Yardım 9800X3D oyunda 90 dereceye çıkıyor!

Ramler çabuk ısınır onda problem yok. Eğer soğutucu blok çok ısınmıyorsa temas problemi olabilir. Ama yeni bir soğutucu almadan önce ihtimalleri değerlendir bu soğutucu alabileceğin en iyi kule tipi soğutuculardan birisi.
Hocam inanın çok seviyorum zaten soğutucumu. 2023'te gümrük vergileri gelmeden almanya amazondan almıştım. Üzerindeki kapağını bile aldım. Değiştirmek istemiyorum ama sorun nereden kaynaklanıyor sizin gibi bilgili arkadaşların yorumuna ihtiyacım var.

Sen şimdi soğutucu ve işlemcideki macunları sil. Mx-6 sürüp tekrar sıkıca monte et bak gör. Fanların pozisyonuda doğru olsun.

Hocam inanın çok seviyorum zaten soğutucumu. 2023'te gümrük vergileri gelmeden almanya amazondan almıştım. Üzerindeki kapağını bile aldım. Değiştirmek istemiyorum ama sorun nereden kaynaklanıyor sizin gibi bilgili arkadaşların yorumuna ihtiyacım var.
Keşke uzaktan teşhis kolay olsa da söylesem ama benim aklıma ilk montaj problemi geliyor. İkinci seçenek ise işlemcinin çektiği voltaj. Eğer çok kötü silikona sahip bir işlemci denk geldiyse işlemci voltajı pbo ile 1.4 üzerine çıkmış olabilir. Bu da çektiği watt dan bağımsız işlemcinin aşırı ısınmasına sebep olabilir. İstersen önce işlemcinin çektiği voltaja bak, sonra montajı kontrol edersin.

Sen şimdi soğutucu ve işlemcideki macunları sil. Mx-6 sürüp tekrar sıkıca monte et bak gör. Fanların pozisyonuda doğru olsun.
Hocam ben hiç anlamıyorum montaj işinden Vatana götürücem büyük ihtimalle.

Keşke uzaktan teşhis kolay olsa da söylesem ama benim aklıma ilk montaj problemi geliyor. İkinci seçenek ise işlemcinin çektiği voltaj. Eğer çok kötü silikona sahip bir işlemci denk geldiyse işlemci voltajı pbo ile 1.4 üzerine çıkmış olabilir. Bu da çektiği watt dan bağımsız işlemcinin aşırı ısınmasına sebep olabilir. İstersen önce işlemcinin çektiği voltaja bak, sonra montajı kontrol edersin.
Voltajı hangi ayardan görebilirim hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

E sen 9800x3d'nin nasıl montajını yaptın?
Vatanda yapıldı hocam ilgili arkadaş yaptı.

Voltajı hangi ayardan görebilirim hocam?
HwInfo ya da ryzen master uygulamasından görebilirsin. Herhangi bir stres teste sok, R23 olabilir sonra Vcore kaç onu kontrol edersin

tavsiye etmem, stock hızından bile daha düşük çalışacak böyle yaparsan. 9800x3d stock hızlarda çokta ısınan bir işlemci değil

Kullanıcısıyım, performansı olumsuz etkilemiyor.
Cinebench Multi-Core testinde 22500 skor elde ettim.
En fazla 75w çekti ve 78 dereceye çıktı sadece. Şu sıcakta daha ne olsun?

Minimal FPS kaybı ile işlemci inanılmaz serin çalışıyor.
Öyle performans kaybı falan yok. Ama görmedi yazdığım tavsiyeyi aşırı yardım sever doldu maşallah :D

Kullanıcısıyım, performansı olumsuz etkilemiyor.
Cinebench Multi-Core testinde 22500 skor elde ettim.
En fazla 75w çekti ve 78 dereceye çıktı sadece. Şu sıcakta daha ne olsun?

Minimal FPS kaybı ile işlemci inanılmaz serin çalışıyor.
Öyle performans kaybı falan yok. Ama görmedi yazdığım tavsiyeyi aşırı yardım sever doldu maşallah :D
Hocam cidden o kadar fark etti mi?

HwInfo ya da ryzen master uygulamasından görebilirsin. Herhangi bir stres teste sok, R23 olabilir sonra Vcore kaç onu kontrol edersin
Kaç olması gerekiyor ve kaçtan sonrası sıkıntı hocam?

Hocam yok 420 sıvı soğutma lazım abartmayın phantom spiritle kullanıyorum hiç bir sorun yok.(bu siteden öneriyle aldim.) Anakartta prime b650m

Geri