Çözüldü✓ 9800x3D için Undervolt Tavsiyeniz nedir?

Senoly

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
983
Curve Optimizer'i -25 yaptım. Bu tek başına yeterli mi?

MSI Anakart için BIOS BPO menüsünde Max CPU Boost Clock Override'ı da değiştirmeli miyim? Buraya +200Mhz gibi pozitif değer verip Curve Optimizer'i düşürenler gördüm. Bu doğrusu mu?

Max CPU Boost Clock Override'da negatif olduğunda gerçek undervolt yapmış olmaz mıyız? Acemiyim yardımınıza ihtiyacım var.

-30 ver 200mh oc yapabilirsin ben yapmıyorum

Curve Optimizer'i -25 yaptım. Bu tek başına yeterli mi?

MSI Anakart için BIOS BPO menüsünde Max CPU Boost Clock Override'ı da değiştirmeli miyim? Buraya +200Mhz gibi pozitif değer verip Curve Optimizer'i düşürenler gördüm. Bu doğrusu mu?

Max CPU Boost Clock Override'da negatif olduğunda gerçek undervolt yapmış olmaz mıyız? Acemiyim yardımınıza ihtiyacım var.

İzle izle izle bir daha kimseye sormadan kendin yaparsın

İzle izle izle bir daha kimseye sormadan kendin yaparsın

Videoda +200 yerine -200 verdim bence asıl undervolt şimdi oldu. 70 dereceden 61-62 dereceye düştü.
Videodaki hocamız yanlışlıkla mı pozitif +200 verdi acaba?

9800x3D undervolt.webp

Videoda +200 yerine -200 verdim bence asıl undervolt şimdi oldu. 70 dereceden 61-62 dereceye düştü.
Videodaki hocamız yanlışlıkla mı pozitif +200 verdi acaba?

Alıntıyı görüntüle

Videoki hocanın yanlış bir şey yapacağını sanmıyorum kendisi bu konularda çok bilgili ama sistemden sisteme fark var senin ayarın nasıl güzel oturduysa öyle kal

Videoki hocanın yanlış bir şey yapacağını sanmıyorum kendisi bu konularda çok bilgili ama sistemden sisteme fark var senin ayarın nasıl güzel oturduysa öyle kal

Hocam benim için mükemmel oldu, 10 derece düştü şuan değerlerim.
Videodaki -30'u girince PC açılmıyor.
Sistem hata veriyor mavi ekrana düşüyor.
-25 yapınca stabil çalışıyor.
Halbuki videoda -30 için giriş seviye ayarı diyor, umarım bende bir sıkıntı yoktur :(

Cienebench R23 skorlarından anlıyor musunuz bilmiyorum ama undervolt sonrası 22562 skor elde ettim.
Normal değerleriyle kaç alırdı bilmiyorum. Ama şuan memnunum hocam skorda bilginiz dahilinde iyiyse, ben çok memnunum şuan.

9800x3D undervolt.webp

Hocam benim için mükemmel oldu, 10 derece düştü şuan değerlerim.
Videodaki -30'u girince PC açılmıyor.
Sistem hata veriyor mavi ekrana düşüyor.
-25 yapınca stabil çalışıyor.
Halbuki videoda -30 için giriş seviye ayarı diyor, umarım bende bir sıkıntı yoktur :(

Cienebench R23 skorlarından anlıyor musunuz bilmiyorum ama undervolt sonrası 22562 skor elde ettim.
Normal değerleriyle kaç alırdı bilmiyorum. Ama şuan memnunum hocam skorda bilginiz dahilinde iyiyse, ben çok memnunum şuan.

Alıntıyı görüntüle
merak etme ,
her işlemcinin silikon kalitesi farklı bende 7950x var , o bile -25 de hata veriyor
-21 de kullanıyorum malesef

Hocam, 28w güç tüketiminde işlemci nasıl 61 derece? o.O2 İşlemci boşta zaten o kadar güç tüketiyor. Oyunda bu kadar düşük güç tüketip 61 dereceyi görmesi beni oldukça şaşırttı. Cienebench R23 testinde işlemci ne kadar güç tüketiyor hiç dikkat ettiniz mi?

Hocam, 28w güç tüketiminde işlemci nasıl 61 derece? o.O2 İşlemci boşta zaten o kadar güç tüketiyor. Oyunda bu kadar düşük güç tüketip 61 dereceyi görmesi beni oldukça şaşırttı. Cienebench R23 testinde işlemci ne kadar güç tüketiyor hiç dikkat ettiniz mi?

Cinebench R23'te multi-core testinde %100 de iken en fazla 75w'a kadar çıktı. 76-78 derece aralığında kaldı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

merak etme ,
her işlemcinin silikon kalitesi farklı bende 7950x var , o bile -25 de hata veriyor
-21 de kullanıyorum malesef

-30 standart başlangıç ayarı dediği için canım sıkılmıştı ama sorun yok ben şuanki halinden memnunum açıkçası. Sıcaklık 10 derece kadar düştü çok şükür. Performans kaybı vardır illa ki ama ben hissetmiyorum açıkçası.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-08-02 153653.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-02 153653.webp
    145.3 KB · Hit: 21
Cinebench R23'te multi-core testinde %100 de iken en fazla 75w'a kadar çıktı. 76-78 derece aralığında kaldı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

-30 standart başlangıç ayarı dediği için canım sıkılmıştı ama sorun yok ben şuanki halinden memnunum açıkçası. Sıcaklık 10 derece kadar düştü çok şükür. Performans kaybı vardır illa ki ama ben hissetmiyorum açıkçası.
aslında çoğu anakart firması artık 105w 95w vs filan değer getirdi ayar olarak
bide -30 yaptın mı +200 ile gayet güzel olur
Ben işlemci bazlı bir oyun oynadıgım malesef işlemciyi kısmıyorum

aslında çoğu anakart firması artık 105w 95w vs filan değer getirdi ayar olarak
bide -30 yaptın mı +200 ile gayet güzel olur
Ben işlemci bazlı bir oyun oynadıgım malesef işlemciyi kısmıyorum

Hocam o değerleri yaptığımda PC açılmıyor, -30 yapınca PC açılmıyor. +200 sorun değil ama -30 çalışmıyor bende maalesef. -25 yapabiliyorum.

+200 yapınca da sıcaklık stok değerlerden hiç değişmiyor aynı çalışıyor hatta.
-200 yapınca 10 derece düştü sıcaklık
Performans olarak da ne kadar kayıp var bilmiyorum ama sanırım çok az çünkü ciddi bir performans kaybı hissettirmiyor bu ayar.

Hocam o değerleri yaptığımda PC açılmıyor, -30 yapınca PC açılmıyor. +200 sorun değil ama -30 çalışmıyor bende maalesef. -25 yapabiliyorum.

+200 yapınca da sıcaklık stok değerlerden hiç değişmiyor aynı çalışıyor hatta.
-200 yapınca 10 derece düştü sıcaklık
Performans olarak da ne kadar kayıp var bilmiyorum ama sanırım çok az çünkü ciddi bir performans kaybı hissettirmiyor bu ayar.
demek istediğim anakartınız da optimize edilmiş ayar var mı 105w veya 95w diye ,
ben gigabyte x870e anakartım ile 105w cs2 de test ettim , -25 -30 çok önemli degil -25 ve +200 ile
cs2 bechmarkında aynı değeri verdi ve baya düşük güç tüketimi ile isterseniz kontrol edin .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,806
Üyeler
187,735
Son üye
vaxn99
Geri