8GB VRAM'in 2025'te yetersiz oluşu

8 gb vram kullanıp bana lafa atmazsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynen sapladı şuan

:D
Yav bilmediğin şeye yorum yapma, 2sene cod oynadım 3090ım varken cod oynamak için 6900xt takıyodum :D 100fps koyuyordu 6900xt. Nvidianın sapladığı oyunlar olduğu gibi amdnin sapladığı oyunlar var. Amdci değilim, sistemimde de kullanmıyorum ama bu bir gerçek.

IMG_3886.webp

IMG_3887.webp

Israrla 8GB 1080p high-ultra'ya yeter diyenlere birkaç oyun göstereyim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu saydıklarım oyunlardan bi o kadar daha sayılabilir uğraşılsa. 1080p high-ultra gaming hedefleyenler için, günümüzde bile sınır değer olan 8GB VRAM'i önermenin bir mantığı yok. Güzel bir fiyata alınmadığı sürece tavsiye edilmemeli. Sıfır kanadında yüzüne bakılmamalı. 2025 çıkan bir kart alıp sıfır futureproofing düşüncesiyle alıp kullanmanın bir mantığı yok. Yeni oyunlar UE5 motorunu kullanıyor ve optimize olmadan çıkıyor, kullanıcıyı önemsemiyor üretici. Texture kısmadan bir çok AAA oyunda VRAM bottleneck yiyorsunuz. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

En popüler olan 5060'dan biraz bahsedeyim. 5060 eğer en azından 10GB VRAM'e sahip olsaydı 4060'e göre çok güzel bir gelişme olurdu ve kesinlikle tavsiye ederdim. 60 serisi bu adamların entry seviyesi değil, kartın hedefi zaten 1080p ultra gaming. Mesela 5050'ye 8GB koymalarına laf edemem asla. Giriş seviye bir kart için 8GB gayet yeterli. Ancak 1080p ultra'da rahat oynatabilecek güçte bir karta VRAM sınırı koymanın bir mantığı olamaz. 5060ti ve 9060xt 8gb saçmalığını konuşmaya bile gerek yok zaten.

Umarım 6060 8GB VRAM ile çıkmaz :cry:
Konudan bağimsiz 9060xt 8gb ryzen 5 5600g warzonede hangi ayarlarda oynamaliyim ve kac fps verir sizce

adama göre uymayan bir şey söyleyince hemen ndivia fanboy ilan ediyor bir şey diyince hemen şahsileştiriyor fikrini söyler geçersin 8 gb vram kart kullanıp 8 gb karta sallamazsın digeride profiline 3090 koymış 6800xt koyuyor yazmış dünyadan haberi yok
ee ne alaka o zaman sende 50xx serisinden bahsetme 3090 kullanıyorsun

:D
Yav bilmediğin şeye yorum yapma, 2sene cod oynadım 3090ım varken cod oynamak için 6900xt takıyodum :D 100fps koyuyordu 6900xt. Nvidianın sapladığı oyunlar olduğu gibi amdnin sapladığı oyunlar var. Amdci değilim, sistemimde de kullanmıyorum ama bu bir gerçek.
noldu 6800 den 6900 mu yaptın ?

ee ne alaka o zaman sende 50xx serisinden bahsetme 3090 kullanıyorsun
bu arada 5000 serisinden bahsetmedim okudugunu anlama sıkıntın var galiba

Çok abartılmış bir konu hala 8gb ekran kartı fiyatı dahilinde değelendirilir ve alınabilir. Çok korkunç bir durum yok.

Çok abartılmış bir konu hala 8gb ekran kartı fiyatı dahilinde değelendirilir ve alınabilir. Çok korkunç bir durum yok.
11kya 9060xt 8gb aldık valla memnundum ancak forumlarda dolaştıkça kotu oldu insan.1080pde cogu oyunu 60fps üsti ultrada aciyor orasi ayri tabi

Ulan 6900xt 100+ fps koymuş sence 6800xt -150fps mi vercek :D Bilmediğin konular hakkında laf yapma evlat
sen rüyanda falan görüyorsun galiba amd fan kanalları bulmuş +150 fpsmiş
1754605279376.webp

11kya 9060xt 8gb aldık valla memnundum ancak forumlarda dolaştıkça kotu oldu insan.1080pde cogu oyunu 60fps üsti ultrada aciyor orasi ayri tabi
3 sene 3060 ti kullanıyordum 8 gb 2022 sonrası kullanılmaz diyorlardı sadece resident evil 4 remake harici bir sıkıntı yaşamamıştım bazı kara cahiller hala sallıyor 8 gb gayet kullanılır ama ben 2k 4k ultra mod vs kullanıcam dersen ozaman olmaz

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

3 sene 3060 ti kullanıyordum 8 gb 2022 sonrası kullanılmaz diyorlardı sadece resident evil 4 remake harici bir sıkıntı yaşamamıştım bazı kara cahiller hala sallıyor 8 gb gayet kullanılır ama ben 2k 4k ultra mod vs kullanıcam dersen ozaman olmaz
Monitor 1080p zate. Hocam

Alıntıyı görüntüle
Kendim deneyimlediğim şeyi göstermek için buldugum videoyu attım :D
Elimden 2023-2025 arasında 30-40 kart geçmiştir al satta eğer cod oynuyorsan amd kartların fazla fps verdiğini bilirsin zaten.
Hadi tamam ona okey değilsin bi de şuna bak;
Muhtemelen hayatında ilk defa bi pcn oldu 3090ı savuncam da savuncam derdindesin. Oyun firmalarının nvidia-amd partnerliği oluyor 10oyunun belki birinde belki ikisinde amd önde yani delirmene gerek yok amd fan boyu yok karşında :D
Bak farklı bir örnek;
5070ti'de silenthillde 9070xtye saplıyor ama diğer oyunlarda amd önde :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,718
Üyeler
184,049
Son üye
Zeynddnn
Geri