Recep Baltaş'ın Gönderisi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

ben hayatımda hiç nvidia kart kullanmadım fakat amd ile de problem yaşamadım (benim şansım insanların neler çektiğini gördüm xd) ben tonlarca kez nvidia kart önerdim ama hiç kullanmadım mesela bana bile amd fanboyu dendi adam sadece oyun oynayacak başka bir işi yok 9070xt öneriyorum 5070 yerine laf yiyorum :D dediğim gibi biz ne yaparsak yapalım fanboy kitle laf sokmanın bir yolunu bulacak o yüzden ben artık ne haliniz varsa görün diyip tamam al istediğini diyip geçiyorum.
Ben 2 markayıda 5+ yıldan fazla kullandım, AMD yi 2007 den 2015 e kadar, 2015 den sonra NVIDIA, yani AMD nin prime zamanlarını biliyorum. NVIDIA da pascal yani 1000 serisinde zaten aldı başını gitti. Öneri yapacak tecrübede oldugumu düşünüyorum ama fanboy diyorlar :D zaten ben 9070XT kötülemiyorum tek sorun teknoloji farkı oda beni çok ilgilendiriyor, FSR4 DLSS4 ile kafa kafaya gitse bile ben RDR2 de FSR4 açamıyorum en sevdiğim oyunda ve daha birsürü eski oyunda bu bile beni uzaklaştırıyor karttan ama anlaşılmıyorum maleseff. Neden açılmadığını biliyorum FSR3.1 olması lazım oyunun resmi desteği, FSR1-2 varsa açılmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında bence bu durum kullanıcan kullanıcıya drğişiyor bazılsrk gerçekten sorun yaşamadığı için bunu diyor olsbilir ama amd yi savunmak bencede doğru değil sen bir tüketicidin ve para verip alıyorsun şirjete ortak vb değilsin bence her firma eleştirilebilir
Hocam en büyük sorun bu bence, 32bin TL para veriyorsun ve eksik deneyim yaşıyorsun rakibine göre, ikiside aynı FPS yi verse bile AMD avantajlı değil konfor olarak bunu inkar edemezler doğru bu.

Tabi eskiden wattman şikayetleri, yok oyuna özel eski driver yüklemeleri, 400-500fps alıp anlık stutter vs. oluyordu bezdiriyordu. Eski Sapphire RX 6600 Pulse da bunların bir çoğunu yaşadım format da atsam düzelmiyor 1-2 gün düzgün kullanıyorsun 3. gün oyun oynarken 3-4 saniye ekran siyah olup geliyor karşında birden uyarı geliyor sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldi diye. Bu hatalardan sonra ilk nvidia ekran kartım RTX 3070 Ti idi 1.5 sene sorunsuz kullandım.
senin bakış açın yanlış işte nvidia 5000 serisi çıktığından beri driverleri sürekli çöp stabil kullanan insan sayısı kadar stabil kullanamayan insan sayısı da çok şimdi gidip nvidia çöp mü diyelim ? adamlar dünyanın en iyi ekran kartı olan 1080 ti yi yapmışlar 3000 serisi çok başarılı hatta bana göre en iyi seri , 2000 serisi ile tonlarca teknolojik yenileme kısaca amd için de aynı şey geçerli 7000 ve 9000 serisi müthiş sorunsuz kartlar tarihi eser kartlar ile problem çektiği için bir markayı boklamak kötü bir şey nvidia da şu an problem çekiyor ama eskiden çok iyi olduğu için bu sorunları da çözecekleri çok belli o yüzden çöp demek yanlış oluyor her iki markaya da.

Aslında bence bu durum kullanıcan kullanıcıya drğişiyor bazılsrk gerçekten sorun yaşamadığı için bunu diyor olsbilir ama amd yi savunmak bencede doğru değil sen bir tüketicidin ve para verip alıyorsun şirjete ortak vb değilsin bence her firma eleştirilebilir

Kullanıcıdan kullanıcıya değiştiği doğru. Kullanım şekline göre sorun çıkıyor, ki bence normal. Kartı iki dakika rahat bıraksalar sorun yaşamayacaklar ama illaki bir şeyleriyle oynuyorlar. Neymiş? 500 FPS alamıyormuş. O kadarını da almayıver kardeşim.

RTX 5070 Ti ve RX 9070 XT çıkış zamanları nvidia dan çok amd kanadına bakmışımdır ama o RT gücünü ve MFG açınca oluşan fps boost insanı gel beni al diye bağırıyordu resmen. Gerçi şuan RTX 4070 Ti Super kullanıyorum ya şurası şöyle olsun dediğim bir senaryo hala göremedim aşırı fazla yetiyor yani 4070S alsam o bile yeterdi. 30-40K Para verip 5-7k için NVIDIA dan kaçılmaz diye düşünüyorum.

