Yine bir AMD serüveni (9070 XT)

GLHF

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
370
2 haftadır iade etmeyi düşündüğüm hatta iade talebi bile oluşturduğum 9070 XT Aorus Elite e bir şans vermek istedim ve dün sisteme taktım.

AMD ekran kartlarını günahı kadar sevmeyen ve forumda da kimseye önermeyen biri olarak en azından birinci elden deneyimlemek istedim. 1 hafta kadar kullanıp daha sonra deneyimlerimi konuyu güncelleyerek paylaşacağım.

Kısa da olsa ilk izlenim olarak söyleyebileceklerim; DDU ile temiz kurulum yaptıktan sonra önce furmark da test ettim daha sonra çok kısa da olsa BF2042 ye girdim 3080 12GB dan sonra FPS ler ciddi anlamda arttı (100-110 dan 170-180 e), en çok önem verdiğim konu olan CW yok kartta yani kasaya kulağımı dayasam bile herhangi bir zırıltı gelmiyor.

AMD ile alakalı değil ama eksi olarak söyleyebileceğim tek nokta sıcaklık değerleri internette gördüklerimizle yakından uzaktan alakası yok. Özellikle Hardware unboxed incelemesinde 59 derece gösterilen GPU dün BF2042 esnasında 70 dereceyi gördü. Sonra döndüm incelemeye bir daha baktım ve adamların test ortamı 21 dereceymiş yani belli ki klimalı bir odada test ediyorlar (benim oda ortalama 30 derece) o yüzden internette gördüğünüz 9070 XT ler 50-60 derecelerde takılıyor yalanına pek inanmayın. Ayrıca soracaklar için de belirteyim 4000D airflow gibi hava akışı fazlasıyla iyi bir kasada kullanılıyorum.

Ekler

• 1000026510.webp
    1000026510.webp
    666.5 KB · Hit: 103
hiç youtubeda oyunda donma takılma vs var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nitro + veya aorus elite versiyonunu almayı düşünüyordum ama çok fazla kişi 5070 ti öneriyor çok fazla fiyat farkı var

tarayıcıda sorun var bende rx6800 (chrome ayarlarında donanım hızlandırma kapatınca düzeliyor)
adamlar kaç aydır güncelleme vermiyor

nitro + veya aorus elite versiyonunu almayı düşünüyordum ama çok fazla kişi 5070 ti öneriyor çok fazla fiyat farkı var
Red Devil modelini kullanıyorum 2 aydır youtube da veya oyunlarda donma takılma vs sorunlar yaşamadım. Undervolt yaparak kullanıyorum sadece Diablo 4 oynarken undervolt ayarları ne olursa olsun 1-2 saat sonra driver crash veriyor ve ayarlar sıfırlanıyor. Kart güzel güçlü bir kart yazılımsal olarak kullanıma engel bir sorunu olmasada arada ufak tefek sorunlar çıkabiliyor. Eğer ben işimi garantiye almak istiyorum uğraşmak istemiyorum dersen ve fiyat farkını verebileceksen 5070ti al ama fiyat farkı çok vermek istemiyorum dersen 9070xt de üzmez.

Red Devil modelini kullanıyorum 2 aydır youtube da veya oyunlarda donma takılma vs sorunlar yaşamadım. Undervolt yaparak kullanıyorum sadece Diablo 4 oynarken undervolt ayarları ne olursa olsun 1-2 saat sonra driver crash veriyor ve ayarlar sıfırlanıyor. Kart güzel güçlü bir kart yazılımsal olarak kullanıma engel bir sorunu olmasada arada ufak tefek sorunlar çıkabiliyor. Eğer ben işimi garantiye almak istiyorum uğraşmak istemiyorum dersen ve fiyat farkını verebileceksen 5070ti al ama fiyat farkı çok vermek istemiyorum dersen 9070xt de üzmez.
6-7 yıl kullanmayı düşünüyorum galiba 5070 ti daha iyi benim için

