Yivsiz av tüfekleri (örneğin avcılık ve spor amaçlı tüfekler) için 18 yaşından itibaren ruhsat alınabilir.
Ancak tabanca gibi ateşli silahlar için yaş sınırı 21’dir.
Peki 21 yaşımı doldurup ruhsat aldıktan sonra nereden alabilirim

Peki 21 yaşımı doldurup ruhsat aldıktan sonra nereden alabilirim
gerekli belge evrakları tamamladıktan sonra bayiden satın alabilirsin.
Nüfus cüzdanı fotokopisi
biyometrik fotoğraf
Adli sicil kaydı (sabıka kaydı temiz olmalı)
Tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık raporu (psikiyatri dahil)
İkametgâh belgesi
Vergi dairesinden ruhsat harcı makbuzu
Dilekçe
(emniyette hazır form verilir)
il yada ilçe Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şubesi ya da Jandarma Komutanlığına başvur.
Dosyayı teslim et incelemeye alırlar
Ruhsat onaylanırsa silah satın alma belgesini verirler
Ruhsat süreside 5 yıl

gerekli belge evrakları tamamladıktan sonra bayiden satın alabilirsin.
Nüfus cüzdanı fotokopisi
biyometrik fotoğraf
Adli sicil kaydı (sabıka kaydı temiz olmalı)
Tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık raporu (psikiyatri dahil)
İkametgâh belgesi
Vergi dairesinden ruhsat harcı makbuzu
Dilekçe
(emniyette hazır form verilir)
il yada ilçe Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şubesi ya da Jandarma Komutanlığına başvur.
Dosyayı teslim et incelemeye alırlar
Ruhsat onaylanırsa silah satın alma belgesini verirler
Ruhsat süreside 5 yıl
Fiyat ne kadar onuda belirtir misin

İki tür ruhsat vardır, bulundurma ve taşıma ruhsatı. Bulundurma ruhsatıyla sadece belli bir yerde bulundurabilirsin, taşıyamazsın suçtur. Taşıma ruhsatını herkese vermezler, belli meslek grupları alabilir.
Yabancı silahlar MKEK'e gelir ve sınırlı sayıdadır, sen almaya niyet edene kadar satılmış olur.Bu forumda da kolay kolay tabanca hakkınd abilgi verecek adam bulamazsın, kendi forumları vs var oralara bak.

İki tür ruhsat vardır, bulundurma ve taşıma ruhsatı. Bulundurma ruhsatıyla sadece belli bir yerde bulundurabilirsin, taşıyamazsın suçtur. Taşıma ruhsatını herkese vermezler, belli meslek grupları alabilir.
Yabancı silahlar MKEK'e gelir ve sınırlı sayıdadır, sen almaya niyet edene kadar satılmış olur.Bu forumda da kolay kolay tabanca hakkınd abilgi verecek adam bulamazsın, kendi forumları vs var oralara bak.
Anladım hocam siz bilgili birine benziyosunuz. Yaşım dolmuş olsa şuan alıcam zaten de, bayiler var diyorlar güvenli mi onlar yada internet üzerinden mi alınmalı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde ben bulundurma ruhsatı alıcam taşımayı vermezler bana bence.

Anladım hocam siz bilgili birine benziyosunuz. Yaşım dolmuş olsa şuan alıcam zaten de, bayiler var diyorlar güvenli mi onlar yada internet üzerinden mi alınmalı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde ben bulundurma ruhsatı alıcam taşımayı vermezler bana bence.
Bu iş internet üzerinden alışverişi yapılacak bir şey değil. Sarsılmazın yetkili bayileri vardır, onlara bak. https://www.sarsilmaz.com/tr/sayfa/satis-ve-tanitim-noktalari

Geri