Recep Baltaş'ın Gönderisi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

eyvahlar olsun umarım yanılırım.
4 Trilyon doları geçti NVIDIA nın değeri, Microsoftdan daha pahalı şu anda, Tekel olması bizim için çok kötü AMD nin kötülüğünü istesem aksini düşünürdüm. 9070XT ilk çıktığında fiyatını eleştirmiştim bu fiyatla rekabet edemez diye, hala arkasındayım RX400-500 serisinde yaptığı etkiyi yapamadı bana göre, RX400 serisi bütün okulda konusuluyordu ben lisedeyken fiyatı çok ucuzdu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece hikayeli oyun oynuyorsanız kafa tutuyordur doğru hocam da ben 3d modelleme yapıyorum, yapay zeka araçlarını kullanıyorum amd ile ne yapmamı bekliyorsun? Cuda olmadan v-ray açamıyorum bile.
Ben oraları söylemedim bile en basit yerdeyim hala RDR2 de FSR4 açamıyorum :D

ben kartları ömürlük kullanım amaçlı aldığım için benim için en ucuzu ve performanslısı neyse odur fakat iş appleciler gibi senede 1 telefon değiştirme al sat mantığına geliyorsa o zaman nvidia alınabilir evet.
Yok 3070 ti 8gb vram olduğu için ve o zamanlar bir sağlık sorunum olmuştu tüm sistemi satmak zorunda kaldım bir kaç ay PS5 kullandım ona da alışamadım. Hatta (PS5 de bile hatalar yaşadım amd gpu ve cpu kullandığı için assetto corsa competizione yarış ortasında çökmüştü ve PS5 tamamen kitlenmişti. Zar zor çalıştırmıştım.) Al sat yapmam ama yetmediği yerde değişiyorum.

Yok 3070 ti 8gb vram olduğu için ve o zamanlar bir sağlık sorunum olmuştu tüm sistemi satmak zorunda kaldım bir kaç ay PS5 kullandım ona da alışamadım. Hatta (PS5 de bile hatalar yaşadım amd gpu ve cpu kullandığı için assetto corsa competizione yarış ortasında çökmüştü ve PS5 tamamen kitlenmişti. Zar zor çalıştırmıştım.) Al sat yapmam ama yetmediği yerde değişiyorum.
Ben PS5 de FSR1.0 oldugunu öğrendiğimde Konsol dan uzaklaştım :D

Alıntıyı görüntüle

Katılıyorum bu konuya, yıllardır bu forumdayım aynı problem burada da mevcut.
Ben kendimi bu kadar düşünmüyorum adama 7K koy NVIDIA al başın ağrımaz diyorum biri çıkıyor sen fanboysun :D TR nin genel sorunu sanırım.
Laf doğru diyen kişi yanlış recep baltaşın fikirleri 1 ayda değişiyor 1 ay önce nvidia bizi ***** yerine koyuyor rezil firma diye video yapıyor 1 ay sonra bütün amd kartlarda stuttering yaşanabilir diye video yapıyo ama bu fanboyluk mevzusuna gelirsek yıllardandır amd kötüleniyor o yüzden insanlar bıktı aynı şey nvidiayada olsa aynısı olur tamamen bundan dolayı

Ben PS5 de FSR1.0 oldugunu öğrendiğimde Konsol dan uzaklaştım :D
Otomatik güncellense keşke adamlar onunla uğraşmamak için kendileri pssr diye kendi ai upscale çözümünü çıkardılar. Onu da sadece PS5 Pro da desteklediler PS5 alanları öldürdüler resmen.

Onu yapmazlar çünkü 20 küsür yıldır grafik kartı üreten bir firma, kökten dönüşüm geçirceğini sanmıyorum çünkü gelecektene olcağı belli değil, bu AI gelirleri biryerde durucak bana göre çünkü büyük firmalar NVIDIA ya bağımlı olmaktan rahatsızlar 10 yıl içinde çözüm bulurlar.
Şuan NVIDIA'nın gelirinin sadece %5-%10 civarı bizim bu kartlardan geliyor. Çoğunluğu AI ve başka şeylerden geliyor. Aslında burdan da çok büyük paralar kazanıyorlar ama diğer kategorilerde kazandıkları için "büyük" kelimesi yetersiz kalıyor :)

yere 1 liran düşüyo da almıyon mu 8k ne 64gb ram parası tabi suçlarlar
Miktar yükseltikce farkın önemi kalmıyor, İphone telefonlar gibi düşün. 95 bin liradan 89.999 düşünce yapışıyorlar 5 bin liraya indirimmi dicez? EV-Araba alırken pazarlık yapıyorsun EV'de 200 bin lira düşen arabada 50 bin lira düşen var, senin gibi düşünürsem 8 bin lira bile pazarlık yapmam :D
Asıl sorun 9070XT neden 7 bin lira daha ucuz? donanım teknoloji olarak bile eski nesili kullanıyor, aslında sorgulamamız gereken AMD nın neden pahalı kart sattığı.

Bizim millette kendi malına sahip çıkma ayağına övüp duruyor. Bu yorum aslında iki taraf içinde geçerli. Sadece nvidia veya amd kullanıcıları tarafından bakmamak lazım. İki tarafta da böyle fanboylar bulmak zor değil.

Bizim millette kendi malına sahip çıkma ayağına övüp duruyor. Bu yorum aslında iki taraf içinde geçerli. Sadece nvidia veya amd kullanıcıları tarafından bakmamak lazım. İki tarafta da böyle fanboylar bulmak zor değil.
1030 kullanıyorum hala överim best forever universe GPU @jombo

Bence genelleme yanlış özellike watmann problemi döneminde 500 ve 5000 serisi başta olmak üzere bir daha amd almam bozuk watmann verip duruyor diyen ve almayan hatta işlemciye bile soğuk bakan çoktu halen var forumda bana sadece intel nvidia önerin diyen haklı mı bir yandan da haklı. Watmann problemi olmasaydı zaten AMD'nin satışları bu kadar düşmezdi 9000 de net yükselmiştir satışları veriye bakmadım açıkçası.
Ek olarak paylaştığı video da bahsettiği 9070xt de olan hiçbir sorunu ben 9070 de yaşamıyorum veya henüz yaşamadım forumda da çok nadir sorun var diyen oldu

Kim yazdıysa çok güzel yazmış burada
1755530458647.webp

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

Katılıyorum bu konuya, yıllardır bu forumdayım aynı problem burada da mevcut.
Ben kendimi bu kadar düşünmüyorum adama 7K koy NVIDIA al başın ağrımaz diyorum biri çıkıyor sen fanboysun :D TR nin genel sorunu sanırım.
Sorun var sorun var. Her kartta sorun olur zaten bir ürüne hatasız demek imkansız. Ama o ürünün sana yansıttığı kötü yanı ne kadar hatadan sayılır orası tartışılır.

Geri