Clyde
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 742
Yazdım özelden.Hocam çok sevinirim valla moralim bozuldu oyun oynayamıyorım şu an
Yazdım özelden.Hocam çok sevinirim valla moralim bozuldu oyun oynayamıyorım şu an
Benim 7800x3d de 80 watt 79 80 derece oluyor. Valla bu segotep baya şaşırttı beni. 80w da occt extreme dışında bir yerde görmedim genelde 40-50 watt.90W civarı tüketime göre biraz sıcak bu da sogutma biraz kötü oldugu için normal gibi geldi bana benim işlemci 7800X3D 90W civarında 82-83 derece oluyor 360mm ile
Daha profesyonel soğutucu kullanmanı tavsiye ederim bende 9800x3d var bahsettiğin sıcaklıklara yaklaşmıyor bileNoctua U12A hocam.
Ben de öyle düşündüm hocam kasada geniş anlamadım neden bu kadar ısındığını.
egzoz fana üfleyen ikinci fanın yönü doğru mu? egzoza üflüyor mu kontrol edin.Bir sorun görünüyor mu hocam sallanmıyor da.
hiç ayar yapmadığına emin misin? 5.4 ghzde çalışıyor işlemcin pbo açılmış
Dostlar dün gece başıma gelmişti Nebi Akgün'ün Youtube'daki ayarlarını yaptım hiçbir şey değişmemişti.Herkes yine soğutucu bilgisini konuşturmuş. Ben de katılayım bari
Bu oyun özelinde böyledir diye düşünüyorum. Başka oyunlarda kontrol ettin mi?
Curve optimizer ayarlarını da bir yap bakalım. Yarım kalmış gibi ayarların. 5.4Ghz'e boostlanmış.
Nebi Akgün kim bilmiyorum hocam da, hangi ayarları değiştirdin bir paylaş hele bizimle.Dostlar dün gece başıma gelmişti Nebi Akgün'ün Youtube'daki ayarlarını yaptım hiçbir şey değişmemişti.
Tavsiyem https://www.gaming.gen.tr/urun/5607...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ iş görür hocamArkadaşlar 9800X3D aldım, Noctua U12A ile kullanıyorum fakat 90 dereceyi görüyor oyunda. AC Odyysey 1080P. Ne yapmam gerekiyor?Alıntıyı görüntüle
Hocam https://www.gaming.gen.tr/urun/5607...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ buda iş görmez mi full speed çekse ben 9800x3d de bu bahsettiğim hava soğutmayı kullanıyorumHava kesmez hocam sizi sıvı soğutma şart 360 veya 420mm .Sizin kullandığınız hava soğutma atılanlardan daha iyi zaten.
Hocam adam gözümün önünde taktı gerçekten. Sallanmıyorda. MX6 termal macun kullanıldı aniden 94lerde takılı kalıyor sonra düşüyor 86lara falan.Herkes bilmediği konuda konuşmaya çok meraklı. Elindeki soğtucu piyasadaki bütün 240mm soğtucuyu tokatlar bir çok 360mm ile yarışır, özellikle 120w işlemci konusunda. Elindeki cooler 240w işlemcilerle baş ediyor senin işlemciyi yalar yutar. Montaj da sorun olabilir kontrol ettin mi?
Var hocam. Sadece bir oyunda cpu'ya özellikle allocate eden komut vardı, forumlardan arayarak düzelttim.oyuna özel diye bir şey yok, 85w çekerken bu sıcaklıklara çıkması sogutmasinda bir sorun olduğuna işaret ediyor, eğer ki sogutmanin yetersizliğinden dolayiysa curve optimizer ile bi tik daha sıcaklık düşer ama öyle 50-60 derecelere düşmesi beklenmez. bende 9800x3d kullanıyorum, 100w çekerken 65 derecelerde sogutabiliyorum ama. cooler master masterliquid core 360 II kullanıyorum sıvı soğutma olarak