I7-12700KF Current Throttling hatası

roszzd

80+
Reaksiyon skoru
9
Intel XTU uygulamasında yaptığım stress testlerinde "Power limit throttling" ve "current EDP throttling" yes olarak gözüküyor, PL1 ve PL2 değerlerini arttırdığım zaman Power limit sorunu ortadan kalkıyor ama current EDP devam ediyor ve özellikle işlemci gerektiren oyunlarda düşük FPS'ler alıyorum. 650W PSU ve bu anakartı kullanıyorum sorunun anakart VRM'lerinden olduğunu düşünüyorum. Sizce anakartı daha iyi bir anakartla mı değiştireyim yoksa anakart işlemci satıp 7800x3D ye mi geçeyim CS2 oynuyorum 300Hz monitörüm var ve neredeyse 300 FPS'i göremiyorum hiçbir anlamı kalmıyor. Eğer sadece sağlam bir anakart alırsam sabit 300+ FPS alabilir miyim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Soğutucum gayet kaliteli bir soğutucu işlemci full yük altında dahi 60 dereceyi geçmiyor.

4+1+1 faz yapisi ile bu islemciyi kullanmaya calirsaniz bence bu durum normal gibi hocam dediginiz gibi stress testi yapiyorsunu bide kim bilir bu canavar kac watt cekiyor malum intel yuksek wattir bu, Power Limit hatasi icin birde PL1 ile PL2 degerlerini arttiriyorsunuz. Stress testi yaparken HWInfo64'ten anakart vrm sicakliklarina bir goz gezdirin derim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7800x3D dedginiz islemcide ozellikle CS gibi bir oyunda 12700KF'yi yerden yere vurur hocam. rahat 300FPS alirsiniz o islemci ile.

4+1+1 faz yapisi ile bu islemciyi kullanmaya calirsaniz bence bu durum normal gibi hocam dediginiz gibi stress testi yapiyorsunu bide kim bilir bu canavar kac watt cekiyor malum intel yuksek wattir bu, Power Limit hatasi icin birde PL1 ile PL2 degerlerini arttiriyorsunuz. Stress testi yaparken HWInfo64'ten anakart vrm sicakliklarina bir goz gezdirin derim.

7800x3D dedginiz islemcide ozellikle CS gibi bir oyunda 12700KF'yi yerden yere vurur hocam. rahat 300FPS alirsiniz o islemci ile.
XTU'dan stress test başlattım hwmonitörde sanırım TMPIN değerleri VRM ısısını gösteriyor yanılıyorsam düzeltin. Eğer doğruysa TMPIN4 değeri 85 derece TMPIN 65 derece diğer değerler 35-20 gibi normal değerlerde.

7800x3d tabii ki 12700kf yi tokatlar ama ben şuan sistemimi özellikle işlemcimi tam gücünde kullanamadığımı düşünüyorum, eğer dediğimiz gibi VRM veya PSU da sıkıntı varsa sadece onları değiştirerek günü kurtarma arayışındayım açıkçası.

300 az bile dedin, rahat 500+ alır her mapte

300 az bile dedin, rahat 500+ alır her mapte
Ornek verdim ama haklsiniz hocam.

XTU'dan stress test başlattım hwmonitörde sanırım TMPIN değerleri VRM ısısını gösteriyor yanılıyorsam düzeltin. Eğer doğruysa TMPIN4 değeri 85 derece TMPIN 65 derece diğer değerler 35-20 gibi normal değerlerde.

7800x3d tabii ki 12700kf yi tokatlar ama ben şuan sistemimi özellikle işlemcimi tam gücünde kullanamadığımı düşünüyorum, eğer dediğimiz gibi VRM veya PSU da sıkıntı varsa sadece onları değiştirerek günü kurtarma arayışındayım açıkçası.
Parcalar zaten kategorilere ayrilmistir, anakartin altindaki isi degerleri chipset ve vrm olur genelde bu sicakliklar normalmi resmi sitelerden maksimum degerler ile kiyaslayin biraz arastirin maksimum sicakliklara yakin ise degerler vrmler durduruyor ama dedigim gibi isinmasa bile bence islemci anakart tarafindan tam beslenemiyor faz sayisi az cunku.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,006
Üyeler
185,015
Son üye
Coolguy4u
Geri