Recep Baltaş'ın Gönderisi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

fsr4 olayına bende katılıyorum hatta bir çok oyunda fsr 3.1 bile yok :D kartı fsr4 ile pazarlayıp çoğu oyunda olmaması ilginç tabii bunlar çözülebilecek problemler olduğu için ben bunu problem olarak değil bir tık pazarlama ibneliği olarak sayıyorum xd
Far cry 6 başladım sadece fsr 1 var
rdr2 başladım sadece fsr2 var

Kimse inteli neden katmıyor 3. gpu üreticisi de var unutuyoruz.
Daha böyle genellemeler yapılacak kadar büyük bir payı yok pazarda. İntel cidden son B580 kartını güzel yaptı ama NVIDIA ve AMD'nin gölgesinde kaldı. Pazarlama işine kalmış.

kesinlikle , AMD driverleri şu an stabil fakat WHQL olmayan sürümünde aşırı saçma sapan problemler var :D kayıt kapanması , sürekli software çökmesi , kendi kendine vsyn açmalar falan çıldırır insan :D fakat WHQL çok iyi çalışıyor şu an.
Ben bile bir kere şans vermek istedim de RTX 5070 Ti lansman fiyatı yüksek gelmişti bende AMD lansman fiyatı yüksek gelirse ve RTX 4070 Ti Super o zamana kadar fiyatı zamlanır ve stokları biter diye çektim. Aldıktan sonra RX 9070 XT lansman günün de 30-35k ya bir çok model görünce ufak bir üzüldüm ne yalan söyleyeyim fakat şuan alacak olsam rakibinde ki fiyat farkına bakarım eğer makul ise gider NVIDIA alırım çünkü 2.el de daha hızlı satacağım çünkü tek oyunda kullanılmıyor içerik üreticisi her türlü alır çünkü CUDA mevcut.

AMD ile arası bozulduktan sonra böyle tuhaf birine dönüştü. Bunun gibileri takip edilmez. Piyasada çok daha objektif teknoloji editörleri/kanalları var.

Ben bile bir kere şans vermek istedim de RTX 5070 Ti lansman fiyatı yüksek gelmişti bende AMD lansman fiyatı yüksek gelirse ve RTX 4070 Ti Super o zamana kadar fiyatı zamlanır ve stokları biter diye çektim. Aldıktan sonra RX 9070 XT lansman günün de 30-35k ya bir çok model görünce ufak bir üzüldüm ne yalan söyleyeyim fakat şuan alacak olsam rakibinde ki fiyat farkına bakarım eğer makul ise gider NVIDIA alırım çünkü 2.el de daha hızlı satacağım çünkü tek oyunda kullanılmıyor içerik üreticisi her türlü alır çünkü CUDA mevcut.
ben kartları ömürlük kullanım amaçlı aldığım için benim için en ucuzu ve performanslısı neyse odur fakat iş appleciler gibi senede 1 telefon değiştirme al sat mantığına geliyorsa o zaman nvidia alınabilir evet.

Nvidia çıktığından beri driver sorunu hep vardi (5000) serisinde hatta ne oldu bu nvdia yazilimcilari heralde aie çekti dedim çünkü bugüne kadar en stabil nvdia idi

Amd de hep sorunluydu sürekli bir hata

(9000) Serisinde oda o işi bitirdi

Fiyatina göre alinan değerdir en iyisi şuan için amd idel driver ve teknoloji sorunlarinida çözdü ha bu ileride yine degisebilir nvdia değiştigi gibi
AI dan parayı kırınca 1.5 ayda driver çıkarmaya başladılar, hala birçok eksik var. Nereden geldiğini unuttu NVIDIA, eskiden her hafta driver çıkartırdı ve çok stabildi, Bug fixes 2-3 taneydi onlarda feedback temelli, artık öyle değil. Bana göre 5000 serisini SUPER modeller gelince oturtcak hep öyle yapıyor çünkü son yıllarda.

