Çözüldü✓ Bilgisayar Açılıyor Ama Görüntü Gelmiyor Sorunu

Benzer sistem bende de var hdmi yada display port artık ne kullanıyorsanız anakarta bağlayın görüntü alabilecekmisiniz bir bakın . eğer görüntü alırsanız bahsettiğiiniz dönüştürücü ile alakalı bir durum olabilir .riser kablo kullandım pci 3 görüntü gelmedi kartı sökmeden kabloyu anakarta bağladım görüntü aldım bios dan pci x16 pci 3 seçtim sonra karttan ancak görüntü aldım . bahsetmemin sebebi malumunuz 9700x içinde dahili grafik birimi var eğer sorun ekran kartı ile alakalı ise bu şekilde görüntü almanız lazım o da olmadı kartı söküp deneyin .
Onuda denedim ancak görüntü alamadım yani anakarttanda işin garibi görüntü gelmiyor monitörümde sorun yok tv dende almayı denedim olmadı

Bir yerde okumuştum konuyu tam hatırlamıyorum ama görüntü alamayan r arkadaş bios dan pci gen değiştirip görüntü almıştı 9070 xt ile denemekten zarar gelmez bir bakın isterseniz .

Anakarta gerekli tüm kabloları taktığından emin misin
Evet ve defalarca sök tak yapıp defalarca sistemdeki tüm parçaları yenisen çıkartıp taktım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir yerde okumuştum konuyu tam hatırlamıyorum ama görüntü alamayan r arkadaş bios dan pci gen değiştirip görüntü almıştı 9070 xt ile denemekten zarar gelmez bir bakın isterseniz .
Görüntü alabilsem keşke bunu yapacağım acaba bu bios tanıma falan gibi bişey duymuştum yani bir müddet pc açık kalsa sonradan kendine gelirmi

Evet ve defalarca sök tak yapıp defalarca sistemdeki tüm parçaları yenisen çıkartıp taktım

Görüntü alabilsem keşke bunu yapacağım acaba bu bios tanıma falan gibi bişey duymuştum yani bir müddet pc açık kalsa sonradan kendine gelirmi
Yine hayatımda ilk kez gördüğüm bir hata ben 8+8+8 eksikliğine bağlayacağım bakalım ne çıkacak

Onuda denedim ancak görüntü alamadım yani anakarttanda işin garibi görüntü gelmiyor monitörümde sorun yok tv dende almayı denedim olmadı
Farklı bir sorun var o zaman hocam . en azından ekran kartını devreden çıkarıp on board üzeinden sorunsuz görüntü almanız lazım . demek ki sorun sadece ekran kartı yada psu ile alaklı değil düşündüğünüz gibi .

Merhaba yeni topladığım bir sistem var ancak bilgisayar açılıyor ve görüntü gelmiyor
Sistem özellikleri şöyle :
Asus prime 9070xt
9700x işlemci
Asus prime x670 p anakart (önceki sistemde kullanıyordum)
850w psu xpg kyber gold
Apacer 5600mhz 16gb ram
Apacer 1tb ssd
Ne yaparsam yapayım olmuyor sistemi baştan sök tak yaptım ram yuvasını değiştim ssd yuvasını değiştim anakarta kadar sök tak yaptım ancak bilgisayar açılıyor fanlar dönüyor ama monitöre sinyal gelmiyor

İkinci sorumda şu :
Güç kaynağım modüler değil iki tane 8+8 PCIe kablosu var ama ekran kartım da ise 3 tane 8+8+8 giriş var bende dönüştürücü aldım ve 3 e tamamladım bu bir sorun yaratırmı sistemi sadece oyun odaklı topladım
Görüntüyu hangi kabloyla aliyorsan başka kablo dene. Hdmi ise dp

Yine hayatımda ilk kez gördüğüm bir hata ben 8+8+8 eksikliğine bağlayacağım bakalım ne çıkacak
Yani aslında başka seçenek kalmıyor ama var sayalım bu sorundan kaynaklı yine anakarttan görüntü almak istediğimde oradanda görüntü gelmiyor işlemcide grafik birimi var 9700x

Görüntüyu hangi kabloyla aliyorsan başka kablo dene. Hdmi ise dp
Bunu denemedim ama ihtimal olabilir evet

Yani aslında başka seçenek kalmıyor ama var sayalım bu sorundan kaynaklı yine anakarttan görüntü almak istediğimde oradanda görüntü gelmiyor işlemcide grafik birimi var 9700x
İşte anakart çalışmıyor olabilir :D ramleri söküp çalıştırmayı dener misin bi ram ışığı turuncu yanacak mı

Yıllardır asus kullanıyorum mesela bios üzerinden hatalı bir işlem yaptınız ve görünti gelmedi bir süre sonra kendi kendine düzeltiyor açık kalınca üst modellerde ama bu her durum için geçerli değil tabi . sizin durum dediğim gibi ekran kartı ile alakalı değil en azından kartı söküp on board üzerinden görüntü almanız gerekirdi .

Farklı bir sorun var o zaman hocam . en azından ekran kartını devreden çıkarıp on board üzeinden sorunsuz görüntü almanız lazım . demek ki sorun sadece ekran kartı yada psu ile alaklı değil düşündüğünüz gibi .
Evet aslında fazla masrafa girmeyip evde yapıyım diyorumsa yine bilir bi bilgisayarcıya gidip tek tek test ettirmek lazım sonucu ona göre çıkar sanırım

Yıllardır asus kullanıyorum mesela bios üzerinden hatalı bir işlem yaptınız ve görünti gelmedi bir süre sonra kendi kendine düzeltiyor açık kalınca üst modellerde ama bu her durum için geçerli değil tabi . sizin durum dediğim gibi ekran kartı ile alakalı değil en azından kartı söküp on board üzerinden görüntü almanız gerekirdi .
Tamda sizinle aynı fikirdeyim evet sanırım

Evet aslında fazla masrafa girmeyip evde yapıyım diyorumsa yine bilir bi bilgisayarcıya gidip tek tek test ettirmek lazım sonucu ona göre çıkar sanırım
Ben anakartın çalışmadığı kanaatindeyim çünkü ekran kartı fullken çalıştırmayı port boşken ışık yakıyor bir şeyi hatalı kartın :D kartı başka yerdede çalıştırabiliyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,237
Üyeler
183,079
Son üye
Eyelpi7
Geri