100 k toplama sistem tavsiyesi

10 Fazlı vrm mi üst sıralarda?
7500f
1x16gb patriot viper venom 6000mhz cl30 ram
kioxia exceria g3
zoko amiral
maxpro 3 700w
4060 windforce
peerless assasin
bir de X870E Godlike
böyle daha mı iyi o zaman?

buna da yetersiz deme de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kendi pcni mi yazdın kanka naptın
aynen hocam ayağımla seçmiştim parçaları böyle denk geldi

soket tuttu allahtan

buna da yetersiz deme de

aynen hocam ayağımla seçmiştim parçaları böyle denk geldi

soket tuttu allahtan
zoko kasa ve maxpro psu almandan belli ettin kendini zaten

7500f
1x16gb patriot viper venom 6000mhz cl30 ram
kioxia exceria g3
zoko amiral
maxpro 3 700w
4060 windforce
peerless assasin
bir de X870E Godlike
böyle daha mı iyi o zaman?
Arkadasın pek ciddiye alincak bir tarafı yok. Toksiklik yapmaya yeni hesap açmış. Burdaki konuda belli yazdıklarından üslubu ve bilgisi.

kral bu kadar biliyorsan 100 k ya bir sistem de sen topla bakalım
7800x3d yerine 9800x3d
5080 yerine 5070ti (aradaki fiyat farkını vermeye gerek yok, 5000 serisi aşırı iyi overclocklaniyor zaten, ufak bi overclockla 5080 gücüne yaklaşır baya)
b650 yerine düzgün bi b850
kalanlara lafım yok, 32gb ram 850w güç kaynağı, kasa gibi şeyler sana kalmış istediğini seç

bir de 7000 tl miymis bunun fiyati 😂😂😂 işte bu olayi dahada komik yaptı. bravo başka anakart bulamamis arkadas bunu koymuş
Tek tek toplansa daha iyi bir sistem çıkacağını söyleyerek önerime başladım ama okumayı bilene o.
Attığım hazır sistem en iyisi, en fiyat performansı diye bir iddiada bulunmadım, 100k bandında 5080 ve 7800x3d li, kalan parçaları da sisteme uyan bir hazır sistem olduğu için şuna bakılabilir diyerek attım.
Daha üst anakart koymanın bir olayı da yok, aynı performansı alacak, fazla fazla USB portunu, 4 tane m2 slotunu, 7800x3d ye yetecek VRM soğutucusundan ya da gerekli fazından fazlasını ne yapıcak? Karşısına geçip onları mı izleyecek? 2 m2 slot yeterl normal bir kullanıcı için. Ayrıca daha üst bir anakart zaten o sistemin özelleştirmelerinde de yok.
Bi de anakartı daha üst seviye aldığında neyden kısıcak şu attığım sistemde? 2TB ssd yi 1 e mi çeksin, rami 16 mı yapsın, işlemciyi ya da ekran kartını mı daha düşük model alsın? Bu saydığım şeyler direk performansı etkileyen şeyler (SSD boyutu hariç), anakartın m.atx ya da atx olmasının performansta bir etkisi yok yeterli soğutma ve faz olduğu sürece.
Hadi kardeşim, şurda azıcık yüzeysel sağdan soldan duyduğun ezber bilginle laf salatası yapmaktan başka bi işe yaramıyor mesajların.

7800x3d yerine 9800x3d
5080 yerine 5070ti (aradaki fiyat farkını vermeye gerek yok, 5000 serisi aşırı iyi overclocklaniyor zaten, ufak bi overclockla 5080 gücüne yaklaşır baya)
b650 yerine düzgün bi b850
kalanlara lafım yok, 32gb ram 850w güç kaynağı, kasa gibi şeyler sana kalmış istediğini seç
Coil whine'ın amd ile alakalı olduğunu savunan birinden pc tavsiyesi https://forum.donanimarsivi.com/konu/coil-whine-ince-hesap-yeni-pc.1137475/post-10214949

Geri