Yardım 9800X3D oyunda 90 dereceye çıkıyor!

Hocam aynen şu ayarları yaptım:
O ayarlar ile sıcaklık düştü mü? Bende düşmemişti.

Positive yapıp 200Mhz artırdığın yeri;
Negative yapıp 200 azalt.
Bu bende 10-15 derece sıcaklık düşürmüştü.

Boşta kaç derecede çalışıyor sen onu söyle bir bakalım.
Hocam BIOS'ta 55 derece görünüyordu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O ayarlar ile sıcaklık düştü mü? Bende düşmemişti.

Positive yapıp 200Mhz artırdığın yeri;
Negative yapıp 200 azalt.
Bu bende 10-15 derece sıcaklık düşürmüştü.
Hocam hiçbir halta yaramadı o ayarlar. İşlemcimden kısmak istemiyorum açıkçası üstad. Bu haliyle bir yolu yok mudur?

Hocam adam gözümün önünde taktı gerçekten. Sallanmıyorda. MX6 termal macun kullanıldı aniden 94lerde takılı kalıyor sonra düşüyor 86lara falan.
Normalde sentetik testler hariç o işlemcinin 90c görmemesi lazım. En azından attığın görselde o watt değerinde 70c aralığında çalışması lazım. Soğutucuya dokunduğunda çok fazla ısınıyor mu?

Normalde sentetik testler hariç o işlemcinin 90c görmemesi lazım. En azından attığın görselde o watt değerinde 70c aralığında çalışması lazım. Soğutucuya dokunduğunda çok fazla ısınıyor mu?
Önündeki RAM acaip sıcaktı hocam dokunduğumda.

Sen yeni soğutucu bakıyordun onu naptın ? Kule tipi alacaktın bir ara, vaz mı geçtin?
Kankam Noctua'yı 2 senedir kullanıyordum çok seviyorum valla. Baktım özelliklere rakibi yok diğer hava soğutmalarla.

Önündeki RAM acaip sıcaktı hocam dokunduğumda.
Ramler çabuk ısınır onda problem yok. Eğer soğutucu blok çok ısınmıyorsa temas problemi olabilir. Ama yeni bir soğutucu almadan önce ihtimalleri değerlendir bu soğutucu alabileceğin en iyi kule tipi soğutuculardan birisi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,657
Üyeler
184,037
Son üye
Et04
Geri