Öneri Upgrade yapmaya değer mi?

yok oyunlarda 65-70w çekiyor 5.2ghz turbo frekans oynuyorum rahatlıkla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ay sonu zaten b850 alacağım rahat olun ama almasam bile sorun yok kullanıyorum rahatlıkla şuan vrm sıcaklıklarım 75i geçmiyor bile oyunda

kral bu işlemci oyunda 120w çekmiyor ki neden drop yiyeyim ama gel gelelim 100w çeken bir oyuna denk gelirsem performanstan kısar büyük ihtimalle. valoda cs de denedim 70-75w max arada 82w çekiyor 1 kez olsun drop yemedim. tüketime kendiniz bakın
işlemci 65-80w çekmez 100w üstü işlemci drop yapıyor voltajı

aaa oyunda deneyin

Soğutucu iyiyse anakartın önemi kalmıyor çok. Tpdsi çok yüksek değil 9800x3dnin.
a620 lerin giriş seviye modellerinde sınırlama var max 65w max sınır işlemci 9800x3d 100w üstü işlemci sorun oluşturur

Şuan düşündümde zaten işlemcimin gücü ve dlss de açınca 4060ti da zaten 90-100 verir gibi değil mi? 5070 super bekleyebilirim belki
değecek bir takasa benzemiyor bence 5070 ti belki de 5070 için bu takasa ben olsam girmezdim

aaa oyunda deneyin

a620 lerin giriş seviye modellerinde sınırlama var max 65w max sınır işlemci 9800x3d 100w üstü işlemci sorun oluşturur
Evet orası öyle ama 3d işlemciler saat hızından çok faydalanmıyor, güç yetmeyince clock speedden kısıyor %5-8 falan performans kaybı oluyor ort. Bütçe başta yoksa zarar vericek bi durum yok sisteme. 5600le 3080 kullanmak gibi bir durum oluyor

aaa oyunda deneyin

evet o konuda haklısın anakart 80w kadar güç veriyor oyunlarda hatta valoda bi ara 84w da gördümde güç falan kesmedi dropta yemedim 90+ güç ihtiyacı olan oyunlarda anakart yetmeyebilir evet. zaten ay sonuna kadar b850 geçeceğim

evet o konuda haklısın anakart 80w kadar güç veriyor oyunlarda hatta valoda bi ara 84w da gördümde güç falan kesmedi dropta yemedim 90+ güç ihtiyacı olan oyunlarda anakart yetmeyebilir evet. zaten ay sonuna kadar b850 geçeceğim
haberiniz olsun diye dedim görünce şaşırdım o yüzden b850 e geçecekseniz sorun yok

Evet orası öyle ama 3d işlemciler saat hızından çok faydalanmıyor, güç yetmeyince clock speedden kısıyor %5-8 falan performans kaybı oluyor ort. Bütçe başta yoksa zarar vericek bi durum yok sisteme. 5600le 3080 kullanmak gibi bir durum oluyor
ya sürekli valo oynadığım için bir sıkıntı olmaz zaten sistemimde. zaten aaa oyunlar oynasam 9800x3d alacağıma 7500f de kalır 5070ti geçerdim. hem sadece valo oynuyorum hemde 1080p 380hz yim.

haberiniz olsun diye dedim görünce şaşırdım o yüzden b850 e geçecekseniz sorun yok
yok hocam bilgim var baya araştırdım. tabi geçeceğim b850 çünkü valoda 70w-80w tüketiyor diye sorun yapmıyor ama ileriki zamanda 100w çekecek bir oyun oynamak istesem throttling ile karşı karşıya kalırım

değecek bir takasa benzemiyor bence 5070 ti belki de 5070 için bu takasa ben olsam girmezdim
1080p için okadar çıkmayada gerek yok hocam birton para gidiyor. 5070 super beklerim fiyatı uygun çıkarsa geçerim

Bende onu diyorum işte 1080p için 4060Ti üzerine bir karta geçmeye gerek yok. Onun yerine düzgün bir anakart ve gecikme değeri düşük RAM alın.
anakart alacağım asus tuf b850. ramim 5200mhz ama hynix üretici ve a die. yeni anakartla rahatlıkla 6000mhz cl30 oc yaparım gibi

Bende onu diyorum işte 1080p için 4060Ti üzerine bir karta geçmeye gerek yok. Onun yerine düzgün bir anakart ve gecikme değeri düşük RAM alın.
hocam ama 2-3 sene daha 2k monitör almam büyük ihtimal ile çünkü oynadığım oyunlar belli ve belki 2 seneye kadar 4060ti yetersiz kalacak 1080p de o yüzden zaten 5070 veya 5070 super bakarım. daha üstü ayıp olur gpu ya

Son düzenleme:
anakart alacağım asus tuf b850. ramim 5200mhz ama hynix üretici ve a die. yeni anakartla rahatlıkla 6000mhz cl30 oc yaparım gibi
Eğer tek modül ram kullanıyorsan kit alman daha iyi olur. Bence bütçe belirleyip konu açın, onu aldım bunu aldım sizce nasıldan daha iyi olur.

Eğer tek modül ram kullanıyorsan kit alman daha iyi olur. Bence bütçe belirleyip konu açın, onu aldım bunu aldım sizce nasıldan daha iyi olur.
evet tek modül ama ilerde bi 32 daha eklerim yanına sıkıntı yok aynı seri hynix üretici a die alırım onuda. oc yapıp 6000mhz cl30 yaptıkmı tamamdır

Eğer model yükselteceksen ya 9070xt geç ya da 5070ti onun dışında zahmete bile girme. Ama geç bu arkadaş ayaklarını, kartı ikinci elde kendin sat üzerine koy, indirim yakala. Kimse babasının hayrına iş yapmaz. Uzun yıl esnaflık yaptım şu an 32 yaşındayım ve sana net söylüyorum, kazık yediğim herkes dosttu (y)
Güzel tavsiye, arkadaşlığa ticaret dahil olduğu zaman sonu iyi bitmez genelde, ve hep bi taraf daha zararlı çıkar.

evet tek modül ama ilerde bi 32 daha eklerim yanına sıkıntı yok aynı seri hynix üretici a die alırım onuda. oc yapıp 6000mhz cl30 yaptıkmı tamamdır
Peki a die çıkacağının garantisi ne? çıktı diyelim aynı kalitede olacağı ne malum? Ram alacaksın kit alın seri numaraları birbirinin takibi olsun. Kit olmasının sebebi o zaten. Diğer türlü mavi ekran, donma gibi sorunların olabilir.

Peki a die çıkacağının garantisi ne? çıktı diyelim aynı kalitede olacağı ne malum? Ram alacaksın kit alın seri numaraları birbirinin takibi olsun. Kit olmasının sebebi o zaten. Diğer türlü mavi ekran, donma gibi sorunların olabilir.
1x32 modülde oc yapsam ne olur? başta 1x32 aldık bikere satmakla uğraşamam.

Güzel tavsiye, arkadaşlığa ticaret dahil olduğu zaman sonu iyi bitmez genelde, ve hep bi taraf daha zararlı çıkar.
internet üzerinden satmakla uğraşmak istemiyorum az bi para değil. adamlar sıkıntı çıkarsa ters bi elemana denk gelsek bozsa etse iade istese sıkıntı hep. reşit değilim 6 ayım var :D. aile girerse işin içine babamla papaz oluruz bu kadar para harcadığım için. pc ye para harcadığım için cok kez tartıştık. bu upgradeyi yaparsamda kendi çalışıp kazandığım parayla yaparım zaten haberi olmaz kimsenin

Geri