Ben 2 markayıda 5+ yıldan fazla kullandım, AMD yi 2007 den 2015 e kadar, 2015 den sonra NVIDIA, yani AMD nin prime zamanlarını biliyorum. NVIDIA da pascal yani 1000 serisinde zaten aldı başını gitti. Öneri yapacak tecrübede oldugumu düşünüyorum ama fanboy diyorlar :D zaten ben 9070XT kötülemiyorum tek sorun teknoloji farkı oda beni çok ilgilendiriyor, FSR4 DLSS4 ile kafa kafaya gitse bile ben RDR2 de FSR4 açamıyorum en sevdiğim oyunda ve daha birsürü eski oyunda bu bile beni uzaklaştırıyor karttan ama anlaşılmıyorum maleseff. Neden açılmadığını biliyorum FSR3.1 olması lazım oyunun resmi desteği, FSR1-2 varsa açılmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam en büyük sorun bu bence, 32bin TL para veriyorsun ve eksik deneyim yaşıyorsun rakibine göre, ikiside aynı FPS yi verse bile AMD avantajlı değil konfor olarak bunu inkar edemezler doğru bu.
fsr4 olayına bende katılıyorum hatta bir çok oyunda fsr 3.1 bile yok :D kartı fsr4 ile pazarlayıp çoğu oyunda olmaması ilginç tabii bunlar çözülebilecek problemler olduğu için ben bunu problem olarak değil bir tık pazarlama ibneliği olarak sayıyorum xd

senin bakış açın yanlış işte nvidia 5000 serisi çıktığından beri driverleri sürekli çöp stabil kullanan insan sayısı kadar stabil kullanamayan insan sayısı da çok şimdi gidip nvidia çöp mü diyelim ? adamlar dünyanın en iyi ekran kartı olan 1080 ti yi yapmışlar 3000 serisi çok başarılı hatta bana göre en iyi seri , 2000 serisi ile tonlarca teknolojik yenileme kısaca amd için de aynı şey geçerli 7000 ve 9000 serisi müthiş sorunsuz kartlar tarihi eser kartlar ile problem çektiği için bir markayı boklamak kötü bir şey nvidia da şu an problem çekiyor ama eskiden çok iyi olduğu için bu sorunları da çözecekleri çok belli o yüzden çöp demek yanlış oluyor her iki markaya da.
Sorunlu driver çıktı sakın yüklemeyin dediklerinde yeni yazılım beta aşamasında idi o sıra benim deneysel sürücülere izin ver açıktı RTX 4070 Ti Super de bir tane sorun yaşamadım. RX 9000 performansı iyi, kronik dediğimiz wattman sorunları da gitti ama takılma sorunları devam ediyor diye duydum reddit de tabi düzelmeyecek şeyler değil de adamlar kartlarını nvidia göre daha hızlı güncelleme desteğini kesiyor ve eskitiyor bu biraz soru işareti bırakıyor.

Bence en önemli etken bütçe ve ekran kartını kullanacağın alan ona göre seçim yapıp ona göre bir beklenti de olursan ağlamazsın bence sonra niye öyle böyle diye
Her 2 markanın da driver sorunları var nvida zaten o konuda çok iyiydi şimdi bozdu belki ama düzeltirler amd de herkes kötü diyordu şimdi di de çok iyi diyorlar oda zamanla daha iyi olur belki nvida gibi
Driver sorunu yaşayanların çok merak ediyorum pc yi nasıl kullanıyorlar
Belki crackli oyunlardan belki crackli uygulamalardan sebep olabilir bu tarz şeyler
Steam gibi bir platformda bile insanların bilgilerini çalan oyunlar yayınlanbilirken en azından farkedilip kaldırılana kadar crackli indiriğin şeylere nekadar güvenebilirsin ki ?

Sorunlu driver çıktı sakın yüklemeyin dediklerinde yeni yazılım beta aşamasında idi o sıra benim deneysel sürücülere izin ver açıktı RTX 4070 Ti Super de bir tane sorun yaşamadım. RX 9000 performansı iyi, kronik dediğimiz wattman sorunları da gitti ama takılma sorunları devam ediyor diye duydum reddit de tabi düzelmeyecek şeyler değil de adamlar kartlarını nvidia göre daha hızlı güncelleme desteğini kesiyor ve eskitiyor bu biraz soru işareti bırakıyor.
sen sorun yaşamadın fakat dediğim gibi sorun yaşayan insan ile yaşamayan insan sayısı eşit nerdeyse , amd için de problem çeken insanların çoğu dediğin gibi deneysel sürücülerde problem çekiyor WHQL sürümünü kullanıp problem çeken insan sayısı azdır her iki marka içinde bence.

sen sorun yaşamadın fakat dediğim gibi sorun yaşayan insan ile yaşamayan insan sayısı eşit nerdeyse , amd için de problem çeken insanların çoğu dediğin gibi deneysel sürücülerde problem çekiyor WHQL sürümünü kullanıp problem çeken insan sayısı azdır her iki marka içinde bence.
AMD de o Beta olayına asla girişmedim girişmezdim de çünkü yaşayacağım sorun çok daha fazla olacağına emindim indirdiğim tüm sürücüler WHQL olup hep sorun yaşadım support yazmama rağmen cevap bile yazmadılar.

İkisi de ölümüne savunuyor. İki taraf da aptalca davranıyor.

AMD de o Beta olayına asla girişmedim girişmezdim de çünkü yaşayacağım sorun çok daha fazla olacağına emindim indirdiğim tüm sürücüler WHQL olup hep sorun yaşadım support yazmama rağmen cevap bile yazmadılar.
kesinlikle , AMD driverleri şu an stabil fakat WHQL olmayan sürümünde aşırı saçma sapan problemler var :D kayıt kapanması , sürekli software çökmesi , kendi kendine vsyn açmalar falan çıldırır insan :D fakat WHQL çok iyi çalışıyor şu an.

Nvidia çıktığından beri driver sorunu hep vardi (5000) serisinde hatta ne oldu bu nvdia yazilimcilari heralde aie çekti dedim çünkü bugüne kadar en stabil nvdia idi

Amd de hep sorunluydu sürekli bir hata

(9000) Serisinde oda o işi bitirdi

Fiyatina göre alinan değerdir en iyisi şuan için amd idel driver ve teknoloji sorunlarinida çözdü ha bu ileride yine degisebilir nvdia değiştigi gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,049
Üyeler
185,215
Son üye
NoobyOne
Geri