Yardım 9800X3D oyunda 90 dereceye çıkıyor!

Hocam cidden o kadar fark etti mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet. Fark edecek göreceksiniz.
Benim ayarlarım
Curve Optimizer -25
Max CPU Boost Clock Override - Negative - (-200Mhz)

Ram frekansınızı çok yüksek ise 7k üzeri onu da 6000-6400 üzerine çekin.
Curve Optimizer'i -30 / -35 dahi verebilirsiniz bu sayede. Ama -25 stabilite için gayet ideal bir değer.

Evet. Fark edecek göreceksiniz.
Benim ayarlarım
Curve Optimizer -25
Max CPU Boost Clock Override - Negative - (-200Mhz)

Ram frekansınızı çok yüksek ise 7k üzeri onu da 6000-6400 üzerine çekin.
Curve Optimizer'i -30 / -35 dahi verebilirsiniz bu sayede. Ama -25 stabilite için gayet ideal bir değer.
Hocam bir tık azaldı ama 90ı gördü yine. Curve optimizer yapmamıştım -25 yapsam daha iyi değer alır mıyım?

Ekler

• 20250804185807_1.webp
    20250804185807_1.webp
    606.3 KB · Hit: 18
-25 Yapın evet bekliyorum
-30 -35 test edip stabilitesini onaylasa sıcaklıkları baya geriler de -25 de iyidir. Ben bayadır -30'da kullanıyorum. Per core da yaparım bazı çekirdekler baya stabil ama all core yaptım kafa rahatlığı :kekw:

-30 -35 test edip stabilitesini onaylasa sıcaklıkları baya geriler de -25 de iyidir. Ben bayadır -30'da kullanıyorum. Per core da yaparım bazı çekirdekler baya stabil ama all core yaptım kafa rahatlığı :kekw:

Aynen hocam -35'de idle derecelere kadar iner ama stabil olmaz bence de. -25 temiz tertemiz mamma mia

Herkes bilmediği konuda konuşmaya çok meraklı. Elindeki soğtucu piyasadaki bütün 240mm soğtucuyu tokatlar, bir çok 360mm ile yarışır, özellikle 120w güç konusunda. Elindeki cooler 240w işlemcilerle baş ediyor senin işlemciyi yalar yutar. Montaj da sorun olabilir kontrol ettin mi?
Sonunda işi bilen birinin çıkması ilginç noctua soğutucuya karşı millet thermalright önermiş 😂 komedi bu forum ya

Sonunda işi bilen birinin çıkması ilginç noctua soğutucuya karşı millet thermalright önermiş 😂 komedi bu forum ya
O işlemciye sakın arctic in ürettiği macunları sürme kesmez o işlemciyi. Ya thermalright tf x yada aeranout sür. Kalın bir macun olsun hatta imkanın varsa sıvı metal geç.

O işlemciye sakın arctic in ürettiği macunları sürme kesmez o işlemciyi. Ya thermalright tf x yada aeranout sür. Kalın bir macun olsun hatta imkanın varsa sıvı metal geç.
Tek yapraklı modeli kullanıyor. Phantom daha iyi sonuç verir diye tahmin ediyorum.

-25 Yapın evet bekliyorum
Rica etsem gölgesinde serinleme şansım var mı üstad? 5 dakika oynadım 75in üstüne çıkmadı. Sen nasıl bir detaysın ya, Senoly saflarındayım bundan sonra.
20250804191031_1.webp
20250804191247_1.webp

Rica etsem gölgesinde serinleme şansım var mı üstad? 5 dakika oynadım 75in üstüne çıkmadı. Sen nasıl bir detaysın ya, Senoly saflarındayım bundan sonra.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Çok sevindim :D shjshhk

Frekansların nasıl ama kaç mhz'lerde geziyor ve peak kaç yapıyor oyun sırasında anlık?

En fazla 5.1'i zorlar tahminimce

Frekansların nasıl ama kaç mhz'lerde geziyor ve peak kaç yapıyor oyun sırasında anlık?
Hocam işlemci frekansı mı? İnanın bilmiyorum ama extreme ayarlarda 1080P %99 gpu kullanımı darboğaz olmadan 90-75 FPS'lerde dolanıyorum benim için bu kesinlikle kafi. 9800X3D 5000MHZ çıksaymış kimsenin sorunu kalmayacakmış :d Senoly adamdır.

En fazla 4.8'i zorlar tahminimce
5 olması lazım ya rahat, sentetik testlerde belki all core yaparsa 4.8-4.9 olur.

Bendeki 5050 yapıyor.
Hocam işlemci frekansı mı? İnanın bilmiyorum ama extreme ayarlarda 1080P %99 gpu kullanımı darboğaz olmadan 90-75 FPS'lerde dolanıyorum benim için bu kesinlikle kafi. 9800X3D 5000MHZ çıksaymış kimsenin sorunu kalmayacakmış :d Senoly adamdır.
Neyse boşver sıcaklık olarak normale döndü. Bu ayarları unutma bir yere not al da, olur da ileride BIOS güncellemek istersen lazım olur.

Ya da varsa BIOS'ta profil kaydetme, oradan kaydedersin bir ara.

Tek yapraklı modeli kullanıyor. Phantom daha iyi sonuç verir diye tahmin ediyorum.
Vermez hocam. Anca tahminde kalır, Hava sıkıştırması, hava üfleme oranı daha iyi noctuanın. + Zaten soğutma kalitesine diyecek yoktur en güçlü ve en sessiz hava soğutma fanlarını üretiyor kendileri.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,938
Üyeler
183,921
Son üye
Mehmet Akif Ünal
Geri