şöyle 50kya gaming trio olsa ne olur ki palit de almak istemiyorum

teşekkürler cevap için

tarayıcıda sorun var bende rx6800 (chrome ayarlarında donanım hızlandırma kapatınca düzeliyor)
adamlar kaç aydır güncelleme vermiyor
Aynısı var ya. Asus tuf rx 6800 var , discordda bile donanim hizlandirma açık olunca alt tab yapinca sorunlar oluyor. Tarayicilari demek istemiyorum bile.

teşekkürler cevap için
Bu ürünleri uzun zamanlar kullanıyoruz zaten, 2 kartı da 5 sene kullanacağınızı varsayalım, 6 bin TL'de fiyat farkı var. 5070 Ti alırsanız ;
5 x 12 = 60 Ay
6000 / 60 = 100 TL / AY
Eğer bu şekilde bakılırsa bence fiyat farkı verilebilecek bir durum, ha durumun yoktur ya da ben o kadar kasmam, kas güçleri aynı derseniz de 9070XT alırsın çokta farketmez ama benim düşünceme göre, Nvidia bildiğiniz üzere büyük şirketlere yapay zeka sistemler satma işini bir hayli artırdı ve sektörün tekeli şuan. O yüzden 1-2 sene sonralarda da yeni çağ özelliklerinin Nvidia tarafında daha iyi ilerleyeceğini ve daha iyi bir iş çıkaracaklarını düşünüyorum.

teşekkürler cevap için
SFF modelleri 34-35k düşmüştü vatan da tabi bir daha indirim kodu gelicek mi bilemem

O kadar uzun soluklu test edemedim maalesef. Şahsen 5070 Ti her zaman için gerek teknolojik, gerek yazılımsal olarak daha iyi bir kart ama şuan aralarında ortalama 9K fiyat farkı var. Benim açımdan 40-41K 5070 Ti için çok çılgın rakamlar hayatta o paraları vermem. 5070 Ti ın hakkı 36-37K dır üstü etmez, 9070 XT ise top tier modeller 31-32K daha üstü verilmez.

teşekkürler cevap için
Açıkçası 5070ti için 50 bin tl bandına çıkmaya bence gerek yok. Palit gamingpro modeli veya şu an da en ucuz 5070ti olan pny de fazlasıyla işini görecektir. Eğer içim tamamen rahat etsin bildiğim markayı alıyım imkanım da var dersen sen bilirsin.

Oda sıcaklığını varsayarsak kartın sıcaklığı bana normal geldi. Bu aylarda 10 dk oynasan odanın için alev topuna dönüyor. Hele ki odanız küçükse eyvah eyvah.. Birde yanlış anlama ama kasanın temizlik zamanı gelmiş gibi.

• Beğen
Reaksiyonlar: GLHF
Aynısı var ya. Asus tuf rx 6800 var , discordda bile donanim hizlandirma açık olunca alt tab yapinca sorunlar oluyor. Tarayicilari demek istemiyorum bile.
şimdi baktım 25.8.1 gelmiş. Zahmet oldu bf betada bugün.

Düzeltmişler mi deneyeliö chrome ile ilgili bir şey düzeltilmiş diyor ama bakalım

Hiç bir Nvidia kart ile yaşamadığım sorunu biraz önce 9070 XT ile yaşadım. Dota 2 oynarken alt-tab yaptım oyun öylece dondu ne geri oyuna dönebildim ve kapatabildim en son çare görev yöneticisinden kapattım.

AMD harbiden akıllanmaz isterse 20070 XT çıksın bu adamlardan bir cacık olmaz.

Oyunda alt-tab yapmak bile işkence, 3080 varken inanılmaz pürüssüz, sorunsuz alt-tab yapabiliyordum şuan görüntü yarım saniyelik gidip geliyor, yıllar önce kullandığım RX6800 de böyleydi AMD gram ilerleyememiş cidden rezalet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,367
Üyeler
183,106
Son üye
78alihan78
Geri