AI dan parayı kırınca 1.5 ayda driver çıkarmaya başladılar, hala birçok eksik var. Nereden geldiğini unuttu NVIDIA, eskiden her hafta driver çıkartırdı ve çok stabildi, Bug fixes 2-3 taneydi onlarda feedback temelli, artık öyle değil. Bana göre 5000 serisini SUPER modeller gelince oturtcak hep öyle yapıyor çünkü son yıllarda.
biraz kişisel ve abartı bir yorum olacak gibi fakat ben direkt oyun için ekran kartı üretmeyi bırakıp sadece AI yoğunlaşmalarını bile bekliyorum :D

Daha böyle genellemeler yapılacak kadar büyük bir payı yok pazarda. İntel cidden son B580 kartını güzel yaptı ama NVIDIA ve AMD'nin gölgesinde kaldı. Pazarlama işine kalmış.
Intel Celestial C700 geldiğinde en düşük RTX 5070 Ti hedefleyecektir. Adamlar öyle bir update yayınlıyor ki her iki hafta da bir update geliyor zaten BF etkinliğinde NVIDIA GPU ve INTEL CPU sistemler kullanılmış sorun yaşanmasın diye ilk GPU driver INTEL getirdi sonrasın da AMD yayınladı. NVIDIA hiç getirdiğini görmedim ona rağmen çalışıyordu.

biraz kişisel ve abartı bir yorum olacak gibi fakat ben direkt oyun için ekran kartı üretmeyi bırakıp sadece AI yoğunlaşmalarını bile bekliyorum :D
Onu yapmazlar çünkü 20 küsür yıldır grafik kartı üreten bir firma, kökten dönüşüm geçirceğini sanmıyorum çünkü gelecektene olcağı belli değil, bu AI gelirleri biryerde durucak bana göre çünkü büyük firmalar NVIDIA ya bağımlı olmaktan rahatsızlar 10 yıl içinde çözüm bulurlar.

Onu yapmazlar çünkü 20 küsür yıldır grafik kartı üreten bir firma, kökten dönüşüm geçirceğini sanmıyorum çünkü gelecektene olcağı belli değil, bu AI gelirleri biryerde durucak bana göre çünkü büyük firmalar NVIDIA ya bağımlı olmaktan rahatsızlar 10 yıl içinde çözüm bulurlar.
bu yazdığım bir korku bir de piyasa AMD ye kalırsa intel onu %90 geçemez veya eşitlenemezler kazık fiyattan kart çıkarmaya başlarlar vram kısarlar falan filan kötü olur ben onu bile yapacaklarını düşünüyorum. %80 ai %20 gamingten kazanıyorlar diye bir veri görmüştüm :D

saçma bir bakış açısı bügün amd nin geldigi seviye inanılmaz ileride o geride kalmış amd bügün nededyse tek bir ekran kartı ile 5080 e kafa tutabiliyorsa bu büyük bir başarıdır ve bunu 32-33 bin tl gibi bir rakama yani rtx 5070 fiyatına yapıyor rakibin fiyatları ciddi manada kırması gerekiyor bügün 5080 gibi çöp bir kartın 45 bin tl ye 5070ti ın ise 35 e kadar inmesi gerekiyorki nvdia tercih edilsin aradaki makas fark rakibi ile 8 bin tl oldugu sürece amd tercih edilicek artık amd nin nvdia dan geri kalır yanı yok o eskidendi amd 9000 serisi ile çok yok kat etti tr de fiyatlar düşerse amd nin tutnacagı dal kalacagına inanmıyorum fiyat düşmeli.
Sadece hikayeli oyun oynuyorsanız kafa tutuyordur doğru hocam da ben 3d modelleme yapıyorum, yapay zeka araçlarını kullanıyorum amd ile ne yapmamı bekliyorsun? Cuda olmadan v-ray açamıyorum bile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,110
Üyeler
185,223
Son üye
Ayazz1
Geri