PC kullanım sırasında kapanıyor

.Grumpy

80+
Reaksiyon skoru
10
Merhaba 2 gün önce sıfır Ryzen 5 5600x (Stok fan) ve Asus B450MK 2 Anakart alıp montajını yaptım. İlk olarak dün roblox oyununda bir anda kapandı bilgisayar. Açıp işlemciye baktığımda kullandığım termal macundan eser kalmadığını gördüm. Açıkcası kullandığım macun pekte güvenilir değildi. O yüzden aşırı sıcaktan kapanmıştır diye çok üstelemedim. Bugün Zalman Zm-Stc7 kullandım ve düne göre nispeten sıcaklıklar daha iyiydi. Lol oynarken 87 derecede takılıyordu işlemci. Sonrasında bir anda bilgisayar kapandı ve güç tuşuna bastığımda çalışmadı. Psu şalterini kapatıp açtığımda çalıştırabildim. Yardım ederseniz sevinirim

Sistem
Ryzen 5 5600X
Asus B450MK 2
Corsair Vengeance RGB PRO 2*8 (16GB)
XFX RX570 8GB
500W PSU

500W psu yeterli diye biliyordum MSİ sitesinden bakmıştım

Peki bir süre böyle kullanmak ciddi bir hasara sebep verir mi?

Hocam işlemci sicakligi absurt gledi herkes neden psu demiş anlamadim Fan olarak ne kullaniyorsun stok fansa normal

Peki bir süre böyle kullanmak ciddi bir hasara sebep verir mi?
psu komple bozulup bir daha çalışmaz hale geldiginde beraberinde anakart işlemci ekran kartinida yakıp yanında goturebilir, riskli durum yani FAKAT belki sorun psuda değildir. farklı bir psu ile test edip görmen lazım

Merhaba 2 gün önce sıfır Ryzen 5 5600x (Stok fan) ve Asus B450MK 2 Anakart alıp montajını yaptım. İlk olarak dün roblox oyununda bir anda kapandı bilgisayar. Açıp işlemciye baktığımda kullandığım termal macundan eser kalmadığını gördüm. Açıkcası kullandığım macun pekte güvenilir değildi. O yüzden aşırı sıcaktan kapanmıştır diye çok üstelemedim. Bugün Zalman Zm-Stc7 kullandım ve düne göre nispeten sıcaklıklar daha iyiydi. Lol oynarken 87 derecede takılıyordu işlemci. Sonrasında bir anda bilgisayar kapandı ve güç tuşuna bastığımda çalışmadı. Psu şalterini kapatıp açtığımda çalıştırabildim. Yardım ederseniz sevinirim

Sistem
Ryzen 5 5600X
Asus B450MK 2
Corsair Vengeance RGB PRO 2*8 (16GB)
XFX RX570 8GB
500W PSU
stok fanı değiştirin sonradan tekrar bir test edin veya işlemciyi sınırlayın

Biosta AI Tweaker kismina gelin presicision boost Overdrive i eco mode a aln

stok fanı değiştirin sonradan tekrar bir test edin veya işlemciyi sınırlayın
Bugün macun yeniledikten sonra OCCT testi yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım hocam ama oyundayken ve daha sınırın altındayken işlemciden dolayı kapanır mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,420
Üyeler
192,715
Son üye
Felaket4121
